Neurotransmitterglutamat leker roll i alkoholbegär, IU-ledde studiefynd

En studie ledde vid den Indiana universitetar på neurochemicaländringar som var tillhörande med funnen alkoholböjelse att neurotransmitterglutamat leker en roll i några alkoholbegär.

Alkoholberoende och alkoholbruksoordningar uppstår i omkring 30 procent allra amerikaner som tar en sträng avgift på folkets liv såväl som på vårdsystemet och ekonomin. Försök för nittioprocent allra att kurera beroendet eller missbruk av alkoholresultatet i återfall inom fyra år. Dessa återfall startas i första hand av siktar, låter, och lägen som är tillhörande med att dricka för förflutna, erfar.

”Är denna den första studien att dokumentera ändringar i glutamat jämnar under exponering till alkoholstickrepliker i folk med alkoholbruksoordningar, och sken som en strålkastare på glutamat jämnar som ett viktigt, uppsätta som mål för nya terapier till fest villkora,”, sade Sharlene Newman, en professor i högskolan för IU Bloomington av konster och vetenskapers avdelning av psykologiska och hjärnvetenskaper.

Studien som publiceras för en tid sedan i föra journal över av alkohol och alkoholism, bygganden på forskning av forskare liksom George Rebec, en professor som är emeritus i avdelningen av psykologiska och hjärnvetenskaper, som grundar föregående att siktar, och låter tillhörande med vanebildande vikter liksom kokain, eller alkoholaffektglutamat jämnar i hjärnorna av tjaller hemfallet till dessa vikter. Dessa siktar och låter kallas ”stickrepliker”, därför att de elicit ett begär för den föregående missbrukade vikten.

”Är glutamat de verkliga sändarna för workhorsen allra i hjärnan,”, sade Rebec. ”Är Dopamine populärare den bekant neurotransmitteren, en brist av som bidrar till fördjupningen, ångest, oordning för uppmärksamhetunderskotthyperactivity och Parkinsons sjukdom -- men den redogör faktiskt för mer mindre än 5 procent allra synaptic aktivitet. Vid kontrast redogör är glutamat  för omkring 50 procent av denna aktivitet och speciellt involverad i belöning-motivationen går runt integral till böjelse.”,

Att föra den nya studien enlisted forskare 35 betvingar, 17 med alkoholbruksoordning och 18 utan oordningen. Därefter mätte de koncentrationer av glutamat genom att använda en teknologi som kallades den magnetiska resonansspektroskopin. Studien grundar en minskning av det kemiskt i hjärnan av folk med alkoholmissbrukoordning, efter de visades stickrepliker som var tillhörande med att dricka -- liksom ett foto av alkohol i ett exponeringsglas -- jämfört till, när de beskådade frilägefoto. Individer utan oordningen visade att ingen ändring i glutamat jämnar, när att beskåda samma avbildar.

”Kände igen vi oss kunde mäta glutamat jämnar i människahjärnan genom att använda den magnetiska resonansspektroskopin,”, sade Newman, som ledde samarbetet mellan henne avdelningens böjelseforskare för att bygga på Rebecs föregående arbete i djur. ”Kan forskare nu säkert uppsätta som mål glutamat jämnar i hjärnan, som de framkallar nya behandlingar för alkoholism, och annat bildar av böjelse.”,

Källa: https://news.iu.edu/stories/2018/02/iub/releases/12-neurotransmitter-glutamate-may-play-a-role-in-alcohol-relapse.html

Advertisement