Genom att använda oskadlig rött eller infrarött lätt för att diagnostisera bröstcancer

Den optiska mammographyen eller OM, som använder oskadligt rött eller infrarött ljust, har framkallats för bruk i samverkan med röntgar för diagnos eller övervakning, i upprepat att begära för fall avbilda var kickbelopp av joniseringsutstrålning bör undvikas. På kongressen för OSA Biophotonics: Biomedicaloptikmötet som rymms 3-6 April i Hollywood, Florida, USA, forskare från Milan, Italien, den ska rapporten ett för- i, instrumenterar utveckling som förhöjningar känsligheten av OM by så mycket som veck 1000.

I 2012 det nyaste året, som data är tillgängliga för, diagnostiserades mer än 1,7 miljon kvinnor över hela världen med bröstcancer. Många av dessa diagnoser göras genom att använda röntgar mammography. Även om standart och brett använt, röntga att avbilda för bröstcancer lider från både låg känslighet (50-75%) och bruket av joniseringsutstrålning som inte kan vara den ansedda fullständigt kassaskåpet.

Nyligen-framkallade instrumenterar byter ut två photomultiplierrör (PMTs) av existerande instrumenterar med enkanalisera sond som gäller silikonphotomultipliers (SiPMs) och en multichannel Time-till-digital omformare. Dessa ändringar avlägsnar enslöseri förhandsavsökning kliver som krävdes för att undvika skada till PMTsen. Förutom ökande känslighet instrumenterar de nya är båda som är mer robustt och som är mer billig.

Stunder röntgar mammography används och är brett stillbilden den rekommenderade metoden för rutinmässiga rastreringar, begränsas väger förkroppsligar dess bruk av tålmodigns ålder, eller samlas indexet, huruvida eller inte hormonutbytesterapi används, och annan utfärdar. I tillägg dess exakthet -- när du bestämt används i mer ung kvinnor -- har kallats in i ifrågasätter. Andra avbilda tekniker, liksom MRI och ultrasound, föreslås ibland, men neither är ett effektivt utbyte för X-ray mammographyen.

Optiska avbilda metoder, har tilldragit å andra sidan ökande intresserar för bröstcancerdiagnos, sedan både synligt och infrarött ljust är högt känsligt till blodvolym och oxygenation. Tumors karakteriseras av en kickvolym av blod tack vare den ökande vascularizationen som uppstår, som tumors växer. OM kan vara van vid mäter blodvolym, oxygenation, lipid, bevattnar, och collagenen som är nöjd för ett misstänksamt område som identifieras till och med standart, röntgar att avbilda. Collagenmätningar är bestämt viktiga, sedan detta arten är bekant att vara involverad i starten och fortgången av bröstcancer.

En ha som huvudämne missgynnar till OM som att avbilda är den fattiga rumsliga upplösningen, som har uppnåtts hitintills. Bröstcancertumors större än 1 cm är mycket farliga och mer rimlig att leda till döds, så en lyckad avskärma teknik måste vara kompetent att lösa mindre organskador. Detta återstår ett problem med OM som avbildar som en fristående teknik, men kombinerar OM med andra avbilda metodshows något löfte.

En möjlighetfördel till OM, är emellertid som stillar endast pressar behöver att appliceras till bröstsilkespappret, i fullständig kontrast till den standarda tekniken för X-ray att avbilda. I faktum ansar bröstkompression för att förminska blodvolym i silkespappret, som skulle störer med OMEN avbildar, så några tredimensionella OM-avkännare som är framkallat bruk ingen kompression alls men, snarlikt, omger bröstsilkespappret med ringer av ljusa källor och avkännare.

Återstår fattig rumslig upplösning för stunder av OM-metoder en utmaning, metoden visar löftet för bruk i pre-kirurgisk kemoterapi. Som Edoardo Ferocino,

Utredarna i Milan är funktionsdugliga med en större konsortium på en projektera som är bekant som SOLUS, ”smart optiska och Ultrasounddiagnostik av bröstcancer.”, Detta projekterar betalas av Europeiska unionen till och med forskningen för horisont 2020 och de innovationprogramet och syftena till optiska avbilda metoder för sammanslutningen med ultrasound för att förbättra noggrannhet i diagnosen av bröstcancer.

Källa: https://www.osa.org/en-us/about_osa/newsroom/news_releases/2018/diagnosing_breast_cancer_using_red_light/

Advertisement