Telemedicine möjliggör exakt upptäckt av att skövla orsakar av blindness i för tidigt behandla som ett barn

Exakt att avkänna ett sällsyntt, men att skövla orsakar av blindness i för tidigt behandla som ett barn kan göras så effektivt med telemedicine, som med traditionellt, i-personen synar examen, föreslår en studie som publiceras i JAMA-oftalmologi. Denna tros för att vara den första studien direkt att jämföra tvåna att närma sig.

Finna kunde möjliggöra mer blindness-förhindrande behandling för lantliga för spädbarn bördiga och andra områden var det finns få ophthalmologists utbildade för att avkänna villkora som kallas retinopathy av prematurity eller ROP. MusikerStevie under gick detta villkorar okontrollerat tack vare.

”Tar fram en brist av till utbildade ophthalmologists med erfar diagnostisering av ROP förhindrar SAD många för tidiga spädbarn från mycket-nödvändigt avskärma för häleri, både, i framkallat och ett u-land,”, sade studie bly- forskare, Michael F. Chiang, M.D., skolar en professor av oftalmologi och läkarundersökninginformatics & klinisk epidemiology i OHSUEN av medicin och en pediatrisk ophthalmologist på OHSUS älgbarns syncentral.

Studie författare är först Hilal Biten, M.D. och Travis Redd, M.D., M.P.H. Redd är en OHSU-oftalmologiinvånare, och Biten var en besöka OHSU-forskare som fungerar nu på det Ankara Numun utbildnings- och forskningsjukhuset i Turkiet.

Retinopathy av prematurity orsakas av onormal blodkärltillväxt nära näthinnan, detkänsligt portionr i baksidaen av en syna. Medborgare synar institutet av medborgareinstituten av vård- rapporter som fördriver 16.000 U.S. behandla som ett barn upp till erfar villkora till någon grad, endast 400 till den 600 blivna lagligt rullgardinen varje år som ett resultat.

Rekommenderar medicinska anslutningar för något U.S. enperson examen, som gäller en special förstorande apparat, som sken tänder in i en vidgad babys synar, för att diagnostisera villkora. Men utbildade professionell är inte alltid lätta att finna i landsbygdar och ett u-land.

Forskninglaget jämförde exaktheten av i-personen som examen med digitala synar avbildar, som utvärderades avlägset av professionell. De blev partner med med sju medicinska institutioner för att undersöka synar av 281 spädbarn som var på riskerar för villkora. Varje synar var den utvärderade både i-personen, och avlägset med en sned boll meta telemedicine avbildar.

Forskarna som där fanns, var ingen skillnad i den total- exaktheten mellan de två utvärderingsmetoderna. I-person granskare fanns för att vara litet bättre på diagnostisering exakt av tillståndet sistnämnd-arrangerar utveckling, men forskninglaget avslutade telemedicine kunde vara van vid diagnostiserar clinically viktiga fall av retinopathy av prematurity.

Källa: https://news.ohsu.edu/2018/04/06/telemedicine-provides-accurate-diagnosis-of-rare-cause-of-blindness-in-preemies

Advertisement