dengodkända drogen för kemiska abortshows lovar för behandling av den vestibular schwannomaen

Massachusetts synar och gå i ax forskare har visat den mifepristone, en drog som för närvarande FDA-är godkänd för kemisk abort, förhindrar tillväxten av vestibular celler för schwannomaen (också som är bekant som den akustiska neuromaen). Denna ibland-dödliga intracranial tumor orsakar typisk utfrågningförlust och tinnitus. Rönet som publiceras den on-line todayen i vetenskapliga rapporter, föreslår att mifepristone är en lova drogkandidat som ska placeras om för behandlingen av dessa tumors.

”För närvarande, finns det några FDA-godkända droger för vestibular schwannomas eller den tillhörande utfrågningförlusten,”, sade att Konstantina Stankovic, M.D., Ph.D., en gå i ax och skalle baserar kirurgen och den hörsel- neuroscientisten på Mass. Syna och gå i ax och den Harvard medicinsk fakultet som ledde studien. ”Därför, finns det ett unmet medicinskt behov att upptäcka att droger med minsta motsatt verkställer att skulle fest denna tumor och förminskar eller obviate behovet för kirurgi och utstrålning.”,

Även om histologically non-elakartade, är vestibular schwannomas farliga tack vare deras läge. Uppstå från de Schwann cellerna av den vestibular (balansera), nerven, kan dessa tumors växa till peka av skadlig närliggande strukturerar -- och kan leda till döds, genom att pressa brainstemen samman. Genom att pressa samman, ger mod i den inre hörsel- kanalen, tumorsna kan orsaka svindel och ansikts- nervförlamning, förutom utfrågningförlust.

Fast vestibular schwannomas som påverkar båda sidor, är, kännemärken av neurofibromatosistyp - 2 (NF2), en genetisk oordning orsaka tumors för att växa på multipeln placerar alltigenom en persons liv, kan vestibular schwannomas också uppstå sporadically, och på en sida endast.

För närvarande kan tålmodig med symptomatic eller växande vestibular schwannomas genomgå kirurgisk resection (till och med craniotomy) eller utstrålningsterapi; emellertid kommer båda av dessa tillvägagångssätt med viktigt riskerar.

I de vetenskapliga rapporterna studie, utförde forskare först den största meta-analysen av den vestibular schwannomatranscriptomen, genom att studera 80 tumors från tålmodig med sporadiska och för NF2-associated vestibular schwannomas. Därefter till och med en granskning av mer än 1.100 (all FDA-godkända) drogkandidater, identifierade de en sätta upp på slutlistan av droger troligen för att konvertera det onormala transcriptional häftet av en tumor till en mer det normala en. De testade därefter åtta av de mest lova kandidatdrogerna mot celler som var fullvuxna från andra vestibular schwannomas för människa. Deras experiment visade att en drog i synnerhet, mifepristone, var effektivast. Behandling av vestibular schwannomaceller med mifepristone förminskade deras spridning klassar vid 80 procent.

”Föreställer vår utredning den första applikationen av algoritm-baserad omplacering av FDA-godkända droger för denna tumor klassificerar,”, sade den första författare Jessica Sagers, en PhD-deltagare på den Harvard medicinsk fakultet.

Mifepristone är en attraktiv kandidat för den utstuderade repurposing, som det är förhållandevis kassaskåpet, brunnen och bär minsta motsatt verkställer. FDA-godkänt i 2000, mifepristone används oftast samman med en annan läkarbehandling, misoprostol, för att avsluta ett tidig sorthavandeskap. Motsatt verkställer för mifepristone inkluderar milt tröttar ut, hoat exponerar, nauseaen och överilat. Långsiktigt bruk av mifepristone har varit utstuderat i kliniska försök för andra tumors, med minsta motsatt verkställer anmält efter år av användning.

Baserat på rönet som beskrivas i vetenskapliga rapporter, är studieförfattarna, försiktigt optimistiska om det terapeutiska potentiellt av mifepristone för tålmodig med vestibular schwannomas, endera från NF2 eller de som sporadically uppstår. Dr. Stankovic hoppas för att börja ett kliniskt försök för arrangera gradvis II på Mass. Syna och gå i ax snart för att bestämma effektiviteten av drogen för denna indikering.

”Är vi optimistiska om det potentiellt till repurpose denna förhållandevis kassaskåpdrog för tålmodig desperat i behov av bättre lösningar,”, sade hon.

Källa: https://www.masseyeandear.org/news/press-releases/2018/04/mifepristone-may-halt-growth-of-intracranial-tumor-that-causes-hearing-loss

Advertisement