Ny teknik som framkallas för att förbättra diagnos av visionoordningar

En ny teknik, som kunde hjälpa att förbättra diagnos av visionoordningar, har lyckat testats på universitetar av Bradford, UK.

Forskarna visade att tekniken kan isolatsvar från de olika retinal cellerna, som vi använder för att se som är inklusive de, som är mest sårbar att skada och sjukdomen, bekant som S-kotte fotoreceptorer.

Sjukdomar, som påverkar S-kottar, inkluderar sockersjuka för typer 1 och 2, glaucoma- och kickblodtryck och några sällsynta genetiska oordningar, liksom förhöjd S-kotte syndrom och blåttkottemonochromatism.

S-kotte fotoreceptorer reagerar för att tända av kort våglängder och för att hjälpa oss att se blåttdelen av färgaspectrumen. Emellertid är det svårt att testa deras fungerar självständigt av de andra typerna av fotoreceptorn i syna: L-kotten (lång våglängd som täcker den röda spectrumen), M-kotten (medelvåglängden som täcker guling- och gräsplanspectrumen) och stångfotoreceptorer, den hjälp som vi ser, när ljust, jämnar är låga.

Den bly- studien, Dr Declan McKeefry, från universitetar av Bradfords skolar av klinisk diagnostik för Optometryuppföranden av visionoordningar för NHSEN. Honom något att säga: ”Synar diagnosen av något sjukdomar kan vara svår, som de har liknande tecken, liksom suddig eller förvriden vision och oförmåga för att se för att färga, och ofta orsakar en variation av genetiskt. Överenskommelse exakt, som celler påverkas i syna, kan vara det nyckel- lappar av jigsawen som möjliggör en exakt diagnos, men till nu, har det varit nästan omöjligt att testa fungera av S-kottarna separat.”,

Den standarda metoden av diagnosen gäller att exponera tänder på syna och att mäta svaret genom att använda en electroretinogram (ERG) - som är liknande till en van vid ECG, mäta hjärtaaktivitet. Men, därför att detta väljer upp svar från alla retinal fotoreceptorer, kan den maskera bestämda sjukdomar var S-kottar påverkas oproportionellt.

Dren McKeefry använda stimuli på olika våglängder till ”tystnad” let och M-kottarna och de stängerna signalerar så endast från S-kottarna väljs upp. Tekniken är första som tillsammans tystar dessa tre och så, är bekant som ”trefaldig tyst ersättning”.

Han testade tekniken på 16 volontärer med det normala färgar vision, två tålmodig som diagnostiserades föregående med blåttkottemonochromatism, (BCM) och en som var tålmodig vem har förhöjt S-kotte syndrom (ESCS).

BCM är en genetisk oordning, var let och M-kottarna inte fungerar alls som leder till nedsatt, färgar vision. I ESCS finns det numrerar higher av S-kottar i näthinnan, som är hyper-känsliga och att tränga ihop ut let och M-kottarna.

Dr McKeefrys testar visat exakt resultaten att skulle förväntas från dessa tre typer av volontärer - det normala signalerar från alla tre kottarna i de sunda volontärerna, inget svar från l och M-kottar i BCM-tålmodina och ett overactive svar från S-kottarna i den tålmodiga ESCSEN. Tillsammans visade detta att svaren från S-kottarna valdes upp självständigt av de andra cellerna, kunde att bevisa tekniken användas säkert för att bedöma S-kotte aktivitet eller skada.

Något att säga för Dr McKeefry: ”Därför att vi vet att det finns ingen aktiv l och M-kottar i BCM-tålmodig, visar detta att vår teknik isolerar effektivt de högra fotoreceptorerna, som vi fick endast signalerar från S-kottarna. Detta hjälpmedel kunde vi använda tekniken för att spot skada i S-kottarna, eller förändrad mönstrar, som i ESCS, som kunde hjälpa i diagnos av denna, villkora.”,

Stunder för närvarande där är inga behandlingar för BCM, eller ESCS, nya medicinska framflyttningar rymmer ut hopp, som Dr McKeefry förklarar: ”Har terapi för Stemcellen visats för att hjälpa återställande för att syna fungerar så detta är en rutt som rymmer potentiellt för dessa sällsynta genetiska oordningar. Men för den sort av terapi att fungera, är det även viktigare att veta vilka celler påverkas av sjukdomen, och kan tyst ersättning för trippeln hjälpa oss att göra att mycket exaktare.”,

Källa: https://www.bradford.ac.uk/

Advertisement