Forskarestudien, hur neurostimulatoren kan förbättra rehabilitering för, slår tålmodig

Forskare på den Ohio delstatsuniversitetWexner medicinskt center är bland första i världen som studerar hur en specifik typ av neurostimulatoren kan förbättra rehabilitering för slår tålmodig.

Som del av det kliniska försök kallade en elektrisk apparat en vagusnervstimulator inympas surgically i tålmodigns bröstkorgväggen. Den Vivistim apparaten, som förbinder till vagusnerven i hångla, är van vid ”lägger in nya ledningar” går runt i hjärnan som är tillhörande med bestämt motoriskt, fungerar. Stroke kan resultera i förlusten av hjärnsilkespappret, och negativt fungerar olikt kroppsligt för affekt från anförande till rörelse, beroende av läget av slå.

I en tidigare pilot- studie att närma sig detta bekant, som den parade Vagusnervstimulansen visades för att gynna ungefärligt 85 procent av folket, som mottog nervstimulansen, sade Dr. Marcie Bockbrader, forskningphysiatristen för det Neurological institutet på den Ohio delstatsuniversitetWexner medicinskt center.

”Är denna nervstimulans likt roterande på en koppla, danande tålmodigns hjärna som är mer mottaglig till terapi,”, sade Bockbrader. ”Är målet att se, om vi kan förbättra motorisk återställning i folk som har vad är, verkställer in, en hjärnpacemaker som inympas i deras, förkroppsligar. Idén är till sammanslutningen denna hjärna som stegar med det normalarehab och ser, om tålmodig som har varit till och med alla av andra vanliga terapier, efter en slå har kunnat få även bättre.”,

Studien rekryterar tålmodig som led en slå och har lämnats med fattigt beväpnar fungerar som ett resultat. Studien är öppen till tålmodig som har lidit en slå åtminstone nio månader sedan upp till 10 år sedan.

Varje ska deltagare mottar tre en-timme perioder av intensiv sjukgymnastik varje vecka för att sex veckor ska hjälpa att förbättra deras beväpnar fungerar.

Halvan av gruppen som också ska, mottar en inympad vagusnervstimulator. Under rehabiliteringterapiperioder när en tålmodig utför korrekt en öva, skjuter terapeuten en knäppas för att starta apparaten för att stimulera vagusnerven. Denna neurostimulator signalerar hjärnan för att minnas den rörelse.

”Är vi prövas att se, om denna neurostimulator kunde vara van vid ökning den effektiva terapin och att skapa en sortera av ”supercharged terapi. ”Önskar vi att bestämma, om tålmodig kan återställa snabbare till och med bruket av denna stimulans,” Bockbrader sade.

Föregående forskning indikerar, att vagusnervstimulansen orsakar frigöraren av hjärnans egna kemikalieer, kallat neurotransmitters som ska hjälp som, hjärnan bildar nya neural anslutningar, som kan förbättrar deltagarens kapacitet att använda deras beväpnar.

Den traditionella vagusnervstimulansen har använts i Förenta staterna och runt om världen till fest mer än 100.000 tålmodig för epilepsi.

Källa: https://wexnermedical.osu.edu/mediaroom/pressreleaselisting/stroke-rehab-study-uses-neurostimulation-to-rewire-brain-improve-recovery

Advertisement