Brist av försäkringblottadödvinklar i visionomsorg

Varje dag tappar en skolbuss av så många som 45 barn på en gemenskapsyncentral på Chicago södra sida. Många av dem ses till kliniken efter vikande visionrastreringar på deras kommunal skola.

Clinicians och deltagare från den Illinois högskolan av Optometry ger de omfattande barnen synar examen, som presenterar refraktion testar för att bestämma ett korrekt recept för glasögon, och dilation av deras elever som undersöker deras, synar, däribland den optiska nerven och näthinnan.

Ingen familj betalar ut-av-fick- för examen. Programet fakturerar försäkring, om barnen har täckning, men omkring en third är uninsured. Fungerings i partnerskap med Chicago kommunal skola, servarna för program årligen upp till 7.000 barn från födelse till och med högstadiet.

”Många av ungarna är vi portionnedgången till och med sprickorna,”, sade Dr. Sandra Kvarter, en professor av optometry på den Illinois högskolan av Optometry, och läkarundersökningdirektören av debaserade visionklinikerna programmerar. Många är låg-inkomst latinamerikan- och afrikansk amerikanbarn vars föräldrar inte kan tala engelska, eller är invandrare som inte är i landet lagligt.

Att falla till och med sprickorna är inte ett ovanligt problem, när den kommer till visionomsorg. Enligt en rapport 2016 från medborgareakademierna av vetenskaper, att iscensätta och medicinen så många, som 16 miljon folk i Förenta staterna har undiagnosed eller uncorrected ”refractive” fel som kunde fixas med glasögon, kontaktlinser eller kirurgi. Och stundförsäkringtäckning för synar examen, och korrigerande linser har förbättrat klart, viktiga mellanrum återstår.

Medborgareakademi rapport noterade att nedsatt visionaffekter hur folket erfar deras värld, inklusive det normalakommunikations- och samkvämaktiviteter, självständighet och rörlighet. Att inte se klart kan försvåra barns akademiska prestation, social utveckling och långsiktigt vård-.

Men, när folket måste välja, kan visionomsorg förlora ut till mer tränga medicinska bekymmer, sade kvarteret, som var på kommittén, som framkallade rapporten.

”Utfärdar vision liv-hotar inte,”, sade hon. ”Får folket till och med deras dag, veta som de inte kan se så väl, som de skulle något liknande.”,

Försäkring kan göra stamgäst att syna examen, exponeringsglas och behandling för medicinska problem liksom som man har råd med starrar som är tillgängligare och. Men omfattande visiontäckning uppnås ofta endast till och med en patchwork av planerar.

Det Medicare programet, som ger täckning för miljoner av amerikanålder 65 och äldre, inkluderar inte rutinmässigt synar examen, att testa för refraktion eller glasögon. Något testar täckas, om du är på kicken - riskera för en villkora liksom glaucoma, till exempel. Och om du framkallar ensläkt läkarundersökning, villkora liksom starrar, det ska programet täcker din medicinsk vård.

Men, om du är precis en årig det normala 70, och du önskar att få din synar undersökt, sade programet som ska för att inte täcka den, Dr. David Glasser, en ophthalmologist i Columbia, Md., som är en klinisk talesman för amerikanakademin av oftalmologi. Om du gör en tidsbeställning, därför att du erfar besvära tecken och får mätt för glasögonstunder där, ska du laddas troligen någonstans från omkring $30 till $75, sade Glasser.

Det finns några undantag. Medicare ska lönen för en parar av starrkirurgi för exponeringsglas eller för kontaktlinser efter, till exempel. Någon Medicare fördel planerar erbjudandevisionomsorg.

Många planerar reklamfilmsjukförsäkring uteslutar också rutinmässig visionomsorg från deras täckning. Arbetsgivare kan erbjuda arbetare som en separat vision planerar för att fylla in mellanrummen.

VSP-visionomsorg ger visionomsorg planerar till 60.000 arbetsgivare, och andra beställare, sade Kate Renwick-Espinosa, organisationens president. Ett typisk planerar ger täckning för ett omfattande synar examen när ett år och ett avdrag in mot standart glasögon eller kontaktlinser, ibland med en copayment. Också planerar individsökande smink per växande del av deras affär, sade hon.

Visiontäckning för ungar som förbättras under den som man har råd med omsorgen, agerar. Lagen kräver mest planerar sålt på individen, och liten-gruppen marknadsför för att erbjuda vision gynnar för mer ung barn än 19. Det allmänt täcker hjälpmedlet, att de planerar, ett omfattande synar examen, inklusive refraktion, varje år såväl som en para av exponeringsglas eller kontaktlinser.

Men, sedan pediatriskt syna, är examen inte ansedd förebyggande medelomsorg, som måste täckas utan laddande folk något som ut-av-är fick- under ACAEN, dem är betvingar till copays och självrisken.

Medicaid program för låg-inkomst folk också täcker typisk vision gynnar för barn och ibland för vuxen människa som väl, sade Dr. Christopher Quinn, presidenten av den Optometric anslutningen för amerikanen, en yrkesmässig grupp.

Men täckning bara är inte nog. Att komma med besegra antal människor med undiagnosed, eller uncorrected vision, utbildning är nyckel- till portionfolk förstår att betydelsen av synar vård- i att underhålla bra vision. Precis som viktigt, kan den också förminska få effekt av kroniskt villkorar liksom sockersjuka, fann medborgareakademi rapport.

”Behöver alla sjukvårdfamiljeförsörjare åtminstone att fråga vision ifrågasätter, när ge primär omsorg,”, sade kvarteret.

Kaiser vård- nyheternaDenna artikel trycktes om från khn.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj fundamentet. Kaiser är vård- nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser familjfundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement