Manipulerar bruk som nya non-invasive att närma sig till festnasalljudblockeringen

Forskare på den Ohio delstatsuniversitetWexner medicinskt center undersöker hur lilla ändringar i det nasala hålet får effekt airflowen och livskvalitet.

Som del av ett kliniskt försök, manipulerar bruk ett nytt, non-invasive att närma sig för att reshape det nasala silkespappret. Vivaer det nasala flygbolag som omdanar apparaten, levererar radiofrequencyenergi till det nasala ventilområdet till den nasala blockeringen för fest, en villkora som får effekt miljoner av amerikaner.

”Vad denna teknologi gör är reshapen som den inre nasala ventilregionen, som är en region, var brosk på sidan av din näsa möter din septum,” sade Dr. Brad Otto, assistentprofessor av otolaryngology på det Ohio tillståndets den Wexner medicinskt center. ”I stort vad den orsakar, är brosket som ska göras knappt att denature, och att ändra dess forma precis a bet lite för att öppna upp den ventil och för att förbättra airflowen till den region.”,

Ct-bildläsningar av det nasala hålet tas för och efter tillvägagångssättet för att mäta airflowen till och med det nasala hålet. Detta låter forskare mål mäta ändringar i airflow.

”Använder vi en teknik som kallas computational fluid dynamik, som är en studie, som vi kan basera på CT-bildläsningar, som göras för att visa hur airflowen till och med näsan reser,” Otto sade. ”Är delen av målet av denna studie att förstå bättre hur denna teknologi ändrar airflowen till och med näsan för att göra folk känselförnimmelse lycklig med deras nasala andning.”,

Den nasala blockeringen kan leda till kronisk nasal blodstockning, svårigheten som andas till och med näsan, svårigheten som sovar och trötta ut. Traditionella behandlingar inkluderar läkarbehandlingen och att andas remsor och kirurgi för att ta bort silkespappret och ben. Utförs omdana för det Vivaer nasalt flygbolag i doktorns kontor under lokalanestesi, så tålmodig kan gå tillbaka till det normalaaktiviteter rätt - bort.

Studien rekryterar tålmodigåldrar 18 till 75 med kronisk nasal blockering, tack vare som forma av nasalljudet värderar vem har erfarit realitetsvar till tillfälligt mäter för att öppna det nasala hålet, liksom med nasala remsor och stents, och var den steroid- läkarbehandlingen som missas för att hjälpa. Tålmodig med kronisk bihåleinflammation, den föregående nasalljudet värderar kirurgi, eller strängt septal avsteg eller polyps är bland de som är uteslutna.

Källa: https://wexnermedical.osu.edu/mediaroom/pressreleaselisting/study-of-new-procedure-to-improve-nasal-airflow-helps-patients-breathe-easy

Advertisement