Forskare identifierar teknologi för att förhindra falska realitet i CT-baserat avskärma för lungcancer

Ett lag av inklusive utredare för forskare från den Mayo kliniken har identifierat en teknologi för att tilltala problemet av falska realitet i CT-baserat avskärma för lungcancer. Lagets rön publiceras i strömmen utfärdar av PLOS en.

”Som läkare, ett av de mest utmana problemen, i att avskärma tålmodig för lungcancer, att stora majoriteten av de avkända pulmonary nodulerna inte är cancer,” är något att säga Tobias Peikert, M.D., en pulmonologist på den Mayo kliniken. ”Även i individer, som är på kicken - riskera för lungcancer, 96 procent av noduler är upp till inte cancer.”,

Något att säga för Dr. Peikert som falsk-realiteten testar resultat, orsakar viktig tålmodig ångest och leder ofta till onödigt extra testa, inklusive kirurgi. ”kostar kan Falsk-realiteten lungcancer som avskärmer förhöjningsjukvård för resultat också, och leda till den oavsiktlig läkare-orsakad skadan och dödlighet,” något att säga för Dr. Peikert.

Att tilltala problemet av falska realitet i lungcancer som avskärmer Dr. Peikert och Fabien Maldonado att närma sig M.D., från den Vanderbilt universitetar, tillsammans med deras kollaboratörer som används en radiomics, för att analysera CTEN avbildar allra lungcancer som diagnostiseras som delen av medborgarelungcancern som avskärmer försök. Radiomics är en sätta in av medicinen som gäller utdragning stora belopp av kvantitativa data från läkarundersökning avbildar, och genom att använda dataprogram för att identifiera sjukdomkännetecken, som inte kan ses av det naket, syna.

Forskare testade en uppsättning av 57 variabler för volym, nodultäthet, formar, ytbehandlar texturerar nodulen kännetecken och av det omgeende lungsilkespappret. De identifierade åtta variabler som möjliggjorde dem för att skilja en godartad nodul från en cancerous nodul. Inga av de åtta variablerna anknöts direkt till nodulen storleksanpassar, och forskarna inkluderade inte några demografiska variabler liksom ålder och att röka status och föregående cancerhistoria som del av deras testa.

Något att säga för Dr. Peikert, som fördriver teknologin ser mycket lovas, och har det potentiellt som ändrar läkarna, utvärderar långt avkände incidentally lungnoduler, det som är stilla, kräver extra godkännande.

Källa: https://newsnetwork.mayoclinic.org/discussion/researchers-identify-method-to-overcome-false-positives-in-ct-imaging-for-lung-cancer/

Advertisement