Bra bakterier är dåliga nyheter för atherosclerosis

Forskare på MRCEN och det brittiska hjärtafundamentet har upptäckt att bakterie- mångfald i hårdna för påverkan för människagut tungt av artärerna (atherosclerosis), ett bekant riskerar dela upp i faktorer för kardiovaskulär sjukdom.

Kreditera: Kateryna Kon/Shutterstock.com

En brist av mikrobiell biodiversity i guten har anknutits till många sjukdomar, inklusive fetma, sockersjuka och upphetsa tarmsjukdom. Således har microbiomen varit betvinga av medicinsk forskning för många år.

Nu har forskare från universitetar av Nottingham och konung högskola London upptäckt en anknyta mellan bakterierna i guten och atherosclerosis som indikerar att probioticsen, läkarbehandling och, bantar kunde förbättra kardiovaskulärt vård- och förminska riskera av en hjärtinfarkt.

Forskare bedömde medicinska data från 617 medelåldersa kvinnligt kopplar samman från den TwinsUK registreringen, en medborgare som registreringen av vuxen människa kopplar samman deltagande i data-baserad forskning på en frivillig bas.

En guldmyntfot mäter sett till, som carotid-femoral, pulsera-vinkar hastighet (PWV) var van vid mäter arterial hårdna. Sammansättningen av gutbakterierna av deltagarna analyserades också.

Det Arterial stelna affektfolket på varierande klassar anhörig på ålder och är ett etablerat riskerar dela upp i faktorer för kardiovaskulär sjukdom. Inflammation var precis en av dela upp i faktorer tanke till arterial stelna för påverkan.

Vi vet att en väsentlighet proportionerar av allvarliga kardiovaskulära händelser som lika hjärtinfarkter inte förklaras av traditionellt riskerar dela upp i faktorer liksom fetma och att röka, bestämt i mer ung folk och i kvinnor och att arterial styvhet förbinds för att riskera i de grupper.

Våra resultat avslöjer den första observationen hos människor som anknyter gutmicrobesna och deras produkter till lägre arterial styvhet. Det är möjligheten, att gutbakterierna kan vara van vid avkänner för att riskera av hjärtsjukdom och kan förändra sig by bantar eller förgiftar för att förminska riskera.”,

Dr Ana Valdes, universitetar av Nottingham

Forskarna grundar en anslutning mellan arterial vård- och mångfalden av gutbakterier över alla deltagare.

Graden av arterial styvhet var mer stor i kvinnor med mindre olika sunda gutbakterier, även når den har redogjort för blodtryck och metabolic variationer.

Laget grundar specifika microbes som förbands till minskad riskerar av atherosclerosis. I förflutnan har dessa microbes anknutits till ett lägre riskerar av fetma.

Det finns betydligt intresserar, i att finna väg till förhöjning som mångfalden av gutmicrobes för annan villkorar liksom fetma och sockersjuka. Vårt rön föreslår nu att att finna dietary ingripanden för att förbättra de sunda bakterierna i guten kunde också vara van vid förminskar riskera av hjärtsjukdomen.”,

Dr Cristina Menni, konung högskola London

Forskarna föreslår att näring-baserad terapi kunde vara ett livsdugligt förebyggande ingripande för hjärtsjukdom och funderaremicrobiomeanalys kunde vara ett effektivt av stratifying av kvinnlig på riskerar långt av kardiovaskulär sjukdom. Emellertid krävs mer forskning för att bevisa denna.

Källa: