Kalifornien sammanfogar påstår som skulle avhyser veteran, som bistå-i-dö för sökanden alternativ

Förespråkare av bistå-i-att dö för läkarundersökning och invånare av veterorna av Kalifornien-Yountville - det störst i nationen - protesterar hem en reglering som i fjol passeras av den Kalifornien avdelningen av veteranangelägenheter eller CalVet, som kräver att någon som bor i lättheterna måste urladdas, om de ämnar använda lagen.

Det är en placera som delas av mest - men inte alla - påstår var bistå-i-att dö är tillåtet. Som mer U.S.-jurisdiktionar betraktar huruvida för att legalize öva, hägrar statusen av terminally sjuk veteran som bor i ska statlig-körningen hem, stor.

”Skulle den är en ruskig strapats, därför att jag har inget att förlägga för att gå,” sade egennamn Sloan, 73, som lider från congestive hjärtafel och andra allvarliga hjärt- problem. Han sade att han ämnar till medicinskt bistå-i-dö för sökanden, om manipulerar intygar honom har halvår eller mindre som bor.

”Mig förmiddag som inte går att vara en grönsak,”, sade Sloan, den Vietnam Kriga-eraen veteran som rört in i Yountvillen centrera fem år sedan. ”Smärtar jag förmiddagen som inte går att avsluta upp uppehälle i så mycket, det är outhärdlig.”,

En CalVet representant sade att byrån adopterade härska för att undvika överträdelse en federal lagar som förbjuder genom att använda regerings- resurser för U.S. för läkare-hjälpt död. Annorlunda äventyrar den skulle byrån nästan $68 miljoner i federalt anslag, som hjälper att köra lättheterna, sade Juni Iljana, CalVets ställföreträdande sekreterare av kommunikationer.

Kalifornien är inte ensamt. Tre annat påstår var alla bistå-i-att dö är lagligt - Oregon, Colorado och Vermont - förbjuder bruk av dödliga läkarbehandlingar i statlig-körningen veteran hem.

I Montana var bistå-i-att dö är tillåtet under ett delstatens högsta domstolavgörande, reagerade representanter inte till multipelförfrågan om huruvida skulle veteran är kompetent att använda lagen i uppehållen. Emellertid Dr. Eric Kress, en Missoula läkare, som ordinerar den dödliga läkarbehandlingen, något att säga har han överfört tålmodig till klosterhärbärgen, till släkting hem, även till fördjupad-staget hotell för att undvika konflikt.

I Washington verkställer D.C., var endö lag tog, den sist sommaren, tålmodina för hjälp för krigsmaktavgången hemmet ska inte i any långt. De, som önskar att använda lagen, skulle ses till en etikkommitté för individövervägande, sade talesmannen Christopher Kelly i en e-post.

Endast staten Washington har en politik som låter veteran återstå i regeringkörningsuppehåll, om de ämnar ta in föda dödliga läkarbehandlingar. Åtminstone har en veteran dött i en hem- statlig-körning genom att använda den lag, sade Heidi Audette, en spokeswoman för tillståndets avdelning av veteranangelägenheter.

Paul Sherbo, en talesman för U.S.-avdelningen av veteranangelägenheter, sade att det primat är påstår upp till.

”Ge någon mandat att göra någonting VA inte hur påstår uppfyller med federal lag,”, sade Sherbo i en e-post. ”Finns det ett nummer av väg som individen påstår kan välja att behandla sådan lägen, och stillbilden är i överensstämmelse.”,

Hitintills har ingen av de 2.400 invånarna av Kaliforniens veteranhem formellt bett medicinskt bistå-i-dö, sade Iljana. Centrera, lokaliserat omkring 60 miles nord av San Francisco, att inkluderar de mer än 900 invånarna av Yountvillen.

”Skulle hjälper vi respectfully och compassionately dem, i överföring till en klosterhärbärge, familjhemmet eller annat läge,”, sade Iljana i en e-post. ”Ska vi readmit dem omgående, om de ändrar deras varar besvärad.”,

Men Kathryn Tucker, verkställande direktör av avsluta av livfrihet projekterar, en stödgrupp, som stöttar bistå-i-att dö, sade att CalVet tolkar den federala reglementet för i huvudsak och förnekar terminally sjuk veteran rakt till väljaen ”en fridsam död” till och med medicinsk hjälp.

”Finns ingenting i federala lagar språk som skulle förbjuder en invånare från bistå-i-att dö för häleri servar på statliga hem, så long, som de inte ges genom att använda federalt anslag eller anställda,”, sade hon.

De hem- veterorna är placerade förgångna vingårdar och vintner'sens golfklubb i Yountville, Kalifornien. (Gå i flisor Chipman/Bloomberg via Getty avbildar),

Ed Warren, huvudet av det förbundna rådet, en grupp som föreställer veteran på den Yountville platsen, co-undertecknade en märka till CalVet representanter som protesterar avgörandet.

”Mitt peka av beskådar är, att det är inhumane att förvänta att folket i jumbon arrangerar av att dö som går till och med ståhejen av att lämna deras hem,” honom sade.

I staten Washington dog en årig man som 60 diagnostiserades med den slutliga kroniska obstructive pulmonary sjukdomen eller COPD, i Juni 2015, når de har tagit in föda dödliga droger på de Washington soldaterna hem i Orting, var han bodde.

”Gjordes den all mycket i det öppet,”, sade Chris Fruitrich, en volontär med gruppen avslutar av liv Washington, som hjälpte manen.

Det har intefinnas någon indikering att politiken äventyrar de nästan $47 miljonerna som byrån mottar varje år i federalt anslag, sade Audette, den statliga VA-spokeswomanen.

I Kalifornien har extra protester centrerat på beskyllningar att CalVet dämpade information om dendö lagen.

Kritiker på det Yountville hemmet strider att CalVet passerade urladdningen härskar tyst, med matar in lite offentligt. Därefter vägrade byrån för att sända ett offentligt möte om läkarundersökningen som bistå-i-dör på KVET, mittens statlig-körning, stängd-går runt TV-station.

Iljana sade det Aug. 21 mötet, ledde vid Tucker, och Dr. Robert Brody, också en supporter av bistå-i-att dö, överträtt statligt härskar som förbjuder genom att använda offentliga resurser för att främja politiskt orsakar.

”Är åsiktsfrihet stor, och att kritisera regeringen är stort, men genom att inte använda regering egna resurser och betalat bemanna för att förespråka för en ändring i lagen,” Iljana skrev i en e-post för att förbjuda TV-sändning.

Det beslut, meddelade emellertid Jac Warren, 81, som har varit KVET posterar chefen för åtta år, för att avgå den sist månaden i protesten som citerar censur.

”Vad är på utfärda är huruvida ett statligt kan fullständigt dämpa spridningen av concededly sannfärdig information om helt lagenlig aktivitet,” Warren skrev i en e-post till CalVet.

Detlånga mötet som deltas i av omkring 50, bemannar, var inte propaganda, sade Tucker, men ”g en bilda händelse med information vid en advokat, och en läkare, som båda specialiserar i deras respektive, sätter in i avsluta-av-liv omsorg.”,

Guppa Sloan, som fungerar som en iscensätta på KVET för en stipend för månadstidning som $400 ogillas med beslutet för att inte sända mötet på systemet som serveinvånare av det Yountville hemmet.

Sloan sade att han vet andra invånare som skulle något liknande för att vara kompetent att använda Kaliforniens bistå-i-dö lag, om deras illnesses fortskrider.

”Har de enda annat alternativ, som bemannar, i detta statligt begår självmord,”, sade han. ”Om jag inte kan finna något långt av att göra det lagligt, ska jag gör det olagligt.”,

KHNS täckning släkt till att åldras och att förbättra omsorg av äldre vuxen människa stöttas i del av det John A. Hartford fundamentet.


Kaiser vård- nyheternaDenna artikel trycktes om från khn.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj fundamentet. Kaiser är vård- nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser familjfundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.