Forskare framkallar det inbyggda systemet för den wearable tidig sortdiagnosen av sjukdomar som använder, övervakar

Forskare från den Wolfson fakulteten av kemiskt iscensätta på detIsrael institutet av teknologi har framkallat ett inbyggt system för den wearable tidig sortdiagnosen av sjukdomar som använder, övervakar. Kompetent fortlöpande att övervaka fysiologiska indikatorer, utan att störa användaren, kan mottar systemet reparera sig i händelsen av en reva eller en skrapa och energin som krävs för funktion från weareren.

Detta kunde hjälpa extra- tålmodig mycket att smärta och lida, väldeliga uppta som omkostnad ger att förminska läkarundersökning och omfattande och specificerad information för epidemiological studier. Systemet framlades i ett pappers- för granska som publicerades i avancerade material av den Technion professorn Hossam Haick och postdoctoral forskareDr. Weiwei Wu (vem är nu en professor på den Xidian universitetar i Kina).

Wearable apparater för medicinsk övervakning når momentum, därför att de ger en lämplig och billig plattform för den fortlöpande samlingen av medicinsk information utan behovet för invasive tillvägagångssätt. Sådan apparater möjliggör tidig sortsjukdomövervakning, för utbrott, och tidigare och effektivare behandling. De kan fästas till skjortor, smycken, tröjor, klockor, skor och exponeringsglas och låter användaren gå omkring hans eller henne dagen utan avbrott. Som ett resultat förväntas sådan apparater att uppmuntra folk att vara proactive om deras vård- och att förminska undvikande av medicinska undersökningar.

”Karakteriseras den vård- det normala av bekant markörer liksom 60 till 100 hjärtatakter per minimalt, och 7 till 8 andedräkter per minimalt,”, sade Prof. Haick. ”Om vi avkänner dramatiska ändringar i de olika markörerna i real-time, kan vi se den tålmodig till en mer omfattande diagnos och förhindra sjukdomen från att framkalla eller att försämra.”,

Systemet som framkallas på Technionen, innehåller avkännare och bearbetar som bearbetar datan och överför den till den behöriga medicinska myndigheten. Det sammanslutningar per serier av innovativa beståndsdelar som ger aldrig tidigare skådad övervakningkapacitet:

  • En kombination av preciserar avkänning, och avancerad analys bearbetar
  • Energin som den kräver för funktion, härledas från wearer'sen förkroppsligar (förehavanden och förkroppsligar värmer),
  • Apparaten göras av avancerade själv-läka material i fall att av en skrapa eller ett snitt

Energiavledningen och själv-reparerar ger den nya apparaten en lång lifespan och förhindrar behovet att vända av systemet för reparerar eller uppladdning. ”Detta system som precis fortlöpande ska inte för att övervaka fysiologiska markörer i weareren. Det bistår också den långsiktiga samlingen av omfattande information, som kan användas för epidemiological studier,” sade Prof. Haick.

Även om systemets delar finns redan, har en plattform, som integrerar dem alla, inte ännu framkallats. Den kräver en komplex samling av avkännare, går runt ett mycket litet och ett böjligt stiger ombord för att mäta markörerna och delar som bearbetar informationen och överför den till molnet. Alla dessa genomföras i det nya systemet som framkallas av forskninggruppen för Prof. Haicks.

Källa: http://ats.org/news/wearable-devices-for-early-disease-monitoring-and-diagnosis/

Advertisement