Forskare upptäcker gener som kan starta fördjupning

Nästan 80 gener, som kunde anknytas till fördjupningen, har upptäckts av forskare.

Rönet kunde hjälpa att förklara därför något folk kan vara på ett högre riskerar av framkallning av villkora, forskarenågot att säga.

Studien kunde också hjälpa forskare att framkalla droger för att tackla mentalt Illinois-vård-, expertnågot att säga.

Fördjupningen påverkar en i fem folk i UKEN varje år och är leda orsakar av handikapp över hela världen. Livhändelser - liksom trauma eller spänning - kan bidra till dess start, men den är inte klara därför något folk är mer rimlig att framkalla villkora än andra.

Forskare ledde vid universitetar av Edinburgh analyserade data från UK-biobanken - en forskningresurs som innehåller vård- och genetisk information för halva - a - miljon folk.

De avläste genetisk kod av 300.000 folk för att identifiera områden av DNA som kunde anknytas till fördjupningen.

Några av de preciserade generna är bekant att vara involverade i fungera av synapses, mycket lilla kontaktdon som låter hjärnceller meddela med varje annan till och med elektriskt, och kemiskt signalerar.

Forskarna bekräftade därefter deras rön, genom att undersöka anonymized data som rymdes av den personliga genetiken och forskningföretaget 23andMe som användes med oljedoseringarnas samtycke.

Studien som publicerades i naturkommunikationer, betalades av Wellcome som del av Stratifying av Resilience, och fördjupningen Longitudinally, en £4.7 miljon projekterar för att förbättra förstår villkora.

Professorn Andrew McIntosh av universitetar av Edinburghs centrerar för kliniska hjärnvetenskaper, som leder denbaserade forskninggruppen, sade: ”Är fördjupningen en allmänning, och ofta strängt villkora att affektmiljoner av folk över hela världen. Dessa nya rön hjälper oss att förbättra förstår att orsakar av fördjupning och show hur UK-Biobankstudien och den stora dataforskningen har hjälpt för- mental hälsaforskning.

”Hoppas vi att den ska UK'SENS växande vård- kapaciteten för dataforskning hjälper oss att göra för att ha som huvudämne framflyttningar i vår överenskommelse av fördjupningen i kommande år.”,

Dr David Howard, forskningkamrat på universitetar av Edinburghs centrerar för kliniska hjärnvetenskaper och leder författare av studien, sade: ”Identifierar denna studie gener, som vår förhöjning riskerar potentiellt av fördjupning som tillfogar till bevisa att det är delvis en genetisk oordning. Rönet ger också nya ledtrådar till orsakar av fördjupning, och vi hoppas den ska smalt besegrar sökandet för terapier som kunde hjälpa att bemanna uppehälle med villkora.”,

Källa: https://www.ed.ac.uk/

Advertisement