Stem cell-härledd okulär cellfest sträng AMD

I Juli 2015, framkallade 86 åriga Douglas Waters sträng ålder-släkt macular försämring (AMD). Han kämpade för att se saker klart, även om upp slut.

Några månader mer sistnämnd, blev han delen av ett kliniskt försök som använde stemen cell-härledde okulära celler som framkallades i del av forskare på UC Santa Barbara. Hans retinal ögonlapp inympades på Moorfields synar sjukhuset, en allmänna hälso-och sjukvården (NHS)lätthet i vattens hemstad av London, England.

I månaderna för vattens kirurgi var hans vision fattig, och han kunde inte se något ut ur hans rätt syna. Efter kirurgin förbättrade hans synförmåga så mycket att han kunde läsa tidningen och hjälpa hans fru med att arbeta i trädgården.

Resultaten av denna kliniska studie för spadtaget som publiceras i naturbioteknik, beskriver kassaskåpet, och effektiv det att inplantera av som iscensättas special, lappar av retinal pigmentepitelceller som härledas från stemceller till festfolk med plötslig sträng siktförlust från, blöter AMD -- bilda, som drabbade, bevattnar. Denna är den första beskrivningen av ett fullständigt iscensatt silkespapper som har använts lyckat på så sätt.

”Föreställer öppnar denna studie verkligt framsteg i regenerative medicin och dörren på nya behandlingalternativ för folk med ålder-släkt macular försämring,”, sade co-författare Peter Coffey, centrerar en professor på UCSBS Neuroscienceforskningsinstitut och co-direktören av universitetsområdet för biologi & att iscensätta för Stemcell.

Macular försämring redogör för nästan 50 procent allra visuellt hjälpmedelförsämring i det framkallade folket för världen och vanligt affektöver 50 myndiga år. AMD påverkar visionstunderna för centralen som (läsning) lämnar den omgeende visiondet normala. Blöta AMD orsakas allmänt av onormala blodkärl, som läcker vätska eller ge första erfarenh in i regionen av maculaen i centrera av näthinnan, och börjar nästan alltid som torr AMD. Forskare hoppas det nya tillvägagångssättet som också ska, hjälper i framtiden till fest torr AMD.

Studien utforskade huruvida de diseased cellerna av de påverkade tålmodina synar baktill kunde fyllas på genom att använda stemcellen lappar. Ett special iscensatt kirurgiskt bearbetar var det van vid mellanlägget som lappa under näthinnan i det upprört synar av varje som är tålmodigt i en funktion som varar en till två timmar.

Förutom bevattnar, en kvinna i henne tidig sort60-tal som led också från ett strängt bildar av blöter AMD, och när du går ned vision genomgick tillvägagångssättet. Hon och Waters övervakades för 12 månader och anmälde förbättringar till deras vision. De gick från att inte vara kompetent att läsa alls -- även med exponeringsglas -- till läsning 60 till 80 uttrycker per minimalt med det normalaläsningexponeringsglas.

”Hoppas vi denna ska bly- till en som man har råd med ”av--hylla” terapi, som kunde göras tillgänglig till NHS-tålmodig inom de nästa fem åren,” sade Coffey, som grundade London projekterar för att kurera Blindness mer än ett årtionde sedan.

Källa: http://www.news.ucsb.edu/2018/018812/stem-cells-treat-macular-degeneration

Advertisement