Ny ram för cancerAustralien barkasser som förbättrar resultat för lungcancertålmodig

I en australier först, lanserade erfar cancer Australien i dag en ram för att förbättra resultaten och av folk som påverkades av lungcancer - leda orsakar av cancerdöd i Australien.

Lungcancerramen: Principer för bäst övar lungcanceromsorg i Australien avtäcktes på ett toppmöte som för en tid sedan rymms i Sydney, som kommer med delegater över bredden av cancer kontrollerar tillsammans med konsumenter för att köra förbättringar i lungcancerbehandling och för att att bry sig.

Lungcancer är leda orsakar av cancerbörda i Australien, och överlevnad klassar är fattig, med endast 16 ut ur varje 100 folk som fortlever fem år efter diagnos. Lungcancer förväntas att fordra mer än 9.000 liv i Australien i 2018.

Den cancerAustralien vd:n, Dr Helen Zorbas, sade att ramen var resultatet av specialister för enår kollaborativa processaa gällande cancer och andra vård- professionell, hälsovårdfamiljeförsörjare och konsumenter över Australien.

”Är de fem nyckel- principerna för att förbättra lungcancerresultat väl - etablerat: tålmodig-centrerad omsorg; i rätt tid ta fram till bevisa-baserade banor av omsorg; tvärvetenskaplig omsorg; koordination, kommunikation och kontinuitet av omsorg; och datadrivna förbättringar,”, sade Dr Zorbas.

”Har utmaningen varit att framkalla väg av att applicera dessa principer i den kliniska inställningen, huruvida i sjukhus, eller GP övar ha som huvudämne in städer som är regionala centrerar eller mindre towns, för att förbättra resultat för folk med lungcancer.

”Väg-testade cancer Australien principerna, som delen av en demonstration projekterar i en spänna av kliniska miljöer över fyra hälsovårdsamarbeten i New South Wales, Queensland, Tasmania och västra Australien. Projektera, etablerat på 11 platser, involverade vård- professionell, tjänste- familjeförsörjare och konsumenter.

”Stöttade deltagandehälsovårdsamarbetena uptaken och bruket av de lungcanceromsorgprinciperna och strategierna som modellerar för bruk i den kliniska miljön.

”Visar ramen, hur principerna fungerar för att göra en skillnad på en konsument, det jämna tjänste- och systemet att förbättra resultat liksom tålmodig wellbeing och överlevnad,” Dr Zorbas sade

Det nytto- av ramen som en medborgareresurs är medräknandet av strategier, bearbetar och resurser för att stötta vård- professionell, tjänste- familjeförsörjare och politiktillverkare.

”Påminner ramen oss, att det är folket som diagnostiseras med lungcancer, och behandlas och stöttat, som är fokusera av omsorg. Den betonar betydelsen av den effektiva kommunikationen till och med varje aspekt av deras erfar,”, sade Dr Zorbas.

Källa: https://canceraustralia.gov.au/

Advertisement