Den nya studien ger bättre överenskommelse av assymetrisk celluppdelning

Stemceller är det grundläggande materiellt från vilka mognar, specialiserade celler liksom muskeln, och blodceller produceras -- detta processaa är bekant som differentiering. En, som stemceller gör denna, utan att tömma ut sig själv, är långt till och med assymetrisk celluppdelning. Till och med assymetrisk uppdelning producerar en stemcell en ny stemcell och en annan cell, som genomgår differentiering och att producera en mognacell.

Studier på neural stemceller (NSCs) från fruktflugalarvae har gjort enormt bidrag till vår överenskommelse av assymetrisk uppdelning. Är assymetrisk uppdelning för överenskommelse viktig, därför att söndring av detta processaa canresultat i överskott NSCs bildande eller fel till jordbruksprodukter mognar hjärnceller, som i sin tur kan orsaka tumörbildande eller neurodevelopmental oordningar.

Stunden som föregående studier har etablerat, att en bestämd typ av membranlipids som kallas phosphatidylinositol (PI)lipids är involverad asymmetri av flera celltyper, rollen av PI-lipids i assymetrisk uppdelning av NSCs, är inte väl som förstås. I en ny studie sökte fokuserade forskare att förstå rollen av PI-lipids i celler för stem för fruktfluga neural och på två proteiner som var kritiska för biosynthesisen av membranlipids: phosphatidylinositolöverföringsproteiner (PITPs) och PI4KIIIα. Studien var ledde vid den förbundna professorn Wang Hongyan, kansliråd av Neuroscience & det beteende- oordningprogramet från Hertig-NUSmedicinsk fakultet, Singapore och henne kollaboratörer från den Texas A&A universitetar i Förenta staterna och det Mechanobiology institutet av medborgareuniversitetar av Singapore.

Dessa proteiner valdes, därför att motstyckena av båda proteiner i däggdjur är tillhörande med neurodegenerative oordningar liksom Alzheimers, Parkinsons och Huntingtons, och cancer. Notably grundar laget en ny roll för ett PITP-protein som kallas Vibrator, som tillsammans med PI4KIIIα, leka viktiga roller i assymetrisk uppdelning, ett processaa komplex som gäller talrika spelare som agerar på varje annan. De noterade att lipidband- och överföringsaktiviteterna är bestämt viktiga för assymetrisk uppdelning.

Laget som finnas också, bevisar att musmotstyckena kompletterar fenotyperna av klipska vibratormutants i hjärnorna. Fördriva detta antyder, att deras arbete fördjupa troligen till däggdjur, ska mer ytterligare arbete är nödvändigt att bekräfta, om rollerna av protein- och lipidsprofessorn Wang och henne det belyste laget är samma som i däggdjur.

Neurodegenerative oordningar liksom Alzheimers och cancer -- dessa klarade av sjukdomar är inte väl för stillbild. Publicerat in

Källa: https://www.duke-nus.edu.sg/news/unpacking-asymmetric-cell-division

Advertisement