Nytt föreslår att olikt att närma sig till eksembehandling

Eksemaffekter omkring 17 procent av barn i framkallade länder och är ofta nyckeln till matallergin och astma som börjar ”en atopic marsch” in mot mer bred allergisk sensitization. Det finns behandlingar - steroid- krämar och ett för en tid sedan godkänt biologic - men dem är dyrt eller har biverkningar. En ny studie i vetenskapsimmunologi föreslår att ett olikt att närma sig till eksem, ett som stimulerar ett naturligt bromsar på den allergiska attacken.

Flåinflammationen av eksemet är bekant att vara drivande vid ”typ - 2" immuna svar. Dessa är ledde vid aktiverad celler för T-hjälpreda 2 (TH2) och typ - 2 innate lymphoid celler (ILC2s), tillsammans som är bekant som effectorceller. En andra grupp av T-celler som, är bekant som reglerande T-celler eller Tregs, är bekant att blanda typ - 2 svar som dämpar därmed det allergiska svaret.

Yet om du undersöker en eksemorganskada, numrerar av Tregs är oförändrat. Interestingly består av Tregs endast omkring 5 procent av huvuddelens T-cellerna, men upp till 50 procent av T-celler i flå.

”Vårt ifrågasätta var, är där något som är special om Tregsen som bor i flå?”, något att säga

Geha ledde en utredning genom att använda två som den separata musen modellerar av eksem, varje som skapar en separat bana som på nytt leder till allergiskt, flår inflammation. Laget renade Tregsen från djuren flår och ge första erfarenh och jämförde generna dem som är uttryckliga.

Flera gener var speciellt rimliga att vändas på i flå Tregs. En kodar densläkta föräldralösa receptoralfabetisken (RORα), en transkription dela upp i faktorer att sig själv reglerar multipel andra gener.

”Använde vi därefter ett genetiskt trick för att ta bort RORα endast från Tregs,” något att säga Geha. ”Utan RORα, gick allergisk inflammation galen i båda vår mus modellerar.”,

Laget sågar enveck förhöjning i tillströmningen av upphetsas celler, och celler ILC2s och TH2 var på centrera av handlingen.

Att hindra som är allergiskt, flår inflammation

Varför stoppade Tregsen arbetet, då RORα togs bort? Geha och kollegor upptäckte, att cellerna som gjordes mindre av en receptor för en cytokine kallade TNF ligand-släkt molekyl 1, eller TL1A. TL1A är utsläppt flår by celler som är bekant som keratinocytes och aktiverar inte endast Tregs men också celler för effector ILC2 och TH2.

”Konkurrerar de två sorterna av immuna celler för TL1A,” Geha förklarar. ”Om Tregs inte har denna receptor, kan de inte ”se” TL1A. Inte endast aktiveras de inte, men mer TL1A är tillgänglig för att aktivera effectorcellerna. Så har du en dubbel whammy.”,

Testa människa tar prov, laget det dokumenterade som högre uttryckt av RORα flår in Tregs som jämförs med de i blod som är liknande till möss.

Geha önskar nu att se, om RORα uttrycks mindre i människaeksem, och huruvida det är viktigt i den atopic marschen. Om så, ser han att flera möjlighetbehandling att närma sig.

En är att öka jämna RORαs eller aktivitet med sammansättningar, som agerar som RORα agonists som ges kanske i en aktuell kräm. Gehas labb planerar också för att söka efter dela upp i faktorer i flå som kör RORα aktivitet, som kunde framlägga annan uppsätta som mål för ingripande. Slutligen visade fungerar studien, att RORα reglerar uttryckt av flera gener som är viktiga för Treg cellflyttning och; de banor kunde vara potentiella uppsätta som mål för.

Källa: https://vector.childrenshospital.org/2018/03/new-eczema-tactic-stimulating-ror-alpha/

Advertisement