Tålmodigns mucus kan hjälpa att förutsäga typ av kronisk bihåleinflammation

Vid April nästan erfar en-tredje av U.S.et redan kickpollen jämnar stunder väder, och temperaturer fortsätter för att fluctuate och att förvärra bihålatecken.

En tålmodigs mucus kan förutsäga typen av hans eller henne kronisk bihåleinflammation, som kunde hjälpa manipulerar bestämmer huruvida kirurgi, eller medicinsk behandling på burk jordbruksprodukter de bäst resultaten, enligt en för en tid sedan publicerad Vanderbilt studie.

Den Justin drejaren, MD, PhD, förbunden professor av Otolaryngology-Huvudet och hånglar kirurgi, studie bly- författare, sade att det är den första studien att använda biologiska markörer för att identifiera endotypes av kronisk bihåleinflammation i en nord - amerikanbefolkning.

”Är det den första studien att göra detta med mucus,” honom tillfogade. ”Är vi känselförnimmelsenågot liknande det nätt unikt, och ett verkligt kliver framåtriktat för sätta in.”,

Studien publicerades direktanslutet i föra journal över av allergin och klinisk immunologi. Dess andra författare är stacken Chandra, MD, professor av Otolaryngology; Ping Li, MD; Kimberlee hätta, MOR och David Schlundt, PhD., förbunden professor av psykologi.

Kronisk bihåleinflammation är en allmänning villkorar som uppstår, när sinusesna svällas för mer än tre månader. Studien samlade och analyserade mucusen av tålmodig som använder en minsta invasive metod -; enkelt sätta en liten läkarundersökning gradera snyltar in i nostrilsna. Mucusen analyseras för cytokines, lilla avsöndrade proteiner som låter celler tala till varje annan. Cytokinen profilerar fanns för att bestämma olik sex samla i en klunga av kroniska bihåleinflammationtålmodig.

”När vi ser de postoperative resultaten för de tålmodig, som vi bedömer till och med en livskvalitet mäter, som bedömer tålmodig symptombörda, finner vi det på ett år följer upp, samla i en klunga tålmodig i bestämt gör mycket bättre, än tålmodig i annat samla i en klunga,”, sade Drejare.

”I teorin som framåtriktat går, är detta något som kunde användas i enomsorg danar för danande ett beslut som tar en tålmodig till kirurgi. Kanske kan några tålmodig göra bättre med fortsatt medicinsk terapi eller med biologic läkarbehandlingar.”,

Drejaren sade att rönet kan stenlägga långt för den personifierade medicinen för kroniska bihåleinflammationtålmodig, ganska än typen av en-storleksanpassa-passform-all behandling som är strömmen som är standard av omsorg. För närvarande bedömas tålmodig för, hur mycket föregående behandling som de mottog, och ges långvarigt jagar av anti-upphetsas läkarbehandlingar liksom steroider och antibiotikummar. Efter endast detta är diskuterade kirurgiska alternativ.

”Är problemet, att de tålmodig ansar för att ha mycket olika svar till kirurgi,” honom sade. Idén bak studien är att identifiera som ska tålmodig har bättre resultat framåt av tid. ”Kan några tålmodig vara bättre som tjänas som med kirurgi, andra med medicinsk behandling,”, sade han.

Extra forskning som vidare ska, definierar samla i en klunga av tålmodig med målet av att identifiera mekanism, som bidrar till utvecklingen av den kroniska bihålasjukdomen, sade Drejare.

”Avslöjer tålmodig, som verkar clinically liknande och genomgår bihålakirurgi, en spectrum av slutligen resultat. Kapaciteten potentiellt att uppsätta som mål underdelen, som ska, gynnar från olika skulle behandlingalternativ är en ha som huvudämnebefordran för precisionmedicinomsorg,”, sade att Ron Eavey, MD, grabben M. Maness Professor och stol av Otolaryngology och direktören av den Vanderbilt räkningen Wilkerson centrerar. ”Uppmuntras vi av ovanligt arbete för Dr. Drejare med hans inblick att använda en enkel diagnostisk källa -; mucus.”,

Källa: https://news.vanderbilt.edu/2018/03/29/study-of-mucus-may-help-guide-sinusitis-treatment/

Advertisement