Posta-menopausal konversationer: Därför du bör tala till din Clinician

Thought LeadersDr. Mickey KarramDirector of UrogynecologyThe Christ Hospital

En intervju med Dr. Mickey Karram, M.D. som föras av Kate Anderton, B.Sc.

Vilka ändringar erfar kvinnor efter klimakterium?

Definitionen av klimakterium är när en kvinna stoppar menstruating för 12 månader i rad, och inte andra biologic eller physiologic resonerar kan identifieras för att förklara varför. Vad det hjälpmedel är att ovariesna har stoppat att frigöra estrogen.

Kreditera: Chinnapong/Shutterstock.com

Tecknen, som uppstår, när en kvinna förlorar henne cirkulerande naturligt estrogen, klassificeras i huvudsak in i systemic tecken (liksom nattsvettar och flå dryness); som väl bäcken- däcka ändringar (de som uppstår till flå av den vaginal kanalen och vulvaen).

Dessa flår ändringar resulterar i en vulvovaginal villkora som kallas, förtvinar, som kallas för en tid sedan det genitourinary syndromet av klimakterium.

Tålmodig, som framkallar denna problemet ska start för att ha smärtsamt samlag och potentiellt irritative tecken av blåsan, liksom angelägenhet, frekvens, och smärtar med urination. De kan också erfara vaginal dryness och retning för ytterlighet.

Är vad de mest allmänningbarriärerna som förhindrar kvinnor från att diskutera posta-menopausal tecken med deras clinician?

Känselförnimmelse för många kvinnor, att deras tecken är en naturlig del av att åldras och något som de precis måste att bo med. De har också varit ledde för att tro det som byter ut deras estrogen, är farliga och kan orsaka cancer.

Många kvinnor, därför, känselförnimmelsen, som estrogenterapi skulle, är mycket skadliga till dem och tror att de skulle är bättre av uppehälle med deras tecken.

Varför är det viktigt att kvinnor talar till deras clinicians om deras sexuella vård- efter klimakterium?

Sexuellt vård- har visats för att vara en mycket viktig aspekt av total- vård- i allmänhet. Därför är det mycket viktigt. Ofta kan mycket enkla terapier kurera hälsoproblemet som de vänder mot.

Vad kan clinicians uppmuntrar kvinnor att tala om deras sexuella vård- efter klimakterium?

Jag funderare som börjar en föra dialog på detta ämne, när en tålmodig kommer in för henne årlig examen, är mycket välgörande. Jag rekommenderar också att ge en tålmodig med ett frågeformulär som hon kan fylla ut för henne tidsbeställning. Hitåt ska hon inte den obekväm känselförnimmelsen som generades eller komma med ämnet upp under besök till henne läkaren.

Hur klaras av posta-menopausal tecken?

Historically har ledningen varit endera systemic (alltigenom förkroppsliga) eller estrogenterapi för lokal (inom den vaginal kanalen). Lokalterapin i den vaginal kanalen är endera en kräm, en tablet eller en ringa.

Att sägas, obetydlig CO-2 laser-terapi är ett förhållandevis nyare alternativ som kan hjälpa med de intima tecknen av klimakterium. Det har visats för att vara mycket effektivt, i behandling av tecknen av vaginal, förtvinar, genom att applicera det i den vaginal kanalen. Obetydlig CO-2 laser-terapi är speciellt välgörande för kvinnor som inte kan ta estrogenutbytet, liksom bröstcancertålmodig, vars cancer är estrogenanhörigen.

Används laser-behandlingar rutinmässigt i sjukvård?

Ja har obetydliga CO-2 laser-behandlingar använts för lång tid i flå av vända mot och hånglar, till förhöjningcollagentillväxt och återupplivar dessa områden av flår.

Har du någon rådgivning för kvinnor som kan obekvämt samtal för känselförnimmelse till deras clinician om deras sexuella vård- posta-klimakterium?

Min rådgivning till dem skulle är att söka ut en sjukvårdfamiljeförsörjare som kan hjälpa dem med detta problem. Den är mycket behandlingsbar och när det tilltalas, i ett anslåsätt, kan ha en mycket viktig realitet att verkställa på livskvaliteten av en kvinna. Inget bör lida i tystnad!

Var kan avläsare finna mer information?

Om Dr. Mickey Karram

Dr. Mickey Karram är en internationellt berömd urogynecologist och en bäcken- kirurg. Han är direktören av urogynecologyen på Kristussjukhuset och en professor av Obstetrics & gynekologin på universitetar av Cincinnati.

Han var den första läkaren i Förenta staterna som utför den MonaLisa handlagterapin och, är för närvarande den bly- utredaren för US-forskningförsöken. Han är direktören och grundaren av laser-institutet för Vaginal och Vulvar vård-.

Kate Anderton

Written by

Kate Anderton

Kate Anderton is a Biomedical Sciences graduate (B.Sc.) from Lancaster University. She manages the editorial content on News-Medical and carries out interviews with world-renowned medical and life sciences researchers. She also interviews innovative industry leaders who are helping to bring the next generation of medical technologies to market.

Advertisement