Den mer och mer vikande kommunikationen mellan cellers organelles är huvudsaklig orsakar av att åldras, showsstudie

En grundläggande upptäckt av, hur det cell- fungerar, förbinds för att kontrollera att åldras framläggas i föra journal övercellämnesomsättningen. Studien visar att mer och mer det är ett viktigt att försämras kommunikation mellan cellernas organelles orsakar av att åldras. Upptäckten är resultatet av ett samarbete mellan fem forskninggrupper på universitetar av Stockholm och Gothenburg.

”Projekterar helheten syften på att finna ny väg att tilltala problemen av att åldras, och, långsiktigt, att sakta besegra, eller fest starten av ålder-släkta sjukdomar liksom neurological sjukdomar och demens,” förklarar Martin Ott, professor på den Stockholm universitetar.

I tider, då de allmänna livförväntningsförhöjningarna, samhälle vänder mot en växande utmaning för att ge en åldras befolkning med välfärd och sjukvård. Det är därför en akut uppgift att riva upp de grundläggande principerna av biologiskt åldras, vars specificerar finnas på det cell- jämnar.

Organelles är cellens motsvarighet till huvuddelens organ, varje som fullgör en närmare detalj, fungerar. Föregående forskning har visat att, i att åldras celler, de olika organellesna stoppar att fungera en efter annat, men den är oklar vad orsakar denna observation. Därför att organellesna koordineras för att motverka skada till proteiner som uppstår i celler, är deras ömsesidiga beroenden av stor betydelse för att åldras och vård-.

Kommunikationsproblem

En av cellens organelles är mitochondriumen, och den agerar som cellens kraftverk. Den nya studien som är bly- vid Martin Ott, visar att det är produktionen av mitochondrial proteiner som kontrollerar brunn-vara av den hela cellen via föregående okänd kommunikation anknyter. När mitochondria är utsatta att belasta, är ett skyddsprogram den alla aktiverade uppehället fungerar av cellen i kontroll, en mekanism som fungerar också, när celler åldras. Huvudsakligen visar studien att, i att åldras celler, denna kommunikation mellan organellesna kollapsar, som orsakar livsviktigt cell- fungerar för att försämras eller missa.

”Har det varit ett mycket lönande och inspirera samarbete var varje forskninggrupp har bidragit med nyckel- sakkunskap. Vad vi önskar nu att utforska, är när, hur och därför kommunikationen mellan cell- organelles upphör för att fungera under att åldras.”, något att säga Claes Andréasson, en föreläsare på den Stockholm universitetar och en hög författare av studien.

Upptäckten baseras på studier av jästceller. Även om jäst kan verka för att ha få likheter med människor, är mekanismen, som kontrollerar att åldras på den cell- åldern, i grunden samma. Därför är det högt rimligt att den åldras mekanismen som identifieras på det cell- jämnt i denna studie är också aktivet i människaceller.

Källa: https://www.su.se/