Att ta koagulering-förhindra drogen med huvudvärkstabletten kan lower riskera av ha som huvudämne slår, fyndstudien

Om du har haft en minderårig att slå, eller ett övergående ischemic slår (TIA), kan när du tar denförhindrande drogclopidogrelen tillsammans med huvudvärkstabletten fälla ned ditt riskerar av att ha en ha som huvudämne slår inom de nästa 90 dagarna, enligt ny forskning som publiceras i Newet England, förar journal över av medicin.

En landskampstudie av 4.881 vuxen människa i 10 länder, som endera hade en minderårig att slå, eller en TIA visade att folket, som tog clopidogrel den positiva huvudvärkstabletten hade en 25 procent lower att riskera av en ha som huvudämne slår, hjärtinfarkt eller död från blodproppar inom de tre månaderna efter den första incidentet som jämförs med de som tog huvudvärkstabletten bara.

”Ger som studien oss, bevisar heltäckande att vi kan använda denna drogkombination för att förhindra slår i detriskera folket, men inte utan något riskerar av blödning,”, sade bly- författarelera Johnston, M.D., Ph.D., dekan och professor av neurology på den Dell medicinsk fakultet på Texasuniversitetet på Austin.

Både minderårigen slår, och TIA varnar att teckenet, att en person har en 3 till 15 procent att riskera av att ha ett strängare slår inom de nästa tre månaderna. Minderårigen slår är en, som resulterar i milda nondisabling tecken. TIA som kallas ofta en varning, slår eller kortkort-slår, orsakas av en tillfällig blockering i ett blodkärl till hjärnan som upplöser eller rycker loss ofta på dess eget för att stoppa tecken. Mer än en third av U.S.-vuxen människa har haft TIA-tecken, enligt amerikanen slår anslutningen.

Studien visade också en liten förhöjning i riskera av blödningen i clopidogrel-huvudvärkstabletten gruppen som jämfördes med den ensamma gruppen för huvudvärkstabletten. För varje 1.000 tålmodig behandlade med kombinationen, ha som huvudämne extra fem blöder skulle förväntas, men med mer få 15 slår, och annat ha som huvudämne ischemic händelser. Därför att de blöda händelserna är allmänt vändbara, gynnar overallen väger mycket än riskera för mest tålmodig, sade Johnston.

”Av 33na ha som huvudämne blödningar, som uppstod i dessa 4.881 tålmodig som mer än till hälften är involverade det gastrointestinala området, och inget av dem var dödligt. Dessa i hög grad som kan hindras eller behandlingsbara blöda komplikationer av behandlingen måste att balanseras mot gynna av att undvika som inaktiverar, slår,”, sade co-författare J. Donald Easton, M.D., professor av neurology på universitetar av Kalifornien, San Francisco skolar av medicin.

Ett föregående försök i detta område visade, att clopidogrel som den positiva huvudvärkstabletten var effektiv i att fälla ned riskerar, men fann inte riskera av blödningen.

”Resultaten av detta stora landskampförsök, när du tillfogas till resultaten av föregående forskning, ge bevisar för att stötta bruket av clopidogrel som den positiva huvudvärkstabletten för 90 dagar bland tålmodig med den ischemic minderårigen slår, och kick-riskerar TIA som behandlas inom 12 timmar,”, sade Ralph Sacco, M.D., M.S., professor av neurology på mjölnaren skolar av medicin på universitetar av Miami. ”Är detta försök rimligt att ändra övar, sedan mest clinicians och tålmodig är vanligt villiga att acceptera ökande riskerar av blödning till offset som inaktivera får effekt av en slå.”,

Forskningen var delen av denOrienterade hämningen i ny TIA, och den ischemic minderårigen slår (PEKA), försök -- ett randomized, dubbelblint placebo-kontrollerat försök som föras mellan maj 2010, och December 2017. Det inklusive tålmodig information från 269 platser i 10 landsalltigenom Nordamerika, Europa och Australien. Tålmodig var inklusive, om de hade en minderårig att slå, eller ett övergående ischemic slår och var på kicken - riskera av att ha en ha som huvudämne slår.

”Är det rimligt oss ska ser mer tålmodig, som har haft en TIA eller en minderårig att slå häleri kombinationen av clopidogrel och huvudvärkstabletten i framtiden,” Johnston sade. ”Om du har lidit från en minderårig slår eller, TIA, är det viktigt att se en läkare omgående, även i akutmottagningen, att se till dig tar kliver för att undvika ett potentiellt debilitating slår sedermera,”, sade han. ”Finns det flera testar det behov att göras rätt - bort startas att bestämma orsaka av händelsen och att se till de bäst behandlingarna, så snart som möjligheten.”,

Clopidogrel som är bekant vid märkesnamnet Plavix, är en plateletinhibitor som ordineras gemensamt till folk som har kringutrustningartärsjukdomen, eller som har haft en ny hjärtinfarkt eller slår för att förhindra framtida hjärt- eller för att slå händelser.

Källa: https://www.utexas.edu/

Advertisement