Klimatförändring sporrar spridning av sjukdom-uthärda kryp, förhöjningexponering till virus- infektioner

Forskare på den gemensamma forskningen centrerar, den tjänste- Europeiska kommission vetenskap och kunskapen, fyndet, att global värme har tillåtna sjukdom-uthärda kryp som snabbt föröka sig, ökande exponering till virus- infektioner.

Sporrat på av klimatförändring, reser landskampen, och internationell handel som sjukdom-uthärdar kryp, fördelar till någonsin-mer bred världsdelar.

Detta hjälpmedel att mer människor är utsatta till virus- infektioner liksom Denguefeber, Chikungunya, Zika, västra Nile feber, gula febern och Fästing-uthärdad encephalitis.

För många av dessa sjukdomar finns det som yet inga specifika antiviral medel eller vaccin.

Global värme har tillåtna myggor, fästingar och andra sjukdom-uthärda kryp som snabbt föröka sig, anpassar till olika säsonger, migrate och spridning till nya nicheområden som har den blivna värmeapparaten.

Dessa är rönet av en JRC-rapport som syften till lönelyftmedvetenheten om hot poserade vid spridningen av arboviruses (arthropod-uthärdade virus).

Den växande spridningen av arboviruses

Aedesmyggaspridning flera arboviruses, inklusive Dengue, Chikungunya, Zika, västra Nile och gula febernvirus.

Dessa myggor blomstrar i stads- inställningar tack vare bristen av naturliga rovdjur och ordna tilltillgängligheten av mat och livsmiljöer i som att alstra.

De har finnas i Afrika och Asien för många år och är nu passande mer och mer utbredd.

De har för en tid sedan blivit etablerade i några européländer och Americasna, som ett resultat av landskamp reser och handlar i hög grad.

Deras alarmerande spridning poserar ett problem för allmän hälsa. De är svåra att utrota - deras larvae kan fortleva för månader, även i suboptimal fuktighet, och temperaturen villkorar.

Denuthärdade encephalitisviruset (TBEV) har funnits i flera européländer, inklusive Österrike, den tjeckiska republiken, Tyskland, Litauen, Polen, Slovakien, Sverige och, för en tid sedan, Nederländerna.

En av de för en tid sedan anmälde vektorerna för viruset, arten för Dermacentorreticulatusfästingen, fördelar snabbt till och med Europa. Den har en kickreproduktion att klassa, är kallt resistent och kan bo undervattens- för månader.

Människor kan smittas av en fästingtugga eller till och med att konsumera unpasteurised mejeriprodukter som inte möter EGsäkerhetsnormal och har kommit från infekterade djur. Luckily kan TBEV vaccineras mot.

Zika virus - ett allvarligt bekymmer för Europa

Den Zika viruset har mottagit en raddamassmediauppmärksamhet tack vare dess anslutning med neurological oordningar liksom det Guillain-Barré syndromet (GBS) och utvecklingen av microcephaly (onormalt litet huvud) i foster.

Det är svårt att diagnostisera, och det finns inte något bot eller vaccin. Först identifierat i 1947 i den Zika skogen av Uganda, är dess spridning ett allvarligt bekymmer som ges den växande närvaroen av dess huvudsakliga vektor, myggaAedesalbopictusen, i tempererat, zonplanerar inklusive Europa och Amerika.

Det första dokumenterade utbrott av ZIKV-infektion anmäldes i 2007 i Mikronesien. Sedan dess det som är spritt till franska Polynesia och Brasilien, var det smittade upp till 1,3 miljon folk i 2015.

Mer än 70 territorier har bekräftat över hela världen autochthonous (infödda) fall av ZIKV. Vid mars 2017, anmäldes 2 130 européer för att ha resa-tillhörande ZIKV-infektioner.

Myggan kontrollerar strategier

Rapporten beskriver och diskuterar flera metoder som har varit van vid kontrollerar spridningen av myggor, inklusive insekticider, myggafällor, genetisk ändring, landåtervinning och livsmiljöbevakningen.

För närvarande det säkrast och klarast - tillgängliga och effektiva metoder av att kontrollera myggor är myggafällor (för förhållandevis lilla områden) och förtjänar, och förminskningen av potentiella avelplatser (som står, bevattna).

Fördriva forskninglaget bak den bättre studieförkämpen kontrollerar av myggabefolkningar, varnar de också att han skulle är oförståndigt att ta bort myggor fullständigt från ekosystemet.

De är delen av matrengöringsduken för någon art och pollinerar många växter. Avtorking dem ut fullständigt kunde ha negation verkställer på naturen och därför på människor.

Källa: https://ec.europa.eu/jrc/en/news/climate-change-promotes-spread-mosquito-and-tick-borne-viruses

Advertisement