Gör rum för behandla som ett barn: Når den har givit födelse, härskar den Duckworth presssenaten till krökningen

På Måndag blev Tammy Duckworth den första sammanträdesenatoren som ger födelse som tvingar senatledare för att vända mot hur sjuk förberett dem kan vara att hysa behoven av ett nytt fostrar.

Duckworth, 50, en Illinois demokrat och henne makan, Bryan Bowlsbey som meddelades hade hon, givit födelse till en dotter, den Maile (uttalade MY-lee) pärlan. Deras första barn, Abigail, var bördig 2014, stunden Duckworth var portionen i representanthuset.

”För så tuff, som att jonglera begärningarna av motherhood och att vara en Senator kan vara, I förmiddag som knappt är ensam eller som är unik som en funktionsduglig förälder,”, sade Duckworth i ett meddelande, ”och min barn gör endast mig som begås mer till att göra upp mitt jobb och anseende för strävsamma familjer överallt.”,

Duckworth har gjort ingen hemlighet av henne förvirring på uppmärksamheten som hon har mottagit, efter meddelande henne havandeskap i Januari. Hon grep tillfället till appellen för att justera senaten härskar för att hysa nya föräldrar.

De är ändringar som kunde hjälpa att göra en gravid senator mindre anmärkningsvärd i framtiden, som speciellt rekordet numrerar av kvinnauppsättningen ut för att köra för kontoret - många av dem demokrater som sporras av den Donald Trump presidentsämbetet och denkontrollerade kongressen, men också många som motiveras av #MeToorörelsen till slagsmålsextrakasseri, och anfall. En ny Associated Press granskning grundar, att demokratiska 309 och republikanska kvinnor hade sparat så långt skrivbordsarbete för att köra för huset, en ny kick.

Duckworth har sagt att det mest problematisk härskar förhindrar allmänt någon, som inte är en senator, en designerad medhjälpare eller annan representant från att vara på senaten däckar. Därför att en senator måste vara på däcka för att rösta, argumenterade hon henne bör vara tillåten att komma med henne ungt barn med henne.

”För att mig ut ska finna, att det finns, utfärdar med Förenta staterna som senaten härskar var jag inte kan vara kompetent att rösta eller att komma med mitt barn på däcka av senaten, när jag behöver att rösta, därför att vi förbjuder barn från däcka, jag tänkte, ”, överraska, I-känselförnimmelsenågot liknande mig förmiddagen som bor i det 19th århundradet i stället för 21st, ”,” berättade hon CNN den sist månaden.

En talesman för ledaren för senatsmajoriteten Mitch McConnell (R-Ky.) gick ned för att kommentera på Duckworths förslag.

Senaten har den dess böjelsen härskar för för att göra boenden för senators. Unsurprising för en institution, var genomsnittsåldern i Januari 2017 var 61,8 år, ansar de exempel för att favorisera senators som slåss allvarliga illnesses. Undantag har också gjorts för medlemmar med inskränkt rörlighet. I 1997 för anföra som exempel, några kliver på senaten däckar byttes ut med en ramp för att hjälpa nyligen vald Sen. Max Cleland (D-Ga.), en rörelsehindrad veteran som använde en rullstol.

Fakturera Dauster, som kloka demokrater på senattillvägagångssättet för årtionden, innan att avgå i fjol, sade att senatorsstyrkan frågar deras kollegor för tillåtelse, med enhälligt godkännande, som kommer med medhjälparear på däcka. För anföra som exempel, några senators har kommit med folk för att skjuta deras rullstolar. Duckworth kan vara kompetent att följa det exempel med henne som är nyfödd, sade han.

”Är jag funderare som det skulle, den underbara teatern, om hon gick till däcka, frågade samtycke, att I är tillåtet att komma med mitt begynna barn till däcka för kort tidsperioder för vila av perioden av kongressen,” Dauster sade, ”och se vem anmärker.”,

Gilla Förenta staterna, kongress har ingen filtpolitik på föräldraledighetar och att låta senators och tekniker till uppsättningen deras egna kontorspolitik. Duckworth erbjuder henne bemannar 12 veckor av föräldraledighetar och planerar för att ta en likvärdigt tidsperiod. Hon ska uppehället i kontakt med henne kontoret, och retur för slut röstar, sade Sean Savett, henne talesmannen.

Den dröja sig kvar stigmaen bland några väljare mot kvinnliga lagstiftarear med ungt barn kan göra den hård att ta fördjupade tjänstledighetar, fast flera kandidater har tacklat det rättframt. Åtminstone har två kvinnor som är rinnande för kontor detta år, footage av dem som breastfeeding i deras aktionannonser.

De svårigheter, tillsammans med begärningarna av motherhood, som framhärdar även i dag, betyder att många kvinnor har senarelagt eller har härskat ut en karriär i politik.

”Frågar vi kvinnor, i några avkänningar, att ta på ett tredje deltids- jobb,”, sade Debbie Walsh, direktören av centrera för amerikankvinnor och politik på den Rutgers universitetar i nytt - jerseyen. ”Och så vad vi har sett, stilla, är kvinnor är mer rimlig till väntan, tills de är a bet äldre för att starta i politik, som har implikationer för, var de avslutar upp i politik.”,

Walsh pekade ut att, när fostrar, kör, dem bär deras unika perspektiv med dem till kongressen. After ha henne introducerade den första dottern, Duckworth lagstiftning som skulle ser till att ren och lämplig digivning för kassaskåpet, hyr rum i stora och medelstora flygplatsar. Tidigare Sen. Blanche Lincoln (D-Ark.), fostra av kopplar samman vem på 38 blev den mer sistnämnd mest unga kvinnan som valdes till senaten och den första kvinnan för att vara ordförande vid senatjordbrukskommittén, kämpat för näringsrikt skolar luncher i den sena 90-tal.

Stunden som hon är första i senaten, Duckworth, är bland 10 kvinnor som har givit födelsestundportion i kongress, fem av, vem är för närvarande i regeringsställning. (Betty Koed, senathistoriker, sade att hon kontoret inte gör uppehället specificerade rekord av senatorss barn, fast åtminstone två tidigare senators adopterade ungar fördriver i regeringsställning: Mary Landrieu (D-La.) och Kay Bailey Hutchison (R-Texas).

Ändra har varit långsamt - och i första hand kvinnlig-drivande. Kontoret av det deltagande i läkare öppnade Capitolets Hill det först designerade digivningrummet i 2006. Efter tekniker. Nancy Pelosi (D-Calif.) blev den första kvinnliga talmannen i 2007, henne öppnade mer digivningrum - möjliggöra staffers och medlemmar för att förbättra klibba till amerikanakademin av pediatrik rekommendation som barn breastfeds för åtminstone det första året av liv.

Duckworth är ingen främling till att bryta nytt slipat. Hon var en av den första kvinnaportionen i armén som flyger stridbeskickningar i Irak, kriger, enligt henne den officiella biografin, och mer sistnämnd blev en av de första kvinnliga stridveterorna som valdes till kongressen. Hon var också den första kvinnliga amputeen som valdes till kongressen och att ha borttappadt båda, lägger benen på ryggen stundportion i Irak.

Hon är ingen främling till utmaningarna som vänder mot ett nytt, fostrar också i kongress. I 2014 gravid med henne beställer det första barnet och under en doktor för att inte resa, Duckworth begärde demokratiska ledare för hus för att låta henne rösta vid närstående i en runda av inre partival. De vägrade och att citera problemen som den kunde orsaka när medlemmar ber frånvaro på andra grunder.

Den kala stunden knuffar kan vara unwelcome i huset, barn är inte. Tekniker. Cathy McMorris Rodgers (R-Wash.) som kommas med längs henne then--7-year-oldsonen, som har Down Syndrome, som huset passerade lagstiftning i 2014 som hjälper de med handikapp och deras familjräddningpengar för deras omsorg.

Hög-rangen den republikanska kvinnan i kongress, McMorris Rodgers är också den enda kvinnan som ger födelse portion för tre tidstunder. I kosmopolitisk tidskriftjumbonedgång beskrev hon saknad som tre veckor av röstar fördriver henne, den förtidigt födda sonen var i en intensivvårdenhet, såväl som märker från några konstituent som agade henne för spring för omval därefter.

”Behöver vi mer kvinnor och moms i kongress - både i huset och i senaten,”, sade McMorris Rodgers i ett meddelande till Kaiser vård- nyheterna. ”Så bör vi se till att den kongress- arbetsplatsen reflekterar behoven av funktionsdugliga moms. Huset låter barn på huset däckar, och jag tror det bör vara tillåten i senaten för.”,

”Har min ungar och att ha alla trena av dem stundportionen i huset, gjort mig en bättre lagstiftare,” henne tillfogade. ”Gör att vara en mom politik verklig.”,

KHNS täckning av kvinna sjukvård utfärdar stöttas i del av Daviden och det Lucile Packard fundamentet.

Kaiser vård- nyheternaDenna artikel trycktes om från khn.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj fundamentet. Kaiser är vård- nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser familjfundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement