Forskare upptäcker en mekanism, som HIV bestämmer till och med ödet, och fungerar av celler

En stemcell är en med oändliga möjligheter. Så för årtionden, har forskare förbryllat över, hur cellen väljer uppehället som den är en stemcell och fortsätter att dela, eller specialiserar in i en specifik celltyp, gillar en hjärta eller en hjärncell.

Den samma typen av beslutet göras av HIV. Eller vänd av, när viruset smittar en cell, kan den endera vända på och starta multiplikation, så den kan dölja i cellen, tills ett mer sistnämnd daterar.

”Kan biologi slingra sig dess vad i ett liknande långt till, hur du styrkan diversifierar finansiella investeringar,” förklarade Leor S. Weinberger, PhD, William och UteBowes den distingerade professorn och direktören av centrera för cellströmkrets på resväskainstituten. ”Diversifiera investeringar, genom att förlägga några fonder, kick-riskera in, lagerför kickavkastning, och andra låg-riskerar in, låg-avkastning sparkonton som hjälp skyddar mot flyktighet i marknadsföra. På motsvarande sätt täcker HIV dess baser i en flyktigt ämnemiljö, genom att frambringa både aktiv och dormant infektioner.”,

Men, om HIV kopplar på måfå mellan dessa två öden, hur begår den någonsin till att återstå i ett som är statligt? Weinbergers laboratorium har nu svarat att detta longstanding ifrågasätter och potentiellt avtäckt hur biologiska system gör sådan beslut. Deras rön publiceras i dag i det framstående vetenskapligt förar journal över cellen.

Virusriggarna systemet till dess fördel

HIV gynnar från att underhålla både en statlig aktiv och ett dormant eller latent, statligt.

Den statliga aktivet låter viruset till spridning och smittar mer celler, eftersom viruset i det latent statligt kan fortleva i nederlag för långa tidsperioder. Fördriva aktivviruset kan dödas av antiviral droger, latent viruslies i väntan och kan snabbt reaktivera när droger stoppas. Därför att den latent viruset inte kan behandlas av strömterapier, föreställer den det huvudsakliga hindret till att kurera HIV.

Weinbergers lag visade föregående att HIV frambringar dessa två kategorier av infektion genom att exploatera slumpmässiga växlingar i genuttryck.

”Även om två celler är genetiskt identiska, kan en jordbruksprodukter per stort belopp av ett protein, kan att fördriva annan jordbruksprodukter ett mycket mindre belopp,”, sade Maike Hansen, postdoctoral forskare i Weinbergers laboratorium och en av de första författarna av studien. ”Stojar kan dessa slumpmässiga växlingar som kallas, bestämma ödet och fungera av cellen. Hiv-bruk stojar för att skapa både aktiv och den latent viruset.”,

Till uttryckligt använder dess gener, HIV en mekanism som är bekant som alternativt splitsa, som låter i grunden viruset klippa upp delar av dess genom och ordna dem i olika kombinationer. Genom att observera individceller med tiden, upptäckte forskarna att HIV kapar ett exotiskt bildar av att splitsa som trimmar slumpmässigt stojar. Detta trimma av stojar diktat, huruvida som den ska viruset återstår fast aktivet eller latent.

”Grundar vi att HIV använder ett bestämt ineffektivt bildar av att splitsa som ska kontrolleras stojar,” tillfogade Hansen. ”Förvånansvärt, om den fungerade effektivt, skulle denna mekanism jordbruksprodukter mycket mindre aktivvirus. Men vid seemingly tära energi till och med ett ineffektivt processaa, kan HIV faktiskt förbättra kontrollerar dess beslut för att återstå aktivet.”,

Weinbergers lag använde en kombination av matematiskt modellera och att avbilda, och genetik som visar, att denna typ av att splitsa för alternativ uppstår efter transkription, som genetisk information i DNA kopieras under in i en molekyl, kallade RNA. Föregående tänkte forskare att att splitsa uppstod samtidigt som transkription. Denna studie föreställer första fungerar för posta-transcriptional splitsa.

Unexplored uppsätta som mål för HIV-botstrategier

Studien visar att HIV bevarade ett högt ineffektivt bearbetar ämnar på, och, genom att korrigera det, forskare kunde markant skada viruset. Dessa rön kunde avslöja unexplored uppsätta som mål för utvecklingen av strategier för romanHIV-bot.

”Går runt splitsa kan ge oss ett tillfälle therapeutically att anfalla viruset i ett olikt långt,”, sade Weinberger, som är också en professor av farmaceutisk kemi på Uc San Francisco. ”För en stund, har det finnas förslag ”låser” HIV i latency och ”kvarter” det från reaktivering, men hur var man gör detta inte klar.”,

Forskare kan nu vara kompetent ständigt att tvinga HIV som baksida in i latency, genom att exploatera virus splitsa, går runt och uppnår ”låser och kvarter” terapin.

Genom att avslöja en ny grundmekanism, har denna studie också mer bred implikationer i biologi. Ineffektivt splitsa uppstår troligen i 10-20 procent av gener. Så kan kunde denna strömkrets allmänt användas för att minimera slumpmässiga växlingar i genuttryck och förklara hur andra biologiska beslut stabiliseras.

Källa: https://gladstone.org/about-us/press-releases/discovery-how-hiv-hedges-its-bets-opens-door-new-therapies

Advertisement