Årligt avskärma för fot kunde hjälpa fläckhjärtaoriktigheter i folk med sockersjuka

Kallar ledande podiatrists för denna medborgarehjärtamånad (Februari) över den norr öst för folk med sockersjuka för att gå för deras årliga footcheck, som rönet visar den att kunde förhindra riskera av slår.

Appellen kommer resultaten av tre-månad en pilot- fot pulsera-testar projekterar siktat på ökande diagnosen av Atrial Fibrillation (AF) identifierade ett nummer av tålmodig med föregående undiagnosed AF.

AF är en allmänninghjärta villkorar att orsaka en ojämn hjärta klassar. Den påverkar omkring en miljon folk i UKEN med mer ytterligare 474.000 beräknade för att bo med undiagnosed AF. Nästan en i tio folk som åldras över 65, påverkas av villkora som visar gemensamt inga tecken. Utan behandling är de som bor med AF, på ökande riskerar av att lida en slå som i genomsnitt kostar NHSEN £23,315 per tålmodig.

En rapport efter fallet för Podiatry som och för Atrial Fibrillation finner intrigen som avslöjs, att regionens NHS kunde gynna från potentiellt, kostar besparingar överstigande £500,000.

Under insatsen utbildades 45 podiatrists från över norden Durham, Darlington och Durham dalar Easington och Sedgefield CCGs för att spot hjärtaoriktigheter, när du tar pulsera läsningar fot av för diabetiska tålmodig' under deras årliga fot som avskärmer tidsbeställningar. Detta upskilleds hjälpmedlet mer podiatrists från regionen nu i denna potentiellt liv-besparingen kontroll.

Leda finna för fall för Podiatry och för Atrial Fibrillation projektera Linda Hicks, Podiatrist på landet Durham, och Darlington fundamentförtroende, sade:

Foten kan ge en utmärkt indikering av mer bred vård- för tålmodig' och kan vara första undertecknar av potentiellt en allvarligt problem som, om den fångade tidig sort, kunde räddningen ditt liv. Tålmodig med sockersjuka har ett mycket mer stor riskera av framkallande problem med deras fot som är därför vi önskar att belasta betydelsen av deras årliga fotkontroll.

Med podiatry bemanna redan att ta pulserar i tålmodig' fot som de förläggas väl för att hjälpa för att identifiera tålmodig med pulserar oriktigheter. Podiatryen bemannar mig har fungerat med över ståndsmässiga Durham, och Darlington har varit mycket stämd in i programet och känner igen det som deras kliniska ansvar att hjälpa fläcken AF. Det pilot- har varit ett utmärkt tillfälle till lönelyftmedvetenheten av villkora amongst tålmodig, och likadana sjukvårdprofessionell och utbildning fortsätter för att rullas ut över regionen.

Över jaga av den pilot- tre-månaden, hade 5.000 diabetiska tålmodig deras fot pulsera-att testas över den norr öst. Den avtäckta projektera, som för varje 500 tålmodig, som hade deras fot, kontrollerade, ett nytt fall av AF kunde identifieras.

Philip Teasdale, ålder 57, från biskopen Auckland diagnostiserades med Type2sockersjuka. Efter frågades en initial kontroll-upp med hans GP, Philip för att göra en tidsbeställning med hans GP-kirurgi podiatrist.

Philip sade:

Jag var inbjuden att se podiatristen den samma dagen som min GP-tidsbeställning som var mycket lämplig. På att kontrollera pulserar i min fot med ultrasound, mig informerades att jag hade ett ojämnt hjärtslag. På detta peka mig sågs till övasjuksköterskan och därefter tillbaka till min GP, Dr.Waller, som höll mig informerad, förklarad riskerar och diskuterade min alternativ för behandling.

Det processaa av foten pulsera-testar var snabbt, och smärtfritt och utan denna min tidig sortdiagnos och följande behandling villkora styrkan har väck oupptäckt för långt longer och kunde ha ledde till mer komplexa vård- komplikationer besegrar vidare fodra.

Jag förmiddagen som ordineras nu warfarintablets, och I-förmiddagen som övervakas av anticoagulantkliniken och den skulle, uppmuntrar andra med sockersjuka att boka en tidsbeställning med en podiatrist, som en försiktighet och att hjälpa den deras bättre rättan villkorar.

Allmän hälsaEngland bedömningar, som 1,36 miljon folk i England bor med AF som ger en strömprevalence i befolkningen av omkring 2,4% - med precis 1,6% av de som har diagnostiserats.

Podiatryen och finna för AF-fall projekterar är delen av en mer bred AF-programkörning vid den akademiska vård- vetenskapen knyter kontakt för den norr öst, och norr Cumbria (AHSN NENC) i samverkan med den kliniska nordliga England knyter kontakt. Den syften att förminska numrera av slår och dödar i regionen, genom att behandla AF som tidig sort som möjlighet.

Dr Rahul Nayar, stolen av den nordliga sockersjukan Footcare knyter kontakt, sockersjuka som kliniskt bly- för kliniska nordliga England knyter kontakt, NHSE, & konsulentdiabetologisten på stadssjukhus, Sunderland, sade:

Folket med sockersjuka är inbjudet på en årlig bas för rutinmässiga vård- kontroller för att deras fot ska se till att nerverna och blodkärlen är sunda, denna extra kontroll för en persons hjärtarytm kan utfört samtidigt. Den är ett enkelt, och rättframt bearbeta som bildar delen av dagstidningen som, rutinmässig podiatry bemannar och kan allra hjälpa att spot några pulserar på oriktighettidig sort. Detta är livsviktigt avskärma, processaa som hjärtaproblem är tyvärr två till tre tider mer allmänning i folk med sockersjuka; så några enkla bearbetar att väljer upp ett potentiellt problem kan snabbt räddningliv.

Att gå framåtriktat till och med den nordliga sockersjukan som Footcare knyter kontakt oss, planerar för att koppla in med mer chefer, & podiatryspecialister över regionen för att att uppmuntra mer ytterligare adoption av foten pulsera-testar.

Projektera har också nått erkännande från AF-anslutningen som hedrade programet av arbete med dess sjukvårdbanbrytareutmärkelse - övar fallen föra exempel för en prestigefull hyllning av riktigt innovativt bäst täckande ID, diagnos, ledning, behandling och omsorg av tålmodig med atrial fibrillation.

Medborgarehjärtamånaden äger rum varje Februari och organiseras av det brittiska hjärtafundamentet. Medborgarehjärtamånaden uppmuntrar folk att göra lilla ändringar in mot en mer sund livsstil.

Källa: http://www.ahsn-nenc.org.uk/2018/02/23/annual-foot-check-help-identify-heart-irregularities-diabetic-patients/

Advertisement