Ny forskning finner den enkla lösningen för att minimera stoja-framkallad utfrågningförlust

Det är välkänt, att exponering till stojar extremt högt -; huruvida är det en explosion, en smällare eller även en konsert -; kan leda till permanent utfrågningförlust. Men att veta hur till fest stoja-framkallade utfrågningförlust, som påverkar omkring 15 procent av amerikaner, har i hög grad återstått en gåta. Det kan slutligen ändra, skolar tack till ny forskning från Kecken av medicin av USC, som utgjuter lätt på, hur stoja-framkallad utfrågningförlust händer och visar hur en enkel injektion av en salt eller socker-baserad lösning in i en mitt gå i ax kan syltutfrågning. Resultaten av studien publicerades i dag i PNAS.

Öronbedövande låta

Att framkalla en behandling för stoja-framkallad utfrågningförlust, måste forskarna först att förstå dess mekanism. De byggde en bearbeta genom att använda ny miniatyroptik för att avbilda insida cochleaen, portionr utfrågningen av det inre gå i ax, och utsatta möss till ett högt stojar liknande till det av en vägren bombarderar.

De upptäckte att två saker händer efter exponering till ett högt stojar: sensoriska hårceller, som är cellerna, som avkänner solitt och konverterar det till neural signalerar, dör, och det inre gå i ax påfyllningar med överskott vätska som leder till döden av neurons.

”Pressar den för mycket av vätska i det inre gå i ax är något som dig, märker styrkan, om du går till en hög konsert,” något att säga studie motsvarande författare John Oghalai, MD, stol och professorn av USCEN Tina och den stackCaruso avdelningen av Otolaryngology - Head och hångla kirurgi och hållaren av Leonen J. Tiber och David S. Alpert Vara ordförande vid i medicin. ”När du lämnar konserten som är din gå i ax den fulla styrkakänselförnimmelsen, och som du har styrkan ringning i ditt gå i ax. Vi var kompetent att se att denna för mycket av vätska korrelerar med neuronförlust.”,

Både neurons och sensoriska hårceller leker kritiska roller i utfrågning.

”Döden av sensorisk blytak för hårceller till utfrågningförlust. Men om även några sensoriska hårceller återstår och stillar arbete, om de inte förbinds till en neuron, då hjärnan som ska för att inte höra det solitt,” Oghalai något att säga.

Forskarna grundar att sensorisk död för hårcellen uppstod omgående efter exponering högt för att stoja och var irreversible. Neuronskada, hade emellertid en försenad start som öppnar ett fönster av tillfället för behandling.

En enkel lösning

Fören mycket av vätska i det inre gå i ax uppstått över en period av några timmar, efter stoja högt exponering och innehållna kickkoncentrationer av potassium. Att att vända om verkställer av potassiumen och förminskar den fluid fören mycket, salt, och socker-baserade lösningar injicerades in i en mitt gå i ax, precis till och med trumhinnan, tre timmar efter stojar exponering. Forskarna grundar att behandling med dessa lösningar förhindrade 45-64 procent av neuronförlust som föreslår att behandlingen kan erbjuda a till syltutfrågning fungerar långt.

Behandlingen kunde ha flera potentiella applikationer, Oghalai förklarar.

”Kan jag föreställa sig soldater att bära ett litet för att buteljera av denna lösning med dem, och genom att använda den för att förhindra utfrågningskada, efter exponering till tryckvåg har pressat från en vägren, bombardera,” honom något att säga. ”Kan den har också potentiellt som en behandling för andra sjukdomar av de inre att gå i ax, som är tillhörande med fluid för mycket, liksom Menieres sjukdom.”,

Oghalai och hans lag planerar för att föra mer ytterligare forskning på avkräva ordnar av kliver mellan fluid för mycket i det inre gå i ax och neurondöd som följs av kliniska försök av deras potentiella behandling för stoja-framkallad utfrågningförlust.

Källa: https://keck.usc.edu/

Advertisement