Studien finner distinkt utmattada T-celler som kunde ha implikationer för att slåss olika sjukdomar

Striden mellan människaimmunförsvaret och de långsiktiga framhärdande infektionerna och andra kroniska sjukdomar liksom cancerresultat i ett långvarigt dödläge. Med tiden blir strid-uttröttada T-celler utmattada och att ge bakterier eller tumors en kanta. Genom att använda data från molekylära databaser för multipel, skolar har forskare från Perelmanen av medicin på universitetar av Pennsylvania funnit nio distinkt typer av utmattada T-celler (”Tex”), som kunde ha implikationer för att slåss kroniska infektioner, autoimmunity och cancer. De publicerade deras rön i immunitet denna vecka.

”Evakuerade T-celler är en åtskild cellhärstamning, som har bliven viktig immunotherapy uppsätta som mål för kronisk infektion och cancer,” sade den höga författareJohn wherryen, PhD, en professor av Microbiology och direktören av institutet för immunologi. ”Nu, vet vi att utmattada T-celler är en vastly olik uppsättning av immuna celler.”,

Wherry'sens labb har spenderat det sist årtiondet som beskriver dessa befolkningar av tröttade ut celler. Total- när det normalaT-celler blir utmattada, framkallar de hoppar av i deras bakterie- och tumor-stridighet kapaciteter. Tex också ytbehandlar uttryckliga inhibitory receptorproteiner på deras att nyckel- biochemical banor för stall, provocerar ändringar kontrollerar av genuttryck, förändrar ämnesomsättning för att danandeenergi ska slåss infektioner och tumors och förhindrar in utveckling av optimalt immunt fungerar.

Nya, högt effektiva immunotherapies, som uppsätta som mål dessa inhibitory receptors uttryckte vid Tex liksom PD-1, eller CTLA-4 har visat att dramatiskt verkställer bland tålmodig med melanom och andra sjukdomar, med potentiellt också för att bekämpa bröst som är ovarian, och andra cancer. Även om Tex har blandats in i svaret till testpunktblockaddroger i djur modellerar, den bakomliggande immunological mekanismen av deras terapeutiska svar, eller fel i folk endast är nu utstuderat i förebud.

”Evakuerade T-celler är ganska olikt, som är alla typer av T-celler,” Wherry sade. ”Är denna rena mångfald kännemärken av människaimmunförsvaret som måste i grunden att ha a långt som reagerar till varje bakterie ett individstyrkamöte i en livstid.”,

Veta detta, frågade det Penn laget vad mångfalden i Texen slår samman avslöjer om en sjukdom sig själv och dess jagar i en tålmodig. De framkallade en analys för att utforska molekylarna som kontrollerar genuttryck i Tex, genom att jämföra dem till andra typer av T-celler, och inom en Tex befolkning i blod från HIV-tålmodig vars virus- ladda, brunn-kontrolleras.

Därefter definierade de kärnar ur utmattning-närmare detalj gener och identifierade sjukdom-framkallade molekylära ändringar i Tex befolkningar i HIV med den obehärskada sjukdomen och i människalungcancer. Genom att använda dessa data, mönstrar Texen som avverkningen in i distinkt nio samla i en klunga av liknande uttryck, med hänseende till transkription dela upp i faktorer och inhibitory receptors.

På grund av klungornas förhållanden till specifik den sjukdomtyp och fortgången lagets är syfte att använda häftet av en Tex samla i en klunga för att bedöma en tålmodigs total- immuna vård- och sannolikhet av att reagera till en bestämd terapi. ”Önskar vi att vara kompetent att välja, och slår samman immuna terapier för skräddare enligt en tålmodigs den evakuerade T-cellen, och dess individkännetecken,”, sade Wherry.

När du applicerar denna typ av bedömningen evakuerade T-celler i sammanhanget av kliniska försök för immunotherapy som styrkan identifierar tålmodig troligen för att gynna från specifika typer av kombinationsimmunotherapies och kan peka till bakomliggande mekanism i de specifika typerna av utmattada T-celler som reagerar till en infektion eller en cancer.

Källa: https://www.pennmedicine.org/news/news-releases/2018/may/penn-study-finds-that-different-diseases-elicit-distinct-sets-of-exhausted-t-cells

Advertisement