Kombinerad behandling förlänger överlevnad i mus modellerar av elakartad mesothelioma

Kombinerad behandling med två cancerimmunotherapydroger - en en ny immun modulator och en som fokuserar och aktiverar det antitumor immuna svaret - markant långvarig överlevnad i mus modellerar av den elakartade mesotheliomaen för aggressiv cancer. I deras rapport som publiceras i cancerimmunologiforskning, centrerar ett lag från vaccinet och Immunotherapy (VIC) på den Massachusetts allmänt sjukhus (MGH) beskriver, hur tillfoga AMD3100 (plerixaforen) - som föregående är godkänd för stimulansen av produktionen för stemcellen före benmärgtransplantation - till deras investigational drog VIC-008 mer än dubblerat djur överlevnadtiden. Bland mekanismen som identifieras som bakomliggande verkställer kombinationsbehandlingen, ändrade en befolkning av immunosuppressive T-celler in i en typ som kunde förhöja ett antitumor immunt svar.

”Har Mesothelioma, en tumor, som orsakas av asbestexponering, varit extremt hård till fest; och tålmodig fortlever vanligt endast 12 till 18 månad efter diagnos,”, markerar något att säga Poznansky, MD, PhD, direktören av MGHEN-VIC och den höga författare av rapporten. ”Efter adventen av cancerimmunotherapy, folk har försökt att applicera immunotherapeutic droger till mesothelioma med inskränkt framgång. Vi är mycket upphetsada på utsikten att denna drogkombination kan vara mycket effektivare i förlängning tålmodigs av liv.”,

Studien är resultatet av ett samarbete mellan Poznansky och Jeffrey Gelfand, MD, en MGH--VICutredare som hade framkallat VIC-008 - också kallade Jantibody, i minnet av Gelfands fru Janet som dukade under till ovarian cancer - som en potentiell behandling för ovarian cancer. VIC-008 är ett fusionprotein som kombinerar ettaktivera protein från tuberkulosbakterierna med ett litet antikroppfragment som uppsätta som mål mesothelinen, ett protein som uttrycks i flera typer av tumoren - inklusive bukspottkörtel- och ovarian cancer för mesothelioma. Hade föregående forskning för stunder visat att någon effektivitet av denna molekyl i en mus modellerar av ovarian cancer, det gynnar begränsades av den immunosuppressive miljön inom tumors, bestämt närvaroen av reglerande T-celler (Tregs). Strömkombinationen verkar till betaget denna begränsning.

Poznanskys lag - med den bly- forskare Huabiao Chen, PhD, den motsvarande författare av strömrapporten - hade utforskat applikationer av AMD3100, en drog som kvarter den bekant banan för signalerandet CXCR4/CXCR12 för att vara involverat i cancerutveckling och i långt in som mesothelioma kringgår immunförsvaret. Stundforskning har stöttat AMD3100'S-kapacitet att förhindra tumortillväxt, och metastasisen, mekanismen bak dess verkställer på mesothelioma hade inte varit beslutsam. Efter uttryck av CXCR4 och CXCR12 ökas, som mesothelioma fortskrider, VIC forskare utforskade det potentiellt av kombination av AMD3100 med VIC-008 till fest dessa tumors.

Deras serie av den olika mesotheliomamusen för experiment modellerar itu grundar efter:

  • Stundsingel-medlet som behandling med antingen drog hade begränsat, verkställer mot mesothelioma, storleksanpassar behandling med förminskande tumoren för båda droger den markant och långvarigt djur överlevnad.
  • Behandling med VIC-008 ökade lymphocyteinfiltration av tumors, och både jämnar och anti-tumoren svaret av celler för T CD8, som dödar skadada eller infekterade celler.
  • AMD3100 bara eller i kombination med VIC-008, minskninguttryck av den immuna testpunktmolekylen PD-1 på celler för T som CD8 antyder att banan CXCR4/CXCR12 modulerar uttryckt PD-1.
  • AMD3100 bara eller i kombinationen, förminskande numrera av tumor-infiltrera Treg celler och ökande proportionera av celler för T CD8.
  • Mer ytterligare AMD3100 förminskar immun dämpning, genom att skifta kännetecken av Tregs in mot de av hjälpredaT-celler, som skulle förhöjer antitumor verkställer.

”Den påtagliga kapaciteten att ändra immunosuppressive T-celler inom tumoren in i typer för T-cell, som är mer aktiv, och potentiellt hjälpsamt mot cancer var egentligen spännande finna och en, som vi fortsätter för att utforska,” något att säga Poznansky, som är en förbunden professor av medicinen på den Harvard medicinsk fakultet (HMS).

Chen tillfogar, ”tror vi att vi kan finna en att närma sig som sammanslutningar Jantibody och AMD3100 att regroup och omdirigera immuna svar för att bekämpa cancer.”, Han är en instruktör i medicin på HMS.

Gelfand, en hög forskare på VIC och (den deltids-) professorn på HMS, något att säga, ”AMD3100 är redan engodkänd drog, vars bruk och applikation MGHEN VIC hoppas för att fördjupa i olika cancer. Jantibody fokuserar AMD3100en-invigorated som det immuna svaret på kritisk tumor strukturerar och tydligt att förhöja tumoren kontrollerar. Vi hoppas dessa data ska hjälp till flyttningen Jantibody närmare människatumorterapi som fullgör en av min fru sist wishes.”,

Källa: http://www.massgeneral.org/about/pressrelease.aspx?id=2236

Advertisement