Att vakna upp ”att sova” stemceller i hjärnan kunde förbättra dess kapacitet att reparera skada

Forskare har identifierat en ny typ av stemcellen som kunde öka hjärnans kapacitet att reparera skada som orsakades av den hjärnskada eller sjukdomen.

Kreditera: Kateryna Kon/Shutterstock.com

Studien, som förades av forskare på institutet för Wellcome förtroende-/cancerforskningUK Gurdon, Cambridge publicerades för en tid sedan i föra journal övervetenskapen.

Hjärnan är fattig på att reparera sig, och en ha som huvudämne fokuserar i regenerative medicin finner väg att reparera skadan för hjärnan som effektivt by orsakas, slår efter, den head trauman, Alzheimers sjukdom eller att åldras, till exempel.

Det kan vara möjligheten som uppnår förbättrat detta, reparerar, utan behovet för kirurgi, genom att uppsätta som mål stemceller som bor i hjärnan.

Dessa celler äger den unika kapaciteten till åtskilda celltyper för jordbruksprodukter multipeln inom hjärnan, men de är vanligt i ett inaktivt, eller ”påstår sömn” sett till som quiescence. Därför skulle någon regenerative hjärnterapi, som kunde exploatera det potentiellt av stemceller, kräver först dem att vaknas från quiescence.

Nu brännmärker PhD-deltagaren Leo Otsuki och hans arbetsledareprofessor Andrea rapporten upptäckten av en ny typ av den quiescent stemcellen i hjärnan som är bekant som ”en quiescent cell för stem G2”. Denna stemcell äger högre regenerative potentiellt än föregående identifierade quiescent stemceller.

Notably frambringar väckte quiescent celler för stem G2 nyckel- hjärnceller - neurons och gliaen - mycket snabbare, än bekant quiescent stemceller som föreslår dem, kan vara önskvärda uppsätta som mål för drogdesign.

Hjärnan är inte bra på att reparera sig, men dessa nyligen-upptäckta stemceller föreslår att det kan finnas a långt som förbättrar dess kapacitet. Dessa stemceller är i ett dormant påstår, men en gång vaket, har de kapaciteten att frambringa nyckel- hjärnceller.”,

Professorn Andrea brännmärker, cancerforskning UK

I en studie av den fruktflugan eller drosophilaen identifierade forskarna en gen som sågs till som ”tribbles” som reglerar quiescent selektivt celler för stemen G2. Forskarna tror att droger med det potentiellt som uppsätta som mål tribbles kunde vara svaret till att väcka quiescent celler för stemen G2. De nästa kliver är att identifiera potentiella drog-något liknande molekylar som kvarteret denna gen, något att säga Otsuki.

”Tror vi där kan vara liknande quiescent stemceller i andra organ, och denna upptäckt kunde hjälpa att förbättra, eller att framkalla nya regenerative mediciner,”, tillfogar han.

Källa:

Sally Robertson

Written by

Sally Robertson

Sally has a Bachelor's Degree in Biomedical Sciences (B.Sc.). She is a specialist in reviewing and summarising the latest findings across all areas of medicine covered in major, high-impact, world-leading international medical journals, international press conferences and bulletins from governmental agencies and regulatory bodies. At News-Medical, Sally generates daily news features, life science articles and interview coverage.