Forskare framkallar ny metod för att kartlägga dopaminesystemet i Parkinsons tålmodig

Med bistå av en ÄLSKLINGS- kamera har forskare från Karolinska Institutet i Sverige framkallat en ny metod för att utforska dopaminesystemet i hjärnorna av tålmodig som lider från Parkinsons sjukdom. Metoden mäter jämnar av ett protein som kallas dopaminetransporteren och, kunde leda till den förbättrade diagnosen av Parkinsons sjukdom och utvecklingen av nya behandlingar. Studien publiceras i det vetenskapligt förar journal över rörelseoordningar.

Dopamine är en vikt som produceras i hjärnan och, är ansvariga för att kontrollera vår förehavanden. Cellerna, att jordbruksprodukterdopamine lokaliseras i ett område som är bekant som brainstemen, från, var dopamine avsöndras därefter in i de grundläggande nervknutarna, ett område av hjärnan, som leker ett viktigt, fungerar, i reglering av vår förehavanden.

I Parkinsons sjukdom är dopaminecelldegenererad individ och deras förlust ansvariga för de motoriska tecknen som karakteriserar oordningen, liksom att skaka, slowness av rörelse och svårighet, i att gå.

Genom att använda en special hjärna som avbildar tekniken som är bekant som Tomography för Positronutsläpp (PET), har en grupp av forskare på Karolinska Institutet, mätt jämnar av dopaminetransporterproteinet DAT som reglerar jämnar av dopamine i hjärnan. DAT fungerar som en biomarker för dopamineceller och är närvarande på ytbehandla av dopaminecellerna i cellen förkroppsligar, på nervfibrerna och på nervändelserna. Genom att mäta, var DAT finnas, har forskare varit kompetent att kartlägga närvaroen av dopamineceller.

Studien baserades på 20 tålmodig som lider från mild Parkinsonism, och en jämlike numrerar av sunda individer. Resultaten visade uppgår markant lower av DAT i nervändelser i Parkinson'sens tålmodig än de som inte lider från sjukdomen. Emellertid återstod beloppet av DAT förhållandevis intakt i cell förkroppsligar och nervfibrer.

”Föreslår dessa resultat att det i tidigt stadium av sjukdomdopaminecellerna är stilla livsdugligt och det, givet den korrekta behandlingen, det bör vara möjligheten till det deras återställandet fungerar,” något att säga Andrea Varrone, hög föreläsare i kärn- medicin på den Karolinska Institutets avdelningen av klinisk Neuroscience som ledde studien.

”Är metoden som vi har framkallat, rimlig att vara kompetent att hjälpa i diagnosen av Parkinsons sjukdom på ett tidigare arrangerar och förutsäger utvecklingen av sjukdomen. DAT kan också användas som en biomarker i kliniska försök av nya mediciner, och behandlingstrategier,” fortsätter han.

Ska framtida studier undersöker tålmodig med mer avancerade Parkinsons, för att nå en mer stor överenskommelse av anknyter mellan DAT och kliniska variabler liksom motoriska tecken och det olikt arrangerar av sjukdomen.

Källa: https://ki.se/en/news/new-method-maps-the-dopamine-system-in-parkinsons-patients

Advertisement