Den första genomic granskningen av gonorrén kartlägger antibiotiskt motstånd över Europa

Den första Europé-sned boll den genomic granskningen av gonorrén har kartlagt antibiotiskt motstånd i denna könssjukdomalltigenom kontinenten. Forskare på centrera för den Genomic Pathogenbevakningen (CGPS), det Wellcome Sanger institutet, europé centrerar för sjukdom kontrollerar, och deras kollaboratörer visade också det som använder DNA-ordnande i viss följddata som de kunde exakt bestämma antibiotiskt motstånd, och att identifiera det oriktiga laboratoriumet testa resultat. Detta genomic att närma sig kunde dag hjälp manipulerar ordinerar de effektivaste antibiotikummarna för varje region.

Anmält i de smittsamma sjukdomarna för lanceten, har studien också etablerat en öppen genomic databas av gonorrén. Den nya resursen ska serviceden realtidspågående bevakningen av gonorrén över hela världen, som allmän hälsarepresentanter kunde använda för att övervaka, som anstränger av gonorré är närvarande globalt och var nytt antibiotiskt motstånd dyker upp.

Gonorrén är understödja - mest förhärska bakterie- sexually - överförd infektion (STI) globalt och orsakas av bakterieNeisseriagonorrhoeaena. Who-bedömningarna som gonorré smittar 88 miljon folk globalt varje år. Amongst andra komplikationer kan den orsaka den bäcken- upphetsa sjukdomen och infertility, om lämnat untreated och i vissa fall, blytak till liv-hota komplikationer liksom meningit. Överfört under oskyddat könsbestämma, många anstränger av gonorré är nu svårt till fest tack vare löneförhöjningen i antibiotiskt motstånd.

Att att förstå den resistent graden av multidrug anstränger och bestämmer den bäst metoden för bevakning, forskarna som utstuderad 1054 tar prov av N.-gonorrheae som samlas från 20 länder över Europa i 2013. Varje tar prov testades lokalt för typ- och antibiotikumkänslighet och överfördes till ett centrallaboratorium för DNA-extraktion. Dnaen därefter ordnades, och datan analyserades på centrera för Genomic Pathogenbevakning och gjorde tillgängligt via deras on-line plattform som skapar den första Europé-sned boll databasen av gonorrén.

Forskarna upptäckte det som använder tillåtna genomic data dem för att identifiera clinically viktigt, anstränger antibiotiskt resistent mycket exaktare än existerande maskinskrivningtekniker, och att identifiera antibiotiska motståndsresultat för oriktigt laboratorium.

Prof David Aanensen, en motsvarande författare på det pappers- och direktören av centrera för Genomic Pathogenbevakning, det Wellcome Sanger institutet, sade: ”Vår är den mest omfattande mest strukturerade genomic studien av gonorrén hitintills, och data är tillgängliga till sjukvårdarbetare över hela världen för att jämföra, och att beskåda att dyka upp anstränger av gonorré. Denna kombination av en ny metod med en tillgänglig databas och tolkning bearbetar ger en genomic grundlinje av gonorrén anstränger och antibiotiskt motstånd över Europa, som ska förstärker real-time, bevakning av gonorrén.

Dr Simon Harris, den första författare på det pappers- från det Wellcome Sanger institutet, sade: ”Visar vår studie att strömmetoder för maskinskrivning anstränger av gonorré inte är mycket effektiva för bevakning. Vi visar att hel genomordnande i viss följd ger ett riktigt föreställer av var känsligt och resistent anstränger cirkulerar, som ska låter manipulerar snabbt för att spot uppkomsten av den nya antibiotiska resistent gonorrén anstränger. En följa upp studiestart detta år ska show hur föreställa ändrar med tid.”,

Rengöringsdukapplikationen är öppet tillgängligt on-line, och sjukvårdrepresentanter från runt om världen kan använda den och tillfoga deras egna genomic data. Ska detta möjliggör dem för att övervaka anstränger och antibiotiskt motstånd som dyker upp i varje geografiskt område. Den skulle pågående bevakningen låter kliniker erbjuda mest anslår antibiotikummar och hjälper att försena starten av mer ytterligare antibiotiskt motstånd.

Dr Gianfranco Spiteri, en författare på det pappers- från europén centrerar för sjukdomförhindrandet och kontrollerar som koordinerar europén som, den Gonococcal Antimicrobial bevakningen programmerar (Euro-FLÄMTNINGEN), sade: ”är Drog-resistent bakterier passande ett enormt allmän hälsahot. Att kontrollera dem, behöver vi dåligt nytt bearbetar för att identifiera, och att spåra nya infektioner och antibiotiskt resistent anstränger. Detta nytt att närma sig ska låter Europé-sned boll den genomic bevakningen av gonorrén som påverkaninfektion kontrollerar direkt på en jämn medborgare och hjälp för att förhindra gonorré. Detta att närma sig kan också utvidgas till andra infektioner.”,

Källa: https://www.sanger.ac.uk/news/view/gonorrhoea-surveillance-study-maps-antibiotic-resistance-across-europe

Advertisement