Nya hjärnceller tillfogas i gammalare vuxna hjärnor för

Forskare long har long debatterat faktumet att hjärnåldersförändring och inga nya hjärnceller eller neurons tillfogas en gång en vuxen människa är fullvuxna. Med ålder börjar numrera av neurons att gå ned att leda till flera problem med minne och kognition.

Enligt en ny studie från den Columbia universitetar emellertid, tillfogas hjärnceller fortlöpande till våra hjärnor, även om vi ner vår 70-tal. Denna är en processaa kallad neurogenesis. Deras arbete publiceras i en studie som visades i det senast utfärdar av cellen för föra journal övercellstemen denna vecka.

Neuron specificerade anatomiillustrationer. Neurontyper, myelinskidabildande, organelles av neuronen förkroppsligar och synapse. Avbilda krediterar: Tefi/Shutterstock

Bly- författareDr. Maura Boldrini, en forskningforskare på avdelningen av psykiatri, den Columbia universitetar och henne kollegor utforskade hjärnorna av 28 döda folk som åldras mellan 14 och 79 år. De var att studera verkställer av att åldras på hjärnans neuronproduktionen. Laget undersökte hjärnorna som donerades av familjerna av det avlidet på tiden av död. Hjärnorna frystes omgående på minus-112 grader Fahrenheit, för de kunde undersökas. Detta bevarade silkespappren.

Neurogenesis har visats till nedgång med ålder i labbmöss och tjaller såväl som i experimentella primat. Laget önskade att undersöka, om samma klassar av nedgång ses i människahjärnor som väl. Så kontrollerade de hjärnorna tar prov för framkallande neurons. Dessa utvecklings- arrangerar inklusive stemceller, mellanliggande föregångareceller, omogna neuronal celler, och slutligen nytt mogna neurons. De fokuserade på hippocampusregionen av hjärnan som handlar med minne, och emotionellt kontrollera och uppförande.

Resultaten avslöjde att för alla åldersgruppar, hippocampusen visar nya framkallande neurons. Forskarna avslutade att även under gamling, hippocampusen fortsätter för att göra nya neurons. Skillnaderna, som de noterade med ålder, inkluderar förminskning i utvecklingen av nya blodkärl, som folket fick äldre. Proteinerna, som hjälper neuronsna för att göra nya anslutningar, förminskas med ålder. Detta fann åtskild det åldras hjärnor från mer ung, dem förklarade. Boldrini sade att de nya neuronsna är där i äldre hjärnor men de gör mer få anslutningar än mer ung hjärnor. Detta förklarar den minnesförlusterna och minskningen i emotionell resiliency i äldre vuxen människa som hon sade.

En tidigare studiejumbomånad kom från en annan uppsättning av forskare ledde vid universitetar av den Kalifornien San Francisco forskare Arturo Alvarez-Buylla. Den betitlade studien, ”människan som den hippocampal neurogenesisen tappar i barn till undetectable, jämnar skarpt i vuxen människa,” publicerades den första veckan av mars detta år i föra journal övernaturen.

Laget grundar det, efter tonårstid där har varit litet eller inget neurogenesis i hjärnan. De undersökte hjärnorna av 17 avled individer och 12 tålmodig med epilepsidelen av vars hjärnor surgically hade surgically avlägsnats organ. Debatten mellan de två lagen fortsätter. Boldrini förklarade att Buyllas lag hade undersökt olika typer av tar prov som inte bevarades, som hon tar prov hade varit.

Vidare undersökte det annat laget tre till fem delar upp av hippocampusen, och inte helheten av den som hon förklarade. Mer studier på detta som behövs för att göra för att hårdna avslutningar angående neurogenesis i de gammalare något att sägaexperterna.

Hänvisar till

Ananya Mandal

Written by

Ananya Mandal

Ananya is a doctor by profession, lecturer by vocation and a medical writer by passion. She specialized in Clinical Pharmacology after her bachelor's (MBBS). For her, health communication is not just writing complicated reviews for professionals but making medical knowledge understandable and available to the general public as well.

Advertisement