Nytt testa framkallat för exakt och kassaskåpdiagnos av jordnötallergier

Forskare från skola av immunologi & mikrobiella vetenskaper och medicinsk forskningrådet (MRC) har framkallat ett nytt testar för att diagnostisera jordnötallergi.

För närvarande använda metoder inkluderar enpitt testar som kan resultera i över-diagnos, eller en matning testar, som kan vara tidskrävande och ibland bly- till stränga allergiska reaktioner. Det nya föreslaget testar kallat mastaktiveringen testar (MAT) kör inte riskera av falsk-realitet, eller att orsaka som är anaphylactic, chockar.

Det MATTT är fem kosta-effektivare för tider som jämförs till matningen, testar och kunde anpassas för att testa för andra matallergier.

Dr Alexandra Santos, en MRC-Clinicianforskare från den Peter Gorer avdelningen av Immunbiology och leder författare, sade: ”Testar strömmen är inte ideal. Om vi relied på dem bara, skulle vi är över att diagnostisera matallergier - endast 22% av skola-åldrades barn i UKEN med en realitet testar till jordnötter är faktiskt allergiska, när de matas maten i en övervakad inställning.”,

Jordnötallergitecken uppstår, när jordnötproteiner påverkar varandra med en antikropp som kallas immunoglobulin E (IgE), som uppsättningar av de allergiska reaktionerna liksom flår reaktioner som kliar eller snör in av munnen, halsen och flygbolagen, och digestivkexproblem. De nya testar arbeten, genom att fokusera på mastceller, som aktiveras, när immunoglobulin E är närvarande, och överför ut en specifik sort av biomarkeren som kan avkännas i blod testar.

Dr Santos tillfogade: ”Anpassar vi denna testar till andra matar, liksom mjölkar, den tokiga ägg, sesam och treen. Detta testar ska är användbart, som vi ser mer och mer barn som har aldrig varit utsatta till dessa matar, därför att de har det stränga eksemet eller har syskon med allergier.

Källa: https://mrc.ukri.org/

Advertisement