Studie: Bemanna visningen inga tecken troligen för att vara den primära källan av denguefeber

Är folket visning faktiskt inga tecken rimligt den primära källan av denguefeber, enligt ny forskning som publiceras i PLOS-Pathogens. Nästan 400 miljon folk varje år smittas med dengueviruset, som överförs till och med myggor.

Studiebedömningarna att mer än 80 procent av denguevirusinfektioner är attributable till individer med milt till inga tecken som inte gör sökandenbehandling från en läkare. Studien indikerar också att nästan en inkvartera av denguevirusöverföringen är resultatet av myggor som biter de som redan ar smittade för starten av tecken. Vid tiden som de tecken visas, tillfället att förhindra viruset från att fördela, har passerat.

”Till några år sedan, antogs det, att individer med milt till inga tecken bidrog förhållandevis lite till denguevirusöverföringen,” sade Alex Perkins, professor för Eck familjassistent av biologiska vetenskaper på universitetar av Notre Dame och den höga författare på studien. ”Avslöjer vår forskning att folket visning inga tecken av denguevirusinfektion bidrar mycket mer, än kändes igen föregående, så att vi har nu en bättre idé av den stora graden som de bidrar till till spridningen av denna sjukdom.”,

Forskare på universitetar av Notre Dame använde matematiskt modellera som kvantifierar vad del av denguevirus som kan infektioner orsakas av folk, vars illnesses var oupptäckta vid allmän hälsabevakningsystem. Deras involverade integrera datamängder för arbete på beloppet av virus i blod under olikt arrangerar av infektion, strängheten av tecken i förhållande till föregående infektioner och proportionera av infektioner resultera i klinisk konsultation.

Den vård- organisationen för världen fokuserar för närvarande sjukdombevakningförsök på att avkänna utbrott, tenderar att övervaka i numrera av fall och att bedöma möjligheten av utbrott. Denna bevakning encompasses övervakningen av misstänkte och bekräftade denguefall.

”Tyvärr, baserat på vår studie, identifieras de, som behöver att uppsätta som mål med ingripanden, endera, efter de redan har bidragit till överföringen eller inte har identifierats alls,”, sade Perkins. ”Indikerar våra resultat att den kan är nödvändig att skifta betoning in mot mer proactive sjukdomförhindrandestrategier som inte rely som starkt på att reagera till avkända fall.”,

Källa: https://news.nd.edu/news/dengue-virus-transmission-dominated-by-those-with-undetected-infection-study-finds/

Advertisement