Trumf budgetpropositiongungor på drogen prissätter med ett kasta en blick slag

PresidentDonalds Trump prissätter nya flörtar för budgetproposition med den combating kickreceptdrogen, men branschiakttagarenågot att säga tweaksna till Medicare och Medicaid gör lite mer, än dansen runt om kantar av att fälla ned det faktiskt prissätter av droger.

Vita hus förslag, som kommer efter kongress, passerade en vecka för jumbo för två-år utgifteravtal, fast, uppsättningar som tona för administrationen fokuserar på receptdroger.

”Kostar drogen är en populist utfärdar för presidenten,” och han har gjort det klart till hans att bemanna, att framsteg behöver att göras detta år, sade Dan Mendelson, den vård- presidenten av Avalere, en sjukvårdkonsultfirma.

Förslag uppsätta som mål miljarder av drogutgiftersnitt i det federala Medicare programet, som ger sjukvården för omkring 60 miljon folk ålder 65 och äldre eller mer ung tålmodig med handikapp, och förändrar drogutgifter i Medicaids säkerhetsnätprogramet för nästan 70 miljon amerikaner.

Och det rent storleksanpassar av federal regering Medicare, och Medicaid programhjälpmedel några drogprissättningtweaks, som får gjorda är meningsfulla - precis inte nödvändigtvis spadtaget.

”Ifrågasätter det huvudsakligt är, hur är långt de som går faktiskt att gå i att handla med det bakomliggande problemet?”, said Paul Skåpbil de Bevattna, som spenderade nästan två årtionden i det kongress- budget- kontoret och är nu en hög kamrat på centrera på budget- och politikprioriteter. Mest av förslagen för Medicare, till exempel, flyttningpengar runt om ganska än minskad styrka prissätter, sade Skåpbil de Bevattna.

Alex Azar, den nyligen bestämda sekreteraren av vård- och människa servar, sade att den föreslagna budgeten stöttar arbetet som hans byrå gör redan för att förminska kicken kostar av recept, ”speciellt för Amerika pensionärer.”,

Den precis sist månaden, berättade gamlan utöva Eli Lilly kongressen under hans bekräftelseutfrågningar som ”all drog prissätter är för kicken i detta land.”,

Viktig från förslagen inkluderar:

- Passera på rabatterna och rabatterna som förhandlas av apotek, gynna chefer, de finansiella mellanhänderna mellan försäkringsgivarear och drugmakers, till pensionärer som köpdroger till och med den Medicare delen D. De skulle pensionärerna betalar mindre ut-av-fick-, då köpandet deras droger men förslag kunde potentiellt lönelyftpremiums, därför att försäkringsgivarear skulle för att inte få rabatterna.

- När du ser till, att låg-inkomst pensionärer i Medicare inte betalar för generics och ut-av-fick- capping kostar för bidragsmottagare som passerar till och med denkallade munken spela golfboll i hål eller täckningsmellanrummet, och slogg det katastrofalt arrangerar. Bidragsmottagare betalar typisk en 5 procent coinsurance i det katastrofalt arrangerar gradvis, men under minskas planera som det skulle, till nolla.

- Flyttningen några av drogerna som betalas för under Medicare del B, som täcker droger som administreras i doktorns kontor liksom kemoterapi och rheumatoid artritavköcker, in i delen för del D av programet för att vårda prissätter förhandlingar. Fördriva de regerings- lönerna som klistermärken prissätter för droger under programet för del B, låter programet för del D försäkringsgivarear, och apotek gynnar chefer för att förhandla formularies.

- Skapa ettstatligt pilot- projektera för att låta statliga Medicaid program förhandla prissätter med producenter och skapar deras egna drogformularies.

Det trumf skrivna in kontoret med att gorma löften att komma med drogen prissätter ”nedgången.”, Men kritiker har laddat att Vita huset har missat för att koppla in kongressen på kosta-klipp idéer, och att läckt formulerar av ett utöva beställa den sist sommaren lästa något liknande en önskelista för branschen.

Med den nya budgeten är administrationen pröva att stöpa om det som är berättar- i sänder, när republikaner i kongress kan vara villiga att kompromissa.

”Önskar amerikaner att Washington ska fälla ned receptdrogen prissätter, och vårt pappers- ger politikalternativ, att skulle gör droger tillgängligare till amerikaner, i dag, och i framtiden,”, skrev D.J. Nordquist, stabschefen för president råd av ekonomiska konsulenter, i en sen fredag för e-post, efter det utsläppt rådet en rapport för 28 sida på omdaning av drogen har prissatt.

Den pappers- CEAEN och president budget kommer på hälen av kongressen som passerar en utgifterpaktfredag som inkluderar ett stort gynnar till Medicare enrollees på uppta som omkostnad av den farmaceutiska branschen. Budgeten föreslår att bokslut munken spela golfboll i hål i 2019, ett tidigare för år än förväntat.

Republikaner ”visade precis en propensity att sortera av take på branschen,”, sade Jayson Slotnik, en politikkonsulent och partner på vård- politikstrategier. Och det finns den politiska översidan för att göra mer, sedan republikaner angå härom årets val för den November mitten på terminen som att närma sig, sade Slotnik: ”Kan de köra, och [något att säga] är den något som de har fulländat.”,

Yet James förälskelse, direktör av den icke-vinstdrivande kunskapsekologilandskampen, sade trumf förslag inte är ”insightful eller original” och och att se till råd rapport, sade att det ”kunde ha varit skriftligt vid PhRMA,” den kraftiga D.c.-lobbyverksamhetfirman för farmaceutiska producenter.

Utsläppt PhRMA ett meddelande sena Måndag som applåderar bestämmelsen att passera på rabatter till Medicare bidragsmottagare men lyfter också bekymmer om andra beståndsdelar av budgetpropositionen, ordstäv som de skulle ”begränsar tar fram till innovativa mediciner.”,

Experter från akademiker- och expertmötevärlden sade att området har sett flera av dessa politik för. Till exempel har rabatten och rabatten passera-till och med förslag varit ett ämne av diskussionen inom centrerar för Medicare, & Medicaid servar för mer än ett år och är i det rulemaking bearbetar redan.

Ett annat förslag, som fäller ned ersättningen för droger för Medicare del B, som är nya till programet, är som påminner om av en pilot- Obama-era som fick aldrig av det slipat.

Tara O'Neill Hayes, som fokuserar på vård- politik på det konservativa amerikanhandlingfora, sade att flera Medicare förslag var också liknande till de som fanns i en Juni 2016 rapport av den rådgivande kommissionen för Medicare betalning. Om alla Medicare förslag tog, verkställa - däribland ett att appeller för mer böjlighet i drogformularies - O'Neill som Hayes sade att total- premiums kunde gå upp litet för alla bidragsmottagare för del D, men att skulle var offset- genom att fälla ned ut-av-fick- betalningar för bidragsmottagarna med den högsta drogen kostar.

”Går du att ha vinnarear, och förlorare,”, sade hon. ”Går de verkliga vinnarearna här att vara incredibly dekosta tålmodina.”,

Trumf budget kräver sjukhus att ge en minimi som är jämn av välgörenhetomsorg att få en extra betalningjustering under programet 340B, som kräver farmaceutiska producenter att ge droger på brant rabatter till sjukhus och kliniker med ett kickförhållande av låg-inkomst tålmodig.

Administrationen fällda ned ersättningen uppgår för sjukhus tidigare detta år, och Mendelson på Avalere sade att han förväntar mer ändringar.

I att granska trumf budget och rådrapporten, sade Allan Coukell, den höga direktören av vård- program på de medmänskliga förtroendena för pewen, att flera av förslagen ”ha det potentiellt som förminskar ut-av-fick- kostar, har flera det potentiellt till förhöjningkonkurrens inom program- och/eller flyttningfolket in mot lägre att kosta droger. Inget av den ändrar den total- trajectoryen” av resningklistermärken prissätter.

KHNS täckning av receptdrogutveckling, kostar, och prissättningen stöttas av det Laura och John Arnold fundamentet.


Kaiser vård- nyheternaDenna artikel trycktes om från khn.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj fundamentet. Kaiser är vård- nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser familjfundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement