Forskare upptäcker den nya genen som kan skydda mot hjärtsjukdom

Forskare har identifierat en gen som kan leka en skyddande roll, i att förhindra hjärtsjukdomen. Deras forskning avslöjde att genen som kallas MeXis, agerar inom nyckel- stoppade till artärer för celler insida för att hjälpa att ta bort överskott cholesterol från blodkärl.

Publicerat i föra journal övernaturmedicinen, UCLA-ledde studien i fann möss att MeXis kontrollerar uttryckt av ett protein som pumpar cholesterol ut ur celler i artärväggen.

MeXis är ett exempel av ”en självisk” gen, en som antas för att ha ingen att fungera, därför att den inte gör en proteinprodukt. Emellertid har nya studier föreslågit, att dessa så-kallade ”unhelpful” gener kan faktiskt utföra viktigt biologiskt fungerar utan danandeproteiner och i stället producera en sakkunnig klassificera av molekylar som kallas långa non-kodifiera RNAs, eller lncRNAs.

”Vad denna studie berättar oss är, att lncRNAs är viktiga för de inre arbetena av celler som är involverade i utvecklingen av hjärtsjukdomen,” sade Dr. Peter Tontonoz, den höga författare av studien. Han är också Francesen, och den Albert Piansky professorn av patologi och laboratoriummedicinen på Daviden Geffen skolar av medicin på UCLA. ”Betrakta många gener som lika MeXis har okända, fungerar fullständigt, föreslår vår studie att mer ytterligare undersöka hur annan långa non-kodifiera RNAs agerar ska bly- till spännande inblickar in i både det normalaphysiology och sjukdom.”,

I studien grundar forskare att möss som saknar MeXis hade så många blockeringar i deras blodkärl som jämfördes till möss med det normala MeXis jämnar nästan två gånger. I tillägg jämnar ökande MeXis gjorda celler som är effektivare på att ta bort överskott cholesterol.

I det nästa arrangera gradvis av studien, undersöker forskare som vidare ska, hur MeXis påverkar fungera av celler i artärväggen och ska testar olikt att närma sig till att förändra MeXis aktivitet. Forskarna intresseras, i att finna ut, om MeXis kunde uppsätta som mål för terapi av den kardiovaskulära sjukdomen.

”Erbjuder diagnostiserar idén, att lncRNAs är direkt involverade i mycket vanligt krämpor liksom plattaför mycket inom artärer, ny väg av tänkande om hur till fest och hjärtsjukdomen,”, sade Dr. Tamer Sallam, studie bly- författare. Sallam är en assistentprofessor i avdelningen av medicinen, och co-direktören av UCLA centrerar för Cholesterolledning. ”Finns det rimligt en gott skäl därför gener som gör RNAs snarlik än proteiner att finnas. Ett nyckel- ifrågasätter för oss som röra framåt är hur de kan vara involverade i vård- och sjukdom.”,

Källa: http://newsroom.ucla.edu/releases/newly-discovered-gene-may-protect-against-heart-disease

Advertisement