Forskare avslöjer aktivroll av IgG antikroppar i stränghet av anaphylaxis

Den strängaste allergiska reaktionen, anaphylaxis (eller anaphylactic chocka), är resultatet av en olämplig immun reaktion efter inledningen av en vanligt oskadlig antigen in i förkroppsliga. Produktionen av antikroppar mot denna antigen (eller allergen) låter bildandet av antikropp-antigenen komplex, som startar en massiv secretion av potent medlarear och att resultera i organfel, som kan leda till ett statligt av, chockar och eventuellt död. Stunder var det redan bekant, att IgE antikroppar kan starta dessa allergiska reaktioner, forskare från Instituten Pasteur, Inserm, CNRSEN, och EFS-tusen dollar Est visade för en tid sedan att IgG antikroppar leker en aktivroll i strängheten av anaphylactic chockar genom oväntat att aktivera blodplatelets.

Allergier är allmänt tillhörande med närvaroen av IgE antikroppar, som är ansvariga för att aktivera specifika celler i immunförsvaret, som avsöndrar histamine som ger löneförhöjning till kliniskt tecken. Men djura studier avslöjde att en alternativ bana beroende av IgG-typ antikroppar finns. I denna studie avslöjde forskare från antikropparna i terapi- och patologienheten (Institut Pasteur/Inserm U1222) att platelets, vars bäst-bekant fungera, är att stoppa att blöda, när ett blodkärl blir skadadt, leker en huvudroll i IgG-anhörig anaphylactic reaktioner.

Rollen av blodplatelets i anaphylaxis

Till studien använde rollen av platelets i anaphylaxis, forskarna transgenic möss som uttrycker människareceptors för IgG antikroppar, sedan möss inte har dessa receptors på deras platelets. Injicera dessa möss med människaIgG antikroppar startade en anaphylactic reaktion som karakteriserades av en tappa förkroppsliga in, temperaturen och att leda till en viktig förminskning i den cirkulerande plateleträkningen som varade för flera timmar efter chocka och att föreslå att plateletsstyrkalek en roll i den allergiska reaktionen. Att bekräfta deras fungera, forskarna avlägsnade plateletsna från blod, som ledde till en förminskning i tecken. Omvänt ökande resulterade plateleträkningen i blod i en mycket värre allergisk reaktion.

Molekylar som avsöndras av platelets, kan vara bak det processaa

Forskarna bar därefter ut en specificerad analys av molekylarna som avsöndrades av platelets, som kan vara bak det processaa. Samman med det franska blod som var tjänste- (EFS) för tusen dollarEst-regionen som baseras i Strasbourg (Inserm UMR_S1255), testade de medverkan av serotonin som redan var bekant för att ha en verkställa på kärl- genomtränglighet. De visade den serotonin som lagrades i platelets, och utsläppt, när de aktiveras, framkallar tappa förkroppsligar in temperaturen som är tillhörande med anaphylaxis.

Dessa observationer som gjordes i möss, kompletterades av data från ett kliniskt försök för multicenter som ut bars av ”den NASA-” konsortiet och sponsrades av det Bichat sjukhuset (AP-HP). Detta försök övervakade tålmodig som framlägger med perioperative anaphylactic, chockar. Tålmodigt blod tar prov på motsvarande sätt verkat för att innehålla mer få platelets, och det visade teckenet av aktiveringen under en episod av anaphylactic chockar.

Den bly- författare av studien, Friederike Jönsson, noterar att ”detta arbete, som avslöjer det nyckel-, fungera av platelets i anaphylactic chockar, visar det potentiellt av undersökning av terapeutiska ingripanden, som uppsätta som mål platelets som hjälpmedel av att begränsa strängheten av anaphylactic chockar, att stenlägga för stunder också långt för förbättringar till diagnosen, genom att karakterisera rollen av IgE och IgG antikroppar.”,

Forskarna ämnar fortsätta deras forskning, genom att fokusera nära på aktiveringsmekanismen av platelets under anaphylaxis.

Källa: https://www.pasteur.fr/en/research-journal/news/igg-antibodies-activate-blood-platelets-and-contribute-severity-anaphylaxis

Advertisement