Fördjupning och ångest som anknytas starkt med autoimmune thyroiditis, showsstudie

Det finns ett starkt anknyter mellan fördjupningen, och ångestoordningar och autoimmune thyroiditis (AIT), en kronisk thyroid villkorar att påverka ungefärligt 10 procent av befolkningen. Forskare på Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg (FAU) har nu bevisat, att special behandling kunde hjälpa många lidande person, speciellt kvinnor.

Fördjupningen och ångest är bland de mest psykiatriska oordningarna för allmänningen över jordklotet. I 2016 mer än 260.000 tålmodig medgavs till sjukhuset för behandling i Tyskland bara, enligt statistik från det federala statistikkontoret.

Samman med prof.en Dr. Johannes Kornhuber, stol av psykiatri och psykoterapi på FAU och forskare från psyket på universitetar av Bonn, Dr. Teja Wolfgang Grömer, den medicinska praktiker i Bamberg och föreläsare på stolen av psykiatri och psykoterapi, har nu bevisat att ett starkt anknyter mellan fördjupnings- och ångestoordningar och autoimmune thyroiditis. ”Över åren, måste jag ha konsulterats av flera hundra folk som lider från fördjupning, och ångest,” anmäler psykiatern och den tidigare Max-Planck forskare. ”På avsluta av 2015 märkte jag en markerad anslutning mellan AIT och de andra tvåna villkorar, speciellt i tålmodig som lider från båda. Når du har realiserat, att mer itu folk som än ett diagnostiserades med ångest och fördjupning - och endast i dessa fall, inte annat villkorar - den också testade realiteten för antikroppar mig avgjorde att utforska utfärda i mer, specificera.”, Med hjälpen av co-författarna och en deltagare av psykologi på universitetar av Bamberg drog beräknade Eva-Maria Siegmann, Dr. Grömer upp en systematisk överblick av strömmen som var statlig av forskning och, styrkan av anslutningen på basen av statistik. För hans metastudy kombinerade Dr. Grömer 21 oberoende studier som baserades på en slutsumma av 36.174 deltagare. 35.168 av deltagarna led från fördjupning och 34.094 från ångest.

Initial diagnos av autoimmune thyroiditis

Dr Grömer belastar att ”mest tålmodig klädde med filt en avkänning av lättnad efter häleri diagnosen, som mycket ofta de hade lämnats med ingen förklaring för deras tecken.”, Autoimmune thyroiditisblytak till en hållbar inflammation av thyroidkörteln. Hormon från thyroidpåverkan ämnesomsättningen och cell- energi balanserar såväl som märkte energi jämnar och psykena. Ait-blytak till specifika mentala tecken, den inklusive inre oroen, spänning och utmattning. Folket ansar till nedgången dåligt mellan åldrarna av 30 och 50, med kvinnor som betydligt oftare påverkas än manar. Eller misdiagnose den som ”menopausal tecken” eller fördjupningen eller ångest bara, som sjukdomen blir påtaglig runt om den samma tiden som klimakteriumet och ansar ofta först för att inte orsaka några smärtar, är det lätt att missa inflammationen av thyroidkörteln.

Utbrett

Faktumet är att beräkningar har visat, att tålmodig med AIT är 3,5 tider mer rimlig att lida från fördjupning, eller 2,3 tider troligen att lida från ångest. Detta låter inte något liknande mycket först, men, som alla tre oordningarna är mycket vanligt det hjälpmedel, som tålmodig med AIT redogör för mer än, 40 procent cases allra av fördjupning, och 30 procent cases allra av ångest. Dr. Grömer ger en specificerad beskrivning av sjukdomen i hans artikel.

Artikeln ger en beskrivning som baseras på grundlig forskning av den relevant litteraturvisningen hur, om manipulerar känn igen anknyter mellan oordningarna som de kan ordinera en special behandling och brukslyckodroger, som inte påverkar tålmodig väger och spårämneseleniumen från en tidigt stadium. Det är avgörande att se till, att tålmodig är kunniga. Dr. Grömer rekommenderar därför att avskärma alla tålmodig som diagnostiseras med fördjupningen och ångest för AIT som bestämmer vilka antikroppar de har. I tillägg i framtida psykiatrisk forskning på fördjupning eller ångest bör AIT-lidande person kännas igen som en separat grupp för att cast mer lätt på anslutningarna.

Källa: https://www.fau.eu/2018/05/08/news/research/new-hope-for-patients-with-depression-and-anxiety/

Advertisement