Glukosämnesomsättning är nyckel- till neural knyter kontakt utveckling, fyndstudie

En ny studie har funnit att glukosämnesomsättning är kritisk för utvecklingen av neural knyter kontakt i hjärnan.

Kreditera: sakkmesterke/Shutterstock.com

Neurons är celler som överför nervösa stimuli. Vinkar av magnetisering överförs till och med dendrites och synapses längs en knyta kontakt av neural celler. Neural knyta kontakt bildande - ett fenomen att påverkan en individ kognitiva kapacitet - främjas av tillväxten av andrites och axons.

Det primära anatomic särdrag i läkarundersökning profilerar av allmänt lärande handikapp är i faktum ändringen av dendritic utveckling.  

”Är kommunikationen mellan neurons en av de huvudsakliga dela upp i faktorer som kontrollerar tillväxten av axons och dendrites. För att denna tillväxt ska syns, är en serie av ändringar i cytoskeletonen och en förhöjning av lipiddelar som utvidgar ytbehandla av det neural membranet, nödvändig,”, sade professorn Soriano, den bly- författare av studien.

Även om ändringarna, som uppstår på den jämna cytoskeletonen, är bekant, så avlägset fanns det inte nog information som metabolic ändringar uppstod i neuronen för att synthesize de nödvändiga lipidsna och för att utvidga på cellmembranet”.

Professor Soriano

Studien var ett kollaborativt försök mellan forskare på universitetar av Barcelona, den Celltec-UB forskninggruppen och Universidaden Autónoma de Madrid. Deras arbete har bly- till ett viktigt vetenskapligt genombrott; ämnesomsättningen av glukos in i lipids är livsviktig för dendrite- och axonutveckling.

Resultaten av studien indikerar att det genic uttryckt av glukostransporteren Glut3 och hypoxia1en-induced dela upp i faktorer (HIF-1α) reglerar den synaptic aktiviteten mellan neurons. In vitro och in - vivo visades genetisk och pharmacological behandlig av glukosämnesomsättning i neurons för att ha ett djupsinnigt att få effekt på neural morfologi.

Studien publicerades för en tid sedan i europén som det molekylära biologilaboratoriumet (EMBO) förar journal över. Det hoppas att rönet kunde vara van vid framkallar nytt terapeutiskt att närma sig för oordningar som påverkar hjärnutveckling.

Källa: