OHSU första bekant fall för CDC-läkarefest av kvinna som smittas med nötkreatureyeworm

En Augusti 2016 appell till smittsamma körningar för sjukdomheta linjen en OHSU för Northwest läkare som avslutas upp att vara en för rekordet, bokar.

Erin Bonura, M.D., assistentprofessor av medicinen (smittsam sjukdom) på OHSUEN skolar av medicin, hört detta på annat avslutar av fodra:

””Har denna tålmodig avmaskar kommande ut ur henne synar. Vad går vi att göra? ”” återkallade Bonura. ”Som är en av de unikare appellerna mig, har mottagit.”,

Den tålmodig, därefter en årig kvinna 26 från Brookings, Oregon som avslutas upp att vara det första-någonsin bekant fallet av nematoden, avmaskar den Thelazia gulosaen, en typ av nötkreatureyeworm som smittar en människa.

Ett pappers- som publiceras i amerikanen, förar journal över av tropisk medicin, och hygien beskriver den udda infektionen. Papperets bly- författare är Richard S. Bradbury, Ph.D., av CDC'SENS Parasitic sjukdomar förgrena sig, som gjorde någon allvarlig sleuthing med Bonura, och andra som identifierar det unwelcome, avmaska.

Avmaskar i familjen som Thelazia är en allmänningparasit i nord - amerikannötkreatur, men är sällan spritt till människor. För detta fall fanns det precis 10 bekant förekomster av människor som smittades med en Thelazia, avmaskar i Nordamerika, men inga av de involverade fall artgulosaen. Detta var det första fallet av en person som smittades med en Thelazia, avmaskar i U.S.et i mer än två årtionden.

Den bäst Bonuraen och hon som kollegor kan gissa, är den tålmodig, Abby Beckley, kan ha vart den smittade stunden som är nära kor, eller hästar i det lantligt sätter in nära henne familj hem. Nötkreatureyewormen är spridd från ko till kon av flugor som suger på korevor och väljer avmaskar upp larvae i det processaa. Larvae för en kan bärande nötkreatureyeworm för fluga kort ha landat på tålmodign synar.

Luckily kan nötkreatureyewormen inte lätt reproducera hos människor -- och gjorde inte i Beckleys fall. Emellertid växte de deponerade larvaena in i vuxen människa avmaskar och börjar att slingra sig omkring på ytbehandla av Beckley'sen synar. Hon hade för en tid sedan startat arbete på en fiskebåt i Alaska, när hon synar började först till den irriterade känselförnimmelsen, som, om det fanns en synasnärt som hon inte kunde ta bort.

Stunder som undersöker henne, synar, Beckley var kompetent att ta bort ett tunt halva-flytta sig mycket långsamt-långt genomskinligt avmaskar med henne fingrar. Hon tänkte initialt att det styrkan har varit en lax avmaskar, men hon inte kunde finna några on-line rapporter av folk, som fiskar och hade avmaskar i deras synar. Hon sågar några manipulerar stunder som hon var onshore i Alaska, men ingen visste vad för att göra.

Frustrerad klippte flög Beckley henne fiskesnålhetkort stavelse och hem till Oregon. Bonura mötte henne på den nöd- avdelningen för OHSU och fungerade med annan OHSU bemannar för att hjälpa Beckley för att finna någon lättnad. Tyvärr var Beckley det mest kompetent på att plocka ut henne som var egen, avmaskar. Sammantaget avmaskar 14 bort togs från Beckleys synar över jaga av en månad.

”Var jag egentligen tacksam att anknytas upp med Dr. Bonura,”, sade Beckley. ”Var var Dr. Bonura så villig precis att tala med mig och egentligen empathetic till vad jag gick igenom som personen som hade detta ting i henne att syna. Jag var tacksam för henne grus och dedikation.”,

Under tiden var Bonura frenetiskt funktionsduglig med CDCEN, och Northwest patologi som identifierar dessa konstiga, avmaskar, tar prov av vilket hade överförts till Bradburys CDC-labbet i Atlanta. De begränsade den besegrar till en Thelazia avmaskar i omkring två veckor, men realiserade inte att det var gulosaarten, tills de var handstil deras mer sistnämnda pappers- månader.

Två och en halva mer sistnämnd år, Beckley gör väl. Hon tog bort jumbon avmaskar hon själv på Aug. 30, 2016. Förutom kort att oroas, när hon känselförnimmelser en snärt i henne synar, har hon inte någon annan som dröja sig kvar, verkställer.

Fast smittsamma sjukdomar kan vara spridda någonstans, är en annan fallnågot liknande detta inte rimlig.

”Avmaskar infektioner från Thelazia händer mestadels i djur, och människor är precis av underordnade betydelse varar värd,”, sade Bonura. ”Är detta incredibly intressant, och I-förmiddagen sure gör den styrkan något folk squeamish, men den är inte som något, bör folket oroa omkring.”,

Källa: https://news.ohsu.edu/2018/02/12/ohsu-cdc-unravel-mysterious-eye-infection

Advertisement