Pancreatitis riskerar i minoriteter som anknytas till alkohol, gallstenar och kicktriglycerides

Pancreatitis i etniska minoriteter anknytas till mycket hög nivå av triglycerides, och riskera ökas vidare av alkoholmissbruk, och gallstenar, enligt en studie som publiceras i föra journal överendocrinen, övar.

Den Loyola medicingastroenterologisten Ayokunle Abegunde, MD, är enförfattare av studien som publiceras i föra journal överendocrinen, övar.

Pancreatitis är inflammation i bukspottkörteln, en stor körtel bak magen som producerar enzym, som bistår i matsmältning, och hormon, som hjälper att underhålla boodsocker, balanserar. Akut pancreatitis är ansvariga för mer än 220.000 sjukhuserkännandear i Förenta staterna varje år och har en dödlighet att klassa att spänna från 3 till 30 procent.

Triglycerides en typ av fett som förkroppsliga använder för energi, kan förhöjning riskera av hjärtsjukdomen. Det normala jämnar är nedanföra 150 milligrams per deciliter (mg/dL). Jämnar higher, än 500 mg/dL är den ansedda mycket kicken, jämnar mellan 1.000 och 1.999 mg/dL var sträng och jämnar ovanför 2.000 mg/dL är mycket strängt.

Föregående studier har funnit som strängt jämnar av triglycerides är tillhörande med pancreatitis, men den jämna avbrytanden inte har bekräftats, och det har finnas begränsad forskning på minoritetbefolkningar. Den nya studien är första som ska anmälas på pancreatitis som är sträng, jämnar tack vare av triglycerides, i en multietnisk minoritetbefolkning för U.S.

Forskare utförde en retrospektiv studie av 1.157 vuxna tålmodig i det vård- Cooket County, & sjukhussystemet, som hade triglyceride, jämnar higher än 1.000 mg/dL. Det etniska sammanbrottet var Hispanics, 38,4 procent; Afrikansk amerikan 31,6 procent; Caucasians 22,7 procent; Asiat 5,7 procent; och Stillahavs- öbor, 1,6 procent.

Bland alla tålmodig hade 9,2 procent pancreatitis. Bland tålmodig med triglyceride jämnar higher än 2.000 mg/dL, det fanns en förhöjning för 4,3 veck i pancreatitis som jämfördes till tålmodig med triglyceride, jämnar mellan 1.000 och 1.999 mg/dL. Detta som finner, validerar Endocrinesamhälle möjliga snitt-av av 2.000 mg/dL, som en riskera dela upp i faktorer för pancreatitis.

Föregående studier har visat att alkohol är another riskerar dela upp i faktorer. Den nya studien grundar att tålmodig med en historia av överdrivet alkoholintag var fyra tider mer rimlig att framkalla pancreatitis.

Studien bekräftade tidigare rön att gallstensjukdomen är ett extra riskerar dela upp i faktorer. Forskare främjar funnit det i tålmodig med pancreatitis, prevalencen av gallstenar var markant högre i kvinnor.

Endast 2 procent av tålmodig med triglyceride jämnar nedanföra 2.000 mg/dL hade pancreatitis, att jämföras till 33,6 procent av tålmodig, som hade triglyceride jämnar higher än, 2.000 mg/dL, och en annan riskerar dela upp i faktorer.

Studien grundar också att mer ung vuxen människa var mer rimlig att få pancreatitis. ”Är den inte klar därför äldre tålmodig med liknande riskerar dela upp i faktorer var mindre känsliga till framkallning av akut pancreatitis,” forskare skrev.

Studie rön kan hjälpa läkare att bedöma pancreatitisen riskerar bland tålmodig med strängt jämnar av triglycerides och avgör på angelägenheten och styrkan av att klara av riskera. Den tidig sortupptäckt och rådgivningen på beteende- riskerar dela upp i faktorer kunde hjälpa att förminska riskera av pancreatitis, forskare skrev.

Källa: https://www.loyolamedicine.org/

Advertisement