Första-i-människa kliniskt försök av den retinal implantatet till fest torr AMD

Ålder-släkt macular försämring (AMD) påverkar mer än 1,75 miljon individer i Förenta staterna. Därför att befolkningen åldras, numrerar det ska förhöjning till nästan 3 miljoner vid 2020. Mellan 80 och 90 procent av fall i detta land är den torra versionen av villkora, som ingen effektiv behandling finns för.

Nu manipulerar iscensätter ett lag av, och forskare -- inklusive för stemcell för UC Santa Barbara forskare Dennis Clegg, Lincoln Johnson, sherry Hikita och Britney Pennington -- har publicerat förberedande åtgärdresultaten av första-i-människa ett kliniskt försök för torr AMD. Fyra tålmodig mottagna implantat som består av foster- stem för människa, cell-härledde retinal pigmentepitel (RPE), som stöttar ljus-känsliga fotoreceptorceller som är kritiska till vision. Försök för arrangera gradvis 1/2A, ledde vid Dr. Amir Kashani, föras på universitetar av sydliga Kalifornien Roski synar institutet på universitetsområde Keck skolar av medicin.

Försökdeltagare har den avancerade sjukdomen med geografi att förtvina -- ansett arrangerar ett sent i torr AMD -- och mycket fattiga visuellt hjälpmedelkapaciteter. Implantatet, som visades för att vara kassaskåpet, förbättrade visionen av en tålmodig stund som villkora av andra återstod omkring samma. Försökresultaten visas i den Translational medicinen för föra journal övervetenskap.

Denna publikation kommer på hälen av ett brittiskt kliniskt försök för blöter AMD den publicerade sist veckan i naturbioteknik.

”Är vårt mål att inympa sund RPE för att uppliva resterande fotoreceptorer, och att förhindra några främja förlust av dessa ljus-avkännande celler,” förklarade Clegg, som rymmer den Wilcox familjstolen i BioMedicine på UCSB och är co-direktören av universitetsområdet centrerar för biologi och att iscensätta för Stemcell. ”Slutligen, skulle vi något liknande för att vara kompetent att ge implantat på ett tidigare arrangerar för att förhindra tålmodig från förlorande fotoreceptorer i första förlägger.”,

I torr AMD blir RPE-servicecellerna i maculaen dysfunktionella och matrisen. Snart efter, börjar dekänsliga fotoreceptorerna att förgås. När det händer, fodrar klar vision i rikta av sikt är den borttappada stunden som den omgeende visionen återstår det normala. Implantatet, som framkallades av ett lag av forskare, ledde vid Dr. Markera Humayun av USCEN Roski synar institutet, Keck för Dr. David Hinton USCS skolar av medicin, och Clegg, består av ett singellagrar av celler på en syntetmaterialscaffold. Andra deltagandeinstitutioner inkluderar det Kalifornien institutet av teknologi, stad av hopp Medborgare Medicinskt center, CamTek LLC, och Regenerative Lappa Teknologier, Inc. gs den extra finansieringen av det Kalifornien institutet för Regenerative medicin och girlandinsatsen för vision på UCSB.

”Genom att använda avancerade avbilda metoder, manipulerar kan se för att bevisa av integration mellan den inympade RPEN och vara värdfotoreceptorerna,”, sade Clegg, som är co-direktören av Kalifornien projekterar också för att kurera Blindness, ett kollaborativt försök som siktas på flyttande fram stemen cell-baserad terapi för AMD.

Försök är pågående, och laget fortsätter för att analysera mer tålmodig. Fördriva förberedande åtgärdresultaten är uppmuntran, sade Clegg att det är den stilla mycket tidig sort i studien.

”Är vi tacksamma för tålmodina, som ställa upp som frivillig för att göra denna,” Clegg tillfogade. ”Förklarar vi till dem som denna aldrig har gjorts för i folk. De är nästan lika astronaut som går till moonen för den första tiden. Den tar en raddaglans på deras delning”,

Källa: http://www.news.ucsb.edu/2018/018846/treating-vision-loss

Advertisement