Den Plymouth forskare mottar lån vidare för att utforska orsakar av ärftliga neuro-tumors

Universitetar av Plymouth ska fortsätter dess forskning in i befordran av neuro-tumoren behandlingtack till mer än £100,000 från stora barns för det Ormond gatasjukhuset välgörenhet och Sparks, medicinsk forskningvälgörenheten.

Ledde vid Dr Sylwia Ammoun, hög forskningkamrat i klinisk Neurobiology, samman med henne co-sökanden professorn Oliver Hanemann, ska bruket för projektera laget finansieringen vidare att utforska orsakar av ärftligt villkorar Neurofibromatosis 2 (NF2).

Lån följer lagets studie som 2017 publiceras i ledande cancer, förar journal över Oncogene som avslöjer rollen av det normala som är cell- bildar av prionprotein (PrPC) i utvecklingen av NF2--relatedtumors.

Laget grundar för den första tiden att PrPC över-produceras i schwannomaen (en godartad tumor av silkespappret som täcker nerver) som, jämförs med sunda Schwann celler. Denna overproduction är tack vare bristen av en tumorsuppressor som kallas Merlin och bidrar starkt, till tumortillväxt och den tålmodiga prognosen.

Dr Ammoun är delen av universitetar av Plymouths forskning för hjärntumöret centrerar av utmärkthet - en av fyra institutioner i UKEN som bli partner med med forskning för tumöret för medborgarevälgörenhethjärnan som använder ”, värld-klassificerar” forskning för att accelerera framsteg in mot att finna en bot.

Finansieringen kommer som delen av en investering £2.1 miljon förbi stora barns för Ormond gatasjukhus som välgörenhet och Sparks markerar den största medmänskliga finansieringappellen som är hängiven till vård- forskning för barnet i UKEN.

Dr Ammoun sade: ”Möjliggör jag förmiddagen som glädjas för att ha mottagit finansiering från GOSH välgörenhet, och Sparks, som ska, vårt lag vidare för att utforska NF2, som karakteriseras av utvecklingen av multipeltumors av nervsystemet liksom schwannomas, meningiomas och ependymomas.

”Dödar hjärntumors mer folk under 40 än någon annan cancer, så det är livsviktigt att oss uppehället som utforskar dem och arbete in mot att finna en bot mer snart.

”Är det fantastiskt att veta att dessa två ska välgörenheter är ett sådan stort belopp för danande som är tillgängligt för vård- forskare för barn över UKEN som bjuder för varje år. Vi gjorde stora kliv i sist årets studie, och vi ser framåtriktat till danande mer som ett resultat av denna finansiering.”,

£2.1en miljon betalar 13 mer forskare på 10 olika institutioner över UKEN från Plymouth till Liverpool som ser behandlingar för en spänna av sjukdomar liksom terapi för stemcellen för Duchenne den muskulösa dystrophyen, immunotherapybehandling för hjärntumör, nya behandlingar för barn med en typ av den motoriska neuronsjukdomen och diagnostiska tekniker för cerebral palsy.

Projekterar reflekterar ambitionen av välgörenheterna att möjliggöra nya behandlingar som ska tas från labbet, tar av planet till tålmodigns bedside som rusar - upp diagnosen och behandlingen av komplex villkorar.

Tim Johnson, verkställande direktör av GOSH välgörenhet- och Sparksnågot att säga: ”För många allvarligt sjuk barn, forskning är deras endast hopp, yet pediatrisk forskning är strängt underfunded, hälerit endast fem procent av offentlig och medmänsklig finansieringforskning i UKEN varje år. ”Vid danande mer pengar som är tillgängliga till forskare från över de komplexa som sjukdomarna för land, vi ska hjälper dem för att finna ny väg att diagnostisera, för fest och för bot som påverkar barn.”,

Kiki Syrad, direktör av lån och får effekt på stora barns för det Ormond gatasjukhuset något att säga för välgörenhet: ”Mottog inbjudan till forskare att applicera för att betala ett enormt svar från den pediatriska forskninggemenskapen. Vi ser framåtriktat till att se hur Dr Ammouns projekterar framsteg.”,

Källa: https://www.plymouth.ac.uk/news/researcher-secures-funding-to-further-investigate-treatment-for-neuro-tumours

Advertisement