Trappaklättringen fäller ned blodtryck, och bygganden lägger benen på ryggen styrka i postmenopausal kvinnor

Om du inte har tiden eller pengarna för aerobisk och motståndsutbildning, varför inte försök som klättrar trappan? En ny studie visar, att trappan som klättrar fäller ned inte endast blodtryck utan bygganden lägger benen på ryggen också styrka, speciellt i postmenopausal kvinnor med estrogenbrister som är mer känslig till kärl- och muskelproblem. Studieresultaten publiceras den on-line todayen i klimakterium, föra journal över av norden - amerikanklimakteriumsamhälle (NAMS).

Den skulle få människor argumenterar som övar är bra för dig. Men för postmenopausal kvinnor och att identifiera rätten bilda av övar för att uppnå önskad gynnar, utan att skapa extra hälsoproblem, är mer försvårad. Kick-styrka motståndsutbildning, till exempel, är ett effektivt ingripande för förminskande ålder-släkt förlust av muskelstyrka i postmenopausal kvinnor. Emellertid har den också det potentiellt till förhöjningblodtryck i medelåldersa vuxen människa med prehypertension eller högt blodtryck. Dessa verkställer har negationen minimerats av aerobisk kombination och motståndsutbildning, men det finns barriärer som förhindrar många kvinnor från att ta fördel av gynnar. Dessa verkliga och märkte barriärer inkluderar brist av tid, pengar, närliggande konditionlättheter, fattigt väder och en avkänning av besvär.

Trappaklättringen, i kontrast, erbjudanden gynnar av aerobiskt, och motstånd övar för att förbättra cardiorespiratory kondition och lägger benen på ryggen muskelstyrka i postmenopausal kvinnor utan deras måste att lämna huset eller att betala en avgift. Det erbjuder det extra gynnar av fet förlust, profilerar den förbättrade lipiden, och förminskande riskera av osteoporosis. För denna studie hade trappaklättringen inte utvärderats för dess verkställer på blodtryck och arterial styvhet, som är en förtjockning och stelna av den arterial väggen.

I den artikeln ”verkställer av trappaklättring på arterial styvhet, blodtryck och lägger benen på ryggen styrka i postmenopausal kvinnor med arrangerar högt blodtryck 2,” resultat ges från en studie som gäller koreanska postmenopausal kvinnor, som utbildade fyra dagar i veckan som klättrar 192, kliver två till fem tider en dag. Studien avslutade att trappaklättringen ledde till förminskningar i arterial styvhet och blodtryck och förhöjningar lägger benen på ryggen in styrka arrangerar in 2 hypertensive postmenopausal kvinnor.

”Visar denna studie, hur enkla livsstilingripanden liksom trappaklättring kan vara effektiva i att förhindra eller förminskande negationen verkställer av klimakterium och ålder på det kärl- systemet och lägger benen på ryggen muskler av postmenopausal kvinnor med högt blodtryck,” något att sägaDr. JoAnn Pinkerton, NAMS-verkställande direktör.

Källa: https://www.menopause.org/docs/default-source/default-document-library/stair-climbing-reduces-blood-pressure-2-14-18.pdf

Advertisement