Genom att använda VR för att gå tillbaka i Time för de som bor med Alzheimers

Thought LeadersHoward GreenCreative DirectorThe Wayback Project
En intervju med Howard gräsplan, co-grundaren av Waybacken projekterar, förat av Kate Anderton, BSc

Alzheimers hur vanligt är sjukdom världsomspännande? Vad bor de huvudsakliga problemen som vändas mot av individer med Alzheimers sjukdom?

För närvarande finns det beräknat 46 miljon folk som det världsomspännande uppehället med något bildar av demens. Detta figurerar är fastställdt till löneförhöjningen till omkring 115 miljoner vid 2050. Någon i världen framkallar demens som varje 3 understöder, som är både chocka och saddening.

Kreditera: Ocskay markerar/Shutterstock.com

Minnesförlust är det huvudsakliga problemet som är tillhörande med Alzheimers. Att glömma folk, namnger, förlägger, daterar och minnen. Vilket kan orsaka förvirring och nödläge till personen. De blir mer tillbakadragen, och deras moods och personlighet kan ändra. Det är ett ondskefullt cirklar. Personen är där fysiskt, men inte mentalt. I vissa fall är personen fullständigt unresponsive, och tystlåtet och det är förkrossande för deras älskade,

Alzheimers attacker och förstör delar av hjärnan, det, när borta, kan aldrig repareras. Det är en sådan invecklad sjukdom, som SAD, det inte finns för närvarande någon bot för. Förhindrandet är det bäst botar alltid, men för Alzheimers sjukdom, det bäst kan vi göra är försök att sakta det besegrar.

Varför är det viktigt att vi framkallar nya metoder för att förbättra tålmodig' livskvalitet?

När någon som du älskar, bor med Alzheimers sjukdom, är allt du önskar, för att dem ska tala och som meddelar. Du önskar precis dem tillbaka, även för ett ögonblick. Något, som kan komma med lättnad och lyckan till personen sig själv, och deras familj, albeit ögonblickligt, är ett bra ting. Till hopefully en dag finns det en bot för denna ruskiga sjukdom.

Är vad fjärilen som hushållet modellerar av omsorg? Hur är det van vid rättaAlzheimers sjukdom?

Fjärilshushållet modellerar av omsorg, `-fjärilsomsorg' som bana väg för av Dr David Sheard för grundaren för demensomsorgmaterier, är en bilda av omsorg som uppmuntrar hem- invånare för omsorg att bo i förflutnan och använder aktivt `-reminiscenceterapi' för att bistå denna: musik, foto, kläder, mat och stöttor från eraen.

Det tänkande behind detta är att, om det, om personen inte kan bo i gåvan, oss ska går tillbaka till allt vad tid de bor i, att hjälpa att ge dem en bättre livskvalitet, värderar avkänning av och fred. Andra brilliantly enkla idéer inkluderar nattförskjutningen bemannar att ha på sig pajamas ganska än dagkläder, för att hjälpa invånare att skilja mellan natten och dagen, så de desorienteras och sovar mindre bättre.

Please ger en överblick av Waybacken projekterar.

Waybacken är en virtuell verklighet filmar serien som planläggs för att hjälpa att bemanna uppehälle med Alzheimers, genom att skapa populära historiska ögonblick för realiteten, portion på nytt för att starta lyckliga minnen och för att gnista konversation och växelverkan med älskade. Den är ett totalt immersive bildar av reminiscenceterapi.

Waybacken är inte för vinst och den pilot- episoden: ett gataparti från drottning Coronation i 1953 är fritt tillgängligt on-line.

Var gjorde idén att använda VR för att hjälpa tålmodig med Alzheimers sjukdom kommer från?

StundAlzheimers attacker det kortfristiga minnet, det långsiktiga minnet kan återstå intakt, som vi klädde med filt var mycket intressant. Vi intresserades också i idén av reminiscenceterapi sig själv, dvs. gå tillbaka till, allt vad tid personkänselförnimmelserna som är bekvämmast i. Dessa alla ledde till idén av faktiskt pröva att skapa en förgången historisk händelse för verkligt på nytt, och att använda VR var ett tydligt långt som gör detta.

Vad får effekt har Waybacken Project haft på individer som bor med Alzheimers sjukdom?

Vi testade Waybacken med invånarna av Huntingdon hus- och Langham domstolvårdhem, och resultaten var på ett överväldigande sätt uppmuntran. Mest invånare, som höll ögonen på filma, tyckte om den och reagerade positivt.

Når han har delat Waybacken med invånare på disponenten Charlie för Huntington hus- & Langham domstolvårdhem, sade Hoare:

”Kunde du synligt berätta att invånare översvämmades av sinnesrörelse; att le och att skratta på lyckliga minnen av förtrogen vän tajmar. Demens kan lämna dig känsligt osäkert om varje läge som du finner sig yourself in, men fördjupas i förtrogen vänögonblick, då demensen inte fanns, liksom att hålla ögonen på coronationen på en svartvit TV som verkades för att ingjuta en känsla av säkerhet och säkerhet. Det potentiellt för Waybacken inte endast i demensomsorg men alla sorter av åldring att bry sig, är enorma.”,

En annan tidig sortsupporter av Waybacken, demensomsorgmaterier strandar, Dr David Sheard, som agerade också som den instämmde medicinska konsulenten, ordstävet:

”Erbjuder Waybacken de som bor med demens tillfället att bo i ögonblicket, att gå tillbaka i tid, och precis ”VAR” igen. Att stilla erfara och känselförnimmelsen, som de var - och för att dela de minnen med deras familjer.”,

Och professorMartin gräsplan OBE, huvud av den bly- konsulenten för omsorg England och för den tidigare regeringen på demens beskriver Waybacken som ”… en kraftig och användbar resurs för likadana professionell och familjer.”,

Vad får effekt har Waybacken Project haft på vårdarna av individer som bor med Alzheimers sjukdom?

Så långt, har vi haft realitetåterkoppling för raddor egentligen och meddelanden av service från folk som att bry sig för ett älskat ett uppehälle med Alzheimers.

”… Minns jag specifikt att hålla ögonen på min mum att le från under gogglesna - denna var absolut obetalbart - som håller ögonen på henne att le och lyssnar till henne allsången along, hjärta-värme riktigt”.

Varför valde du att presentera drottning Coronation, som den första episoden av Waybacken projekterar?

Vi önskade att skapa en lycklig brittisk händelse på nytt som så många bemannar, som möjlighetuppehället med Alzheimers i UKEN som skulle nu, är kompetent att minnas och förbinda till. Så når vi har diskuterat flera idéer, satte vi på ett gataparti från drottning Coronation i 1953. Den som är inpassad åldern som är demografisk (av över 65), är varm och nostalgisk, och tar omgående dig baksida till en mer lycklig tid och förlägger.

Vi gick till stora längder att gå in i specificerar så mycket som möjlighet: kläder mat, musik, även stöttor gillar jubileums- skedar och pläterar alla från eraen. Därför att de mest obetydlig, minst, seemingly oansenligt specificerar kan gnista ett minne.

I framtiden dig, funderare VR vara gör som kunde den van vid hjälprättan några andra kognitiva sjukdomar?

Absolut. Vi känselförnimmelsen där är enormt potentiellt för att använda VR i kognitiva sjukdomar för portionrätta. Techen har blivit så avancerad, och immersive nu, gillar den egentligen känselförnimmelser dig är där. Såväl som vara så lätt tillgängligt.

Nu allt som du behöver, är ditt ringer, och en enkel hörlurar med mikrofon för papp VR, som kan köpas direktanslutet för precis några, dunkar. YouTube har även en Google papp att beskåda funktionsläge nu. VR kan ögonblickligen ta dig någonstans, när som helst. Det är nästan något liknande som ett faktiskt bildar av tid reser.

Vad projekterar den framtida hållen för Waybacken?

Vårt syfte är för Waybacken till ett blivet `-virtuell verklighetminne packar ihop'. En serie av filmar, en från varje årtionde, därför att tyvärr Alzheimers canstarten som tidig sort som någon forties. Alla som fritt är tillgängliga att bemanna, och familjer som handlar med demens.

Vi hoppas slutligen för att sortera en enorm global databas av Wayback filmar, skapat av lokalfilmskaparear runt om världen. Filma att ska var culturally relevant till dem och deras älskade, så att någon, någonstans i världen, kan finna en Wayback.

Vi crowdfunded lyckat den första episoden (via 230 generösa hjälpare på Kickstarter), men behöver mer service och finansiering att fortsätta. Vi söker efter för närvarande finansieringpartners för att hjälpa oss att göra det nästa att filma, som ska är den themed 60-tal, antagligen uppsättning runt om världscupfinalen 1966.

Var kan avläsare finna mer information?

Waybacken kan beskådas på websiten thewaybackVR.com, via Appen och YouTube. Den fungerar bäst med den Google kromen och är fullständigt fri.

Om Waybacken projektera

Waybacken skapades av en grupp av vänner och gamlakollegor som hade all hållna ögonen på älskade att lida med Alzheimers och demens. Det är en bearbeta vi önskade enkelt att vi hade haft på tiden. Nu är tack till våra Kickstarter hjälpare och generösa och begåvade partners, den wish nu en verklighet.

Det Wayback laget (L till R): Dafydd Upsdell (VFX-producenten), (idérik) Howard gräsplan, Trent Simpson (Exekutiv producenten), Emma Fasson (Exekutiv producenten), (idérik) Dan Cole, Andy (idérika) Garnett, Dr Elisa Chami-Castaldi (strateg).

Kevin Thomas - författare och direktören, Waybacken projekterar

Krediterar:

 • Idérikt lag: Dan Cole, Andy Garnett, Howard gräsplan
 • Författare & direktör: Kevin Thomas
 • Produktionföretag: Thomas Thomas filmar
 • Exekutiv producent: Emma Fasson
 • Exekutiv producent: Trent Simpson
 • Exekutiv producent: Philippa Thomas
 • VFX: MPC
 • VFX - Exekutiv producent: Dafydd Upsdell
 • Solitt: 750mph
 • Redigera: Villebrådet
 • Redaktör: Jim Robinson
 • Strategi: Elisa Chami-Castaldi
 • Website: John-Patrick Racle, Richard Hau
 • App-utveckling: Perry näktergal
 • Produktionchef: Matt Bulaitis
 • DOP: Egennamn Pender-Hughes
 • Produktionformgivare: Ashling Johnson
 • Dräktformgivare: Lorraine Kinman
 • Hår & sminkformgivare: Freddie Stopler
 • Rollbesättningdirektör: Belinda Norcliffe rollbesättning
 • VR: Faktisk M7
Kate Anderton

Written by

Kate Anderton

Kate Anderton is a Biomedical Sciences graduate (B.Sc.) from Lancaster University. She manages the editorial content on News-Medical and carries out interviews with world-renowned medical and life sciences researchers. She also interviews innovative industry leaders who are helping to bring the next generation of medical technologies to market.

Advertisement