Studien ger nya ledtrådar till hur den Ebola viruset orsakar skada i näthinnan

En ny studie som föras av forskarna från universitetar av Liverpool som publiceras i JAMA-oftalmologi identifierar de specifika kännetecknen av Ebola retinal organskador, som ger mer ytterligare ledtrådar om hur viruset reser till näthinnan och orsakar skada.

Virus lika Ebola, kan staget som döljas i vårt, förkroppsligar, genom att exploatera en sårbarhet i våra immunförsvar. Denna sårbarhet kallas ”immun privilegierar,” och kommer från en gammal observation som det utländska silkespappret som transplanteras in i bestämda delar av förkroppsliga, inte elicit det vanliga immuna svaret. Detta inkluderar hjärnan, ryggmärg och synar. Forskare tror denna är därför att hjärnan, ryggmärg och synar är enkelt för delikat och viktiga till motståndskraften inflammationen som är typisk av ett immunt svar till infektion.

I 2016 ledde ett synalag vid Dr Paul Steptoe som jämfördes syna undersökningar av Ebola överlevandear i Sierra Leone och en kontrollerabefolkning. En slutsumma av 82 Ebola överlevandear, som hade föregående anmält okulära tecken, och opåverkade 105 kontrollerar från civilist, och militär personal genomgick ophthalmic undersökning, retinal avbilda för inklusive widefield. Laget identifierade ett unikt retinal ärr i 15% av Ebola överlevandear som anmälde synar tecken, når det har återställt.

I den senaste studien använde forskarna non-invasive avbilda testar kallad Optisk sammanhållningtomography (OCT) för att ta föreställer av näthinnorna av överlevandearna med detta Ebola retinal ärr. Dessa avbildar ger en kickupplösning som arg-är sektions- beskådar av näthinnan.

Dessa avbildar hjälp visar, att inom dessa Ebola retinal ärr det finns multipeln, mikroskopiska fokal- områden av skada till de retinal lagrarna som motsvarar till fotoreceptorerna med en kollaps av den retinal overlyingen, strukturerar. Detta mönstrar av scarring stöttar en teori som virusresor längs neuronal strukturerar inom näthinnan.

Forskarna identifierade också områden av den onormala näthinnan som omger Ebola de retinal ärren i 89% av fall. De upprörda områdena verkar mörkare än det normalanäthinnan och är en ändring i reflexionen av ett lagrar av det retinal lagrar som kallas ellipsoiden, zonplanerar tack vare som innehåller en kickkoncentration av mitochondria, som är strukturerar det skapar energi för att köra cellen.

Dr Paul Steptoe, sade: ”Är antyder denna den första tiden som detta utseendemässigt har varit tillhörande med en retinal infektion, och viruset kan orsaka ett mer bred verkställer till den omgeende retinal celldet okända gränsen av ärren. Våra observationer av dessa områden fortsätter som del av långsiktiga en studieEbola överlevandear.

”I fallen som vi har identifierat, gällde placera av ärren inte delen av näthinneansvariga för fin centralvision, men i överlevandear, var ärr är nästan detta område, har vi avkänt permanent visuellt hjälpmedel för att sätta in hoppar av.

”Erbjuder näthinnan en landskap på som att observera och bättre att förstå de långsiktiga komplikationerna av den Ebola virussjukdomen, som inkluderar ophthalmic och neurological problem.”,

Källa: https://www.liverpool.ac.uk/

Advertisement