Ha mer aftonpreferens anknöt till högre BMI bland folk med typ - 2 sockersjuka

Vara ”en aftonperson” anknytas higher för att förkroppsliga samlas index bland folk med typ - 2 sockersjuka och att ha den mer sistnämnda frukosten i dagen verkar för att vara vad kör denna anslutning, enligt ett nytt skyler över brister i föra journal överdiabetikermedicinen.

Fetma är vanligt bland folk med typ - 2 sockersjuka. Ha en aftonpreferens -; vakna upp mer sistnämnd och gå att bädda ned mer sistnämnd -; har anknutits till ökande riskerar för fetma, men forskning saknar angående detta fenomen bland folk med typ - 2 sockersjuka.

Forskare ledde vid Dr. Sirimon Reutrakul, förbunden professor av endocrinology, sockersjuka och ämnesomsättning i universitetar av Illinois på den Chicago högskolan av medicinen, önskade att bestämma om morgon- eller aftonpreferens bland folk med typ - 2 sockersjuka var tillhörande med ökande riskerar för högre BMI och om så, vilken närmare detalj dela upp i faktorer om aftonpreferens som bidras till ökande riskerar.

Reutrakul och hon kollegor rekryterade 210 non-förskjutning arbetare som bor i Thailand med typ - 2 sockersjuka för deras studie. Morgon-/aftonpreferens bedömdes genom att använda ett frågeformulär som fokuserade på föredragen tid för att att vakna upp och att gå ska bädda ned; tidspunkt spenderat öva; och tidspunkten spenderade förlovat i mental aktivitet (arbete, läsning, Etc.). Ställningar på frågeformuläret kan spänna från 13 och att indikera ytterlighetaftonpreferens, till indikerande morgonpreferens för ytterlighet 55. Deltagare med en aftonpreferens var de, som görade poäng mer mindre än 45 på frågeformuläret, fördriver de med morgonpreferens görade poäng 45 eller högre.

Deltagare intervjuades angående deras måltajming, och dagligen caloric intag var beslutsamt via själv-anmälde en-dag matåterkallelser. Väga mätningar togs, och BMI beräknades för varje deltagare. Sömnvaraktighet och kvalitets- mättes av själv-rapporten och frågeformuläret.

Själv-anmäld genomsnittlig sömnvaraktighet var 5,5 timmar/natt. I genomsnitt konsumerade deltagare kcal/dagen 1.103. Genomsnittet BMI bland alla deltagare var 28,4 kg/m2 -; ansedd övervikt. Av deltagarna hade 97 aftonpreferens, och 113 hade morgonpreferens.

Deltagare med morgonpreferensåt frukosterar mellan 7 A M., och 8:30 A M., stunddeltagare med aftonpreferensåt frukosterar mellan 7:30 A M. och 9 A M.

Deltagare med morgon rangordnar hade tidigare måltajming, den inklusive frukosten, lunch, matställe och det sist målet.

Forskarna grundar det som har mer aftonpreferens, var tillhörande med högre BMI. Caloric intag och lunch och middagstidar var inte tillhörande med att ha en högre BMI.

Morgonpreferens var tillhörande med tidigare frukosttid och lägre BMI vid 0,37 kg/m.2

”Är mer sistnämnd frukosttid en roman riskerar dela upp i faktorer tillhörande med en högre BMI bland folk med typ - 2 sockersjuka,”, sade Reutrakul. ”Återstår den att utforskas, om äta ska hjälp för frukost tidigare med, förkroppsligar väger i denna befolkning.”, Reutrakul spekulerar att mer sistnämnd måltider kan misalign det inre biologiskt tar tid på, som leker en roll i circadian reglering. Circadian feljustering kan leda till dysregulationen av energiämnesomsättning enligt föregående studier.

Källa: https://www.uic.edu/

Advertisement