Litauiska forskare använder att frystorka teknik för att skapa snylta-något liknande sårdressingar

Gruppen av forskare på den Kaunas universitetar av teknologi, Litauen framkallar för snylta-något liknande för den nya utvecklingen dressingar såret med hyaluronic syra. Antimicrobial antioxidant, stimulerar kan anti-upphetsas sårdressingar silkespapperregeneration och vara speciellt effektiva, i behandling av djupa sår som är svåra att läka.

Enligt data av den sammanlagda sjukvårdförbrukningen i Europeiska unionen lindade ledningsmink 2-4%. Ett kroniskt sår för singel kan kosta upp till 10 tusen EUR till fest, och det beräknas att upp till 1,5% av EGbefolkningen har en eller flera av sådan sår.

För att det djupa såret lyckat ska läka, är silkespapperregeneration extremt viktig. Utveckling av sårdressingar för den nya utvecklingen, som hjälper detta processaa, är en av störst utmaningar, i att iscensätta för silkespapper. Den Kaunas universitetar av forskare för teknologi (KTU) framkallar snylta-något liknande sårdressingar som baseras på hyaluronic syra, som är enforskad stimulerande silkespapperregeneration för polymer och använde i oftalmologi, benregeneration, och för annan läkarundersökning och skönhetsmedel ämnar.

”Är Hyaluronic syra en naturlig polymer som finnas i bosatt organismer, som har anti-upphetsa rekvisita och stimulerar silkespapperregeneration. Vi är van vid baserade produkter för reklamfilm hyaluronic syra, som är vanligt tjocka flytande eller gels. Även om snabbt absorberat av organismen, i detta, bilda polymern har inte strukturera som behövs för silkespapperbyggnad”, något att säga Odeta Baniukaitiene, forskare på KTU-fakulteten av kemisk teknologi.

Snylta-något liknande sårdressingar som skapas på KTU, har netto att strukturera, som är nödvändig, i framkallning av lindade dressingar för silkespapperregeneration. Ämna, som de är kompatibla med biologiska system, även om biopolymers väljs ofta för denna, snylta-något liknande sårdressingar göras mestadels från alginate eller collagenen.

”Använder vi att frystorka teknik för att framföra hyaluronic syrlig snylta-något liknande strukturerar. Dressingen fyller in såret och är portionen som en strukturera för att celler ska klibba på; aktivet blandar, som har antimicrobial, antioxidanten som anti-är upphetsa, eller är stimulerande kvaliteter för silkespapperregeneration in sådan fixat och buret långt till och med”, något att säga Baniukaitiene.

På ögonblicket har KTU-forskare byggt hyaluronic syrliga scaffolds, som kan användas för silkespapperregeneration. Samarbeta med den litauiska universitetar av vård- vetenskaper, testar forskarna prototypen in vitro med olika celler. Enligt forskare arrangerar det motståndskraftigt av begreppet forskning kan ta upp några mer år.

Källa: http://2017.ktu.edu/en/newitem/regenerative-wound-dressings-developed-lithuanian-scientists-will-heal-deep-wounds

Advertisement