Forskare gör den viktiga upptäckten om cell- omprogrammering

Forskare har gjort en viktig upptäckt om det cell- programmerande om processaa som används i forskning för stemcellen för utvecklingen av regenerative mediciner.

Kreditera: Sebastian Tomus/Shutterstock.com

Studien, som förades av Shinya Yamanaka (resväskainstitut, San Francisco) och kollegor, publicerades för en tid sedan i föra journal övercellrapporterna.

Mer än tio år sedan, gjorde laget en upptäckt att skulle revolutionera biomedicalforskning och starta sätta in av den regenerative medicinen; de grundar ut hur man programmerar om vuxna celler för människan in i framkallade pluripotent stemceller (iPSCs). Forskare kunde därefter använda dessa tålmodig-närmare detalj iPSCs till studiesjukdomar eller även framkalla nya silkespapper som kan användas som terapier.

Forskarna identifierade fyra gener som förkortades som nolla, S, K och M, som möjliggör vuxna celler för att omforma in i iPSCs. De visste att gennollan, set och Ket hjälpte cellerna för att bli pluripotent och kompetent till jordbruksprodukter någon annan typ av cellen i förkroppsliga. Emellertid var rollen av gen M (kort stavelse för MYC) oklar.

Forskarna grundar att MYC ökade effektiviteten av omprogrammeringen som var processaa vid 10%, men de visste inte varför.

Nu har laget funnit ut att MYC hjälper celler för att få runt om en väggspärr som stoppar dem från att multiplicera. Om MYC inte tillfogas, kan de aldrig betagna cellerna detta hinder och inte lyckat omforma in i iPSCs.

”Realiserade vi att MYC verkar för att hjälpa celler för att få runt om denna väggspärr, och att denna behöver att hända för vuxna celler till vänden in i iPSCs, bara vi stillar inte förstod ganska, hur MYC gjorde det,” förklarade Takahashi.

”Interestingly, var vi kompetent att figurera den ut tack till tre upptäckter, som händde självständigt i labbet, stundfolk var funktionsdugliga på olik saker,” honom tillfogade.

Efter realiserade dessa upptäckter, laget att den processaa omprogrammeringen gäller många gener och proteiner som är nyckel- i cancerbiologi. Dem nu funderare att väggspärret, som förhindrar cellerna från att multiplicera är också den som är den försök att förhindra cancer från att fördela.

När cancerbiologer tillfogar bestämt dela upp i faktorer till en cell som bör köra det in mot cancer, görar panikslagen cellen, och, att skydda sig stoppar den multiplikation. Vi funderare det samma tinget händer här, därför att celler reagerar till omprogrammering som, om det var cancer. Det är inte att de är prövas till kvarteret cellerna från omformning in i iPSCs, men de har enkelt aldrig varit utsatta till detta processaa, för och inte vet hur man reagerar.”,

Kazutoshi Takahashi, resväskaforskningutredare

Denna studie avslöjar bestämda teorier om rollen av MYC i cell- omprogrammering och stenlägger långt för mer ytterligare forskning i sätta in av den regenerative medicinen som ska hjälp för att svara att den nästa uppsättningen av ifrågasätter.

Källa:

Sally Robertson

Written by

Sally Robertson

Sally has a Bachelor's Degree in Biomedical Sciences (B.Sc.). She is a specialist in reviewing and summarising the latest findings across all areas of medicine covered in major, high-impact, world-leading international medical journals, international press conferences and bulletins from governmental agencies and regulatory bodies. At News-Medical, Sally generates daily news features, life science articles and interview coverage.