Den kliniska studien att finna förbättrad behandling för invärtes leishmaniasis startar i östliga Afrika

En ny studie att finna en säkrare, efficacious och mer tålmodig-vänskapsmatch behandling och en förbättrad diagnostik bearbetar för folk som bor med invärtes leishmaniasis, (VL) har börjat i östliga Afrika, inom den nya konsortiet Afri-KA-DIAMETER med finansiering från europén & det kliniska försökpartnerskap för ett u-land (EDCTP). Det storskaligt arrangerar gradvis kliniska sökanden för försök III att bedöma effektiviteten och säkerheten av en kombination av miltefosinen och paromomycinen, i behandling av VL i östliga Afrika.

VL är en eftersatt tropisk sjukdomspridning vid tuggan av en infekterad kvinnlig sand-fluga. Det finns upp till 90.000 nya fall av VL varje världsomspännande år. Dödligt, om lämnat untreated, dess högsta börda är för närvarande i östliga Afrika (Eritrea, Etiopien, Kenya, Somalia, södra Sudan, Sudan och Uganda) var mest folk som direkt långtifrån påverkas i avlägsna vård- lättheter för områden. Barn är bestämt sårbara.

Dagens första-fodra behandling i regionen - bestå av paromomycin, en injectable behandling som används i kombination med natriumstibogluconate, som administreras endera till och med injektion eller intravenously - visades för att vara effektivt efter ett kliniskt försök som ut bärs av den LeishmaniasisEast Africa plattformen (LEAP), droger för eftersatt sjukdominsats (DNDi) och andra partners i 2010. Emellertid återstår är denna behandling under-optimal, som tålmodig kan lida från sällsynta men skurkrollbiverkningar, liksom cardiotoxicity, hepatotoxicityen och pancreatitis, och svår att administrera, sedan tålmodig måste uthärda två smärtsamma injektionar varje dag för 17 dagar. Om funnit för att vara efficacious, förminskar inledningen av miltefosinen (den första muntliga behandlingen registrerings för VL i 2002 i Indien och som används i VL-elimineringsprogramet i 2005 i Indien, Bangladesh och Nepal) i kombination med den ska paromomycinen svårigheten i behandlingadministration och långa sjukhusstag för tålmodig.

”Illvilja en förbättring i behandlingen av VL, finns det ett akut behov för alternativa nya kombinationsbehandlingar, som är efficacious, kassaskåpet, av kort varaktighet som är som man har råd med, och passat för avlägsna områden i östliga Afrika,”, sade Dr Jorge Alvar, projekterar koordinatorn, Afri-KA-DIAMETER projekterar. ”Har kombinationen av miltefosinen och paromomycinen visat för att vara mycket lyckad i South Asia. Vi behöver nu att anpassa, och att testa den i denna region, som den skulle, är ett bra alternativ som byter ut debaserade behandlingarna.”,

Studien ska körningen räcka-i-räcker med en bedömning av innovativ non-invasive diagnostik bearbetar, i att klara av VL-fall inom rutinmässig tålmodig omsorg. Länder i regionen liksom den Kenya stillbilden använder den splenic aspiratan för diagnosen - en invasive diagnostisk teknologi som är farlig, om utfört felaktigt.

”Paketerar detta av omsorg som kombinerar muntlig behandling, och en specifik diagnostik bearbetar för primär VL kunde potentiellt förbättra total- fallledning i östliga Afrika, och att vara grundpelaren av lyckat kontrollera, och elimineringen att närma sig för medborgare programmerar i regionen,”, sade Dr Monique Wasunna, direktören, DNDi Afrika.

Det ska kliniska försök föras under paraplyet av den nya konsortiet som Afri-KA-DIAMETER komponeras av tio akademiska och forskningpartners som har förat innovativa kliniska försök för VL i östliga Afrika över förflutnan 12 år. Försök genomföras under HOPPAR, en forskning och en utbildande plattform som är hängivna till att föra försök i leishmaniasis som koordineras av DNDis regionala kontor i Kenya med medlemmar som dras från Etiopien, Kenya, Sudan och Uganda.

”Mig förmiddag som mycket är upphetsad som strömordföranden av HOPPAplattformen att vi är deltagande i denna viktiga studie under konsortiet Afri-KA-DIAMETER. Till och med sådan partnerskap, hoppas vi för att finna den bäst behandlingen för VL-tålmodig,”, sade Prof. Asrat Hailu, Addis Ababa universitetar.

Studien, som började i Januari 2018 som ska äger rum i åtta platser i Etiopien, Kenya, Uganda och Sudan för en period av tre år och inregistrerar en slutsumma av 576 tålmodig. Mer än 20 tålmodig har redan skriva in sig i studien från försökplatser i Etiopien, Kenya och Sudan.

Källa: https://www.dndi.org/2018/media-centre/press-releases/clinical-trial-find-new-treatment-visceral-leishmaniasis-begins-eastern-africa/

Advertisement